Search and Hit Enter

Bohemian tuin

Wil je een bohemian tuin inrichten? Leuk, wij snappen het helemaal! Bohemian is eigenlijk een levensstijl die in het leven is geroepen door hippies uit de jaren ’60. Het draait vooral om de vrijheid, die massaal werd omarmd door kunstenaars en intellectuelen. En als je het hebt over de vrije geest en hippies, dan denk je natuurlijk meteen aan het Ibiza, dat niet alleen bekend staat als party eiland, maar vooral ook als hippie eiland. Vandaar dat Ibiza en bohemian vaak hand in hand gaan. Anyway, de bohemian style kan je op verschillende manieren tot uiting laten komen. Denk aan kleding, muziek, maar vooral ook in de inrichting van je huis en tuin. Op deze pagina willen we laten zien hoe je zo’n Ibiza style bohemian tuin kunt inrichten. We geven je handige tips, leuke bohemian ideeën en mooie inspiratie voorbeelden van Ibiza style tuinen!

1. Loungebank

De lounge is het belangrijkste onderdeel van een Bohemian tuin. Je moet natuurlijk wel lekker kunnen zitten en chillen. Het meest ideale is een grote loungebank. Deze kan je kant en klaar kopen, maar als je handig bent, dan zou het ook een leuk idee zijn om zelf een loungebank te maken van bijvoorbeeld steigerhout of houten paletten. Maak de loungebank af met grote zitkussens, aangevuld met vrolijke kleurrijke sierkussens met bohemian patronen.

Leuke tuin met loungebank van houten paletten

Bohemian tuin bank

Bohemian tuin loungebank

Bohemian tuin

2. Zitten op de grond

Een loungebank is natuurlijk erg comfortabel om op te zitten, maar wat je ook heel vaak ziet in bohemian tuinen en terrassen, is dat mensen gewoon op de grond zitten. Leg wat kleedjes op de vloer, zitkussens en sierkussen, poefs, noem maar op. Zie het een beetje als een picknick in je eigen Ibiza tuin!

Bohemian tuin

Bohemian tuin vloerkleed

Bohemian tuin

3. Verlichting

Verlichting in een bohemian tuin zorgt er niet alleen voor dat je lekker tot laat in de avond buiten kunt chillen. Ze dragen ook werkelijk bij aan en bohemian sfeer. Ga voor snoerverlichting die je bijvoorbeeld diagonaal door je tuin hangt. Heb je geen elektra in je tuin? Marokkaanse lampen en lantaarns zijn ook altijd een goed idee!

Bohemian tuin

Bohemian tuin

Bohemian tuin

4. Vloerkleed

Met een mooie kleurrijke vloerkleed geef je jouw bohemian tuin een gezellige woonkamer sfeer. Je kunt één grote kleed nemen, maar je kunt ook meerdere kleden nemen die elkaar overlappen. Ga voor een Perzische vloerkleed of vintage Berber vloerkleed met mooie patronen en kleuren. Er zijn ook speciale buitenkleden verkrijgbaar, die beter bestendig zijn tegen verschillende weersomstandigheden.

Bohemian kleuren tuin

Bohemian tuin

Bohemian tuin

5. Bloemen en planten

Wat absoluut niet mag ontbreken in een bohemian tuin zijn bloemen en planten. In principe zijn alle planten en bloemen een goed idee, maar er zijn een aantal plantsoorten, die perfect passen bij de Ibiza hippie style. Cactussen zijn een heel goed voorbeeld. Wissel kleine en grote cactussen met elkaar af. Palmbomen en palmplanten dragen ook bij aan die heerlijke vakantie en exotische sfeer. Planten en bloemen kan je op de vloer plaatsen, maar het is ook leuk om dat af te wisselen met plantenbakken, potten, gevlochten manden op tafels en krukjes, en leuke planthangers!

Bohemian tuin

Bohemian tuin planten

Cactussen in tuin

Bohemian tuin cactussen

6. Tuinoverkapping

Hoe lekker de zon ook is, het is altijd fijn om ook de mogelijkheid te hebben in de tuin om aan die felle zon te ontsnappen. Creëer daarom een schaduwplekje in de tuin voor wat afkoeling. Dit kan je op verschillende manieren doen. Je zou bijvoorbeeld een tuinoverkappking kunnen maken met houten balken een rieten matten of bamboe. Je zou een overdekt terras kunnen inrichten met een schaduwdoek of een begroeide pergola. En wat ook een leuk idee is en helemaal bij de bohemian Ibiza style past, zijn gordijnen, die je aan een tuinoverkapping kan hangen.

Tuinoverkapping met rieten matten

Bohemian terras

Ibiza tuin schaduwdoek

Mediterrane tuin

Overdekt terras

Tuinoverkapping met gordijnen

7. Hangmat of hangstoel

Als er iets is waarmee je een vakantiegevoel kunt creëren in je tuin, dan is het wel een hangmat of een hangstoel. Je kunt natuurlijk ook gewoon zitten op een tuinstoel en liggen op een ligbed, maar een hangmat of een hangstoel heeft dat speelse karakter, die je met een tuinstoel of tuinbed niet hebt. Het ziet er super leuk uit en het past bovendien super goed bij die bohemian sfeer!

Bohemian tuin hangstoel

Hangstoel boho tuin

Ibiza sfeer tuin hangmat

Bohemian tuin hangmat

8. Macrame decoratie

Macrame is een handwerktechniek die super populair is en heel leuk past bij de Bohemian tuin sfeer. Binnen in huis zijn macrame hangers een trend, die je bijvoorbeeld ook aan de schutting in de tuin kunt ophangen. Daarnaast zijn er ook andere macrame decoratie accessoires die erg leuk zullen staan in een tuin. Denk aan een macrame hangstoel of macrame planthangers.

Macrame wandhanger schutting boho tuin

Planthangers macrame

Bohemian macrame hangstoel tuin

Macrame planthangers tuin

9. Marokkaanse tafeltjes

Bohemian, hippie en Ibiza horen bij elkaar, maar er is nog een andere stijl, die daar ook heel erg op lijkt. We hebben het over de Marokkaanse stijl. Ook die Marokkaanse stijl heb je met kleurrijke elementen, leuke patronen te maken. En wat ook helemaal thuis hoort in een boho tuin is het Marokkaanse tafeltje. Traditionele Marokkaanse tafeltjes, bestaande uit een dienblad en een prachtig houten onderstel. Plaats het in de loungehoek als salontafel of bijzettafel. Super leuk!

Marokkaans tafeltje

Marokkaans tafeltje

Marokkaans tafeltje

10. Bohemian kleuren

Bohemian, Ibiza en hippie staan ook voor vrolijke kleuren en patronen. Dat geldt zowel voor hippie kleding als de Ibiza style tuin. Er zijn heel veel leuke ideeën om die bohemian kleuren toe te voegen in de tuin. Kleine decoratie accessoires zoals kussens hebben we hierboven al genoemd, maar je kunt ook denken aan kleurrijke poefs, plaids, lantaarns en vloerkleden. Klinkt het al niet super gezellig?

Bohemian tuin

Bohemian tuin

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *