Search and Hit Enter

15x Leuke en mooie traphekjes

traphekje

Vandaag willen we jullie inspireren met 15 leuke en mooie traphekjes! Hoe mooi je trap ook is in huis, de pret is over als je kinderen krijgt. Voor de veiligheid van je kinderen, moet je namelijk een traphekje nemen. En traphekjes staan nou niet echt bekend om hun mooie ontwerp. Maar ja, de veiligheid van je kinderen is het meest belangrijk, dus moet je maar genoegen nemen met een lelijk traphekje. Tenzij je natuurlijk een leuk en mooi traphekje neemt!

Leuke en mooie traphekjes zijn schaars. Het is eigenlijk een groot raadsel hoe dat nou eigenlijk komt. Door de zeldzaamheid van leuke en mooie traphekjes, besluiten heel veel mensen een eigen leuke en mooie traphekje te ontwerpen en te maken. Op die manier kan je helemaal zelf bepalen hoe jouw traphekje eruit ziet. Ter inspiratie hebben we de mooiste ontwerpen voor je gevonden. De meeste mensen maken het met hout. Dit kan steigerhout zijn, maar het is bijvoorbeeld ook erg leuk om osb of multiplex (underlayment) te gebruiken.

1. DIY traphekje multiplex

Het grootste gedeelte van het traphekje is vrij eenvoudig te maken. De uitdaging zit eigenlijk in de sluiting. Volgens de veiligheidsnorm moet een traphekje een tweevoudige sluiting hebben. Een echt veilig traphekje kan je dus alleen openen door middel van twee handelingen. Helaas zijn losse sluitingen van traphekjes niet te koop, je zou dus zelf moeten bedenken hoe je dit wilt oplossen.

leuk traphekje underlayment

Dit super leuke DIY traphekje hebben we gevonden bij Inrichting-huis.com. is gemaakt van underlayment/multiplex. De mooie gaten in het traphekje zijn gecreëerd met behulp van freesmachine. De sluitingen zijn gekocht bij de bouwmarkt.

losse-sluiting-traphekje-2

losse-sluiting-traphekje

De meeste mensen gaan naar de bouwmarkt voor en eenvoudige sluiting, die je open en dicht kunt schuiven. Maar dat is dus slechts één handeling. Een mogelijkheid waarbij je twee handelingen moet doen om de sluiting open te krijgen, is een raamsluiting met een knopje erop. Sommigen raamsluitingen hebben een knopje aan de bovenkant, die ingedrukt moeten worden voordat je de hendel open kunt maken.

2. Staal

Zwart staal zien we steeds vaker gebruikt worden in het interieur. Mensen kiezen massaal voor stoere zwarte stalen deuren met glas, zwarte stalen kozijnen en eettafels met stalen poten. Het staal geeft elk interieur een stoere industriële uitstraling. Een musthave in industriële interieurs, maar het past ook heel mooi bij andere interieurstijlen zoals moderne interieurs, landelijke interieurs en zelfs klassieke interieurs. Als je alles van staal en glas kan maken, waarom zou je er dan geen traphekje van maken? Dit mooie traphekje is gemaakt van staal met een dikke zwarte stalen frame. Het past super stoer bij de karakteristieke zwarte trap balustrade. Vind je dit stalen traphekje mooi? Klik hier voor de handleiding.

Leuke en mooie traphekjes

3. Steigerhout

Ook met steigerhout kan je van alles en nog wat maken. Van stoere steigerhouten tuinbank tot een robuuste eettafel voor de eethoek. Bij deze eenvoudige witte trap, hebben ze een stoer steigerhouten traphekje gemaakt. Het traphekje is nóg stoerder geworden, doordat het afgewerkt is met gegalvaniseerde stalen scharnieren en schuifslot.

Leuke en mooie traphekjes

4. DIY traphekje multiplex

mensen

Leuke en mooie traphekjes

5. Modern wit

De meeste traphakjes die je kant en klaar in de winkel kunt kopen zijn wit, maar ze zijn lang niet allemaal zo mooi als dit traphekje. Het ontwerp is eenvoudig, het is kindvriendelijk en het past mooi bij dit interieur.

Leuke en mooie traphekjes

6. Stoer grijs

Hier is er gekozen voor een stoer grijs traphekje. De scharnieren zijn grof en stoer, terwijl het traphekje zelf een heel strak ontwerp heeft. Nice!

Leuke en mooie traphekjes

7. Dubbele traphek

In huis heb je vaak meer dan één traphekje nodig. Ten eerste heb je te maken met de situatie onderaan de trap en de situatie bovenaan de trap. En als je een woning hebt met meer dan twee verdiepingen, dan heb je vaak ook te maken met twee trappen naast elkaar. Aan één kant loopt de trap naar beneden, terwijl aan de andere kant de trap naar boven loopt. Je hebt dan dus twee hekjes naast elkaar nodig. In deze woning hebben ze een mooi ontwerp gemaakt voor een dubbele traphek naast elkaar. Dat kan natuurlijk ook!

Leuke en mooie traphekjes

8. Mintgroen

Zoals je weet, kan je met kleur heel veel doen voor de sfeer en uitstraling van een interieur. In dit interieur hebben ze een stoer traphekje ontworpen en gemaakt van steigerhout. In plaats van deze onbehandeld te laten, zoals bij voorbeeld nummer 3, hebben ze dit traphekje mintgroen geverfd. Zoals je kan zien ziet dit steigerhouten traphekje er totaal anders uit. Ook leuk!

Leuke en mooie traphekjes

9. Laag traphekje

Om er zeker van te zijn dat de kinderen niet over het traphekje kunnen klimmen, is het verstandig om een traphakje te nemen met een minimale hoogte. Hier hebben ze echter gekozen voor een laag traphekje van hout. Stoer, maar niet heel kindvriendelijk. Je zou dit ontwerp wel ter inspiratie kunnen nemen, voor een hogere variant.

Leuke en mooie traphekjes

10. Boerderij stijl

Boerderijdeuren zijn erg populair. Ze hebben een stoere landelijke stijl, die bijvoorbeeld vaak wordt toegepast bij schuurdeuren en voordeuren. Maar ook binnen in huis zijn boerderij stijl deuren een heel leuk idee. Een stoere schuifdeur in boerderij stijl bijvoorbeeld, of een stoer boerderijstijl traphekje!

Leuke en mooie traphekjes

11. Rekenrek

Kinderen wil je zo veel mogelijk bij de trappen vandaan hebben. Maar als je een goed en veilig traphekje hebt, dan kan het ook een leuk idee zijn om er een speelitem van te maken. Deze mensen besloten om een heel bijzonder traphekje te maken, wat naast een traphekje ook een rekenrek is. Geweldig idee!

Leuke en mooie traphekjes

12. Houten traphekje

Dit moderne design traphekje is ontworpen door ontwerpstudio Blue Ant Studio. Voor de strakke moderne designtrap van één van hun klanten hebben zij een bijpassend traphekje ontworpen. Een houten traphekje met mooie verticale houten latten.

houten traphekje

13. Landelijk

Dit is de trap van de woning van Kelly, het gezicht achter de blog Kelly in the City. Zij woont in een super mooie landelijke woning, die ze helemaal zelf heeft ontworpen. De muren zijn mooi bekleed met grote witte wandbekleding. Daarom leek het haar een goed idee om diezelfde wandbekleding ook te gebruiken voor het bekleden van het traphekje. Het resultaat mag er wezen!

landelijk traphekje

14. Glas

Als je een hele moderne trap hebt met een glazen balustrade, dan ziet het er natuurlijk niet uit als je het combineert met een houten traphekje of een kunststof traphekje. Het mooiste is om dan ook een glazen traphekje te nemen.

glazen traphekje

15. Minimalistisch

Houd je niet van teveel poespas? Dit minimalistisch traphekje is ontworpen door fervente DIY-er Kristen van de blog The Lovenotes blog. Het ziet er weliswaar eenvoudig uit, maar ook heel stijlvol. Klik hier om de handleiding te bekijken!

minimalistisch traphekje

2 Comments

 1. Beste redactie van interieur-inrichting,
  Vraagje mbt traphekje nummer 7?
  Dat is een ontzetten leuk traphekje!
  Is dit gemaakt door een fabrikant of is dit een opmaatgemaakt hekje?
  En door wie???
  Kunnen jullie mij helpen aan een adres?
  Alvast ontzettend bedankt!!
  Groet Karensa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *