Trap

Zwevende trap


Een zwevende trap in huis in een trap met treden die slechts met één kant aan de muur is gemonteerd. De andere kant van de treden staat los. Vaak is het zelfs zo dat het alleen horizontale treden heeft. Op die manier lijkt het alsof de trap zweeft. Vandaar ook dat het een zwevende trap wordt genoemd.

Vandaag wil ik jullie een aantal leuke ideeën laten zien van inspirerende zwevende trappen. Enjoy!

Zwevende trap

Zwevende trap

Een zwevende trap wordt steeds populairder. Het geef je interieur inrichting een moderne strakke uitstraling en doordat er de verticale vlakken ontbreken, is de ruimte hierdoor ook heel erg ruimtelijk. Vooral in de woonkamer is een zwevende trap erg mooi.

Een zwevende trap kan je nemen met verschillende soorten materialen. Voor een stoere industriële uitstraling, neem je bijvoorbeeld een zwevende trap van beton. Voor een luxe uitstraling, zou je een zwevende trap van glas kunnen nemen.

Zwevende trap prijs

Zoals je misschien al hebt verwacht, is de prijs van een zwevende trap stukken hoger dan een traditionele trap. Natuurlijke zal de prijs per leverancier verschillen. Maar gemiddeld zou je moeten rekenen op een prijs tussen de €500,- en €700,- per tree. Een trap heeft ongeveer 26 treden. In totaal ben je dus minimaal ongeveer €13.0000,- kwijt voor het plaatsen van een Zwevende trap. De prijs ligt dus wat aan de hoge kant, maar je krijgt er ook wel iets heel fraais voor terug.

Zwevende trap veiligheid

Veel mensen maken zich zorgen over de veiligheid van een zwevende trap. Omdat het lijkt alsof de trap zweeft, lijkt het ook dat een zwevende trap minder veilig is. Als de zwevende trap geplaatst is door een professional, dan is een zwevende trap niet minder veilig dan een traditionele trap. Wel is het zo, dat je aan één kant van de trap geen houvast hebt. Dit kan het lopen misschien lastig maken. Vooral als je te maken hebt met jonge kinderen. Je zou er ook over na kunnen denken om een extra balustrade of trapleuning te nemen.

Houten zwevende trap

Minimalistische zwevende trap

Moderne zwevende trap

Stalen zwevende trap

Woonkamer zwevende trap

Zwevende trap hout

Zwevende trap slaapkamer

Zwevende trap woonkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply