Search and Hit Enter

10x Woonwinkels in Utrecht

Utrecht is een super mooie stad met een geweldige oude binnenstad. Het is eenvoudig te bereiken met de trein, waar je uitstapt in het vernieuwde winkelcentrum Hoog Catharijne. Daar vanuit kan je doorlopen naar Leidsche Rijn Centrum en de verschillende kwartieren. Er komen steeds meer leuke restaurantjes en winkels bij. Helaas was één van onze favoriete woonwinkel in Utrecht – Strand West – failliet gegaan, maar de Domstad heeft nog veel meer te bieden o het gebied van interieur & design. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de echté leuke woonwinkels in Utrecht! Deze hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

1. Keck & Lisa Wonen

Ben jij een liefhebber van Scandinavisch design? Dan is Keck & Lisa Wonen waar je moet zijn in Utrecht. De woonwinkel heeft bijna alle bekende Scandinavische merken in hun assortiment, zoals Ferm Living, Muuto, HAY, Normann Copenhagen, Moebe, noem maar op. Daarnaast kan je er ook terecht voor interieuradvies, of om gordijnen en kussens op maat te laten maken. Ze hebben twee vestigen, één op de Oudegracht 218 (Emma b) en één aan de Zadelstraat, wat sowieso een hele leuke winkelstraat is.

woonwinkels utrecht keck lisa wonen

https://www.instagram.com/p/B9_QaGADIoo/

2. VAEN

In 2003 waren Esrha, Jeannette en Mieke, uit voorliefde voor vintage design, VAEN begonnen, een unieke vintage woonwinkel in Utrecht. VAEN vind je in aan de Oudegracht op nummer 246, waar je een wisselende collectie vindt van mid century modern meubels en lampen die het drietel met zorg selecteren. Artifort, Gispen, Poul Cadovius, Fritz Hansen en Pagholz zijn enkele nemen die je in de huidige collectie vindt.

woonwinkels utrecht vaen

https://www.instagram.com/p/B8DmlEknj2r/

3. Mooi en Belle

In het super leuke straatje in Utrecht – Twijnstraat, op nummer 37 vind je woonwinkel Mooi en Belle. Een hele leuke winkel met bekende merken, zoals OYOY, HKliving, Be pure home, & Klevering, Bloomingville en Hübsch. Daarnaast kan je er ook terecht voor kleine opkomende merken, zoals By Mölle. Mooi en Belle is typisch zo’n winkel waar je lekker doorheen wilt struinen en om inspiratie op te doen. En het is ook een hele leuke plek als je op zoek bent naar een leuk cadeau.

Woonwinkels Utrecht Mooi en Belle

https://www.instagram.com/p/BiloPt5nKsy/

4. Live Today

Aan de Minrebroederstraat in de binnenstad van Utrecht vind je Live Today, een interieurontwerp bureau én woonwinkel. Op hun website vind je hun indrukwekkende portfolio, waar hele mooie en inspirerende projecten te bewonderen zijn. De sfeervol ingerichte winkel zelf is een hele bijzondere plek waar mensen kunnen blijven genieten van fysiek winkelen. Live Today maakt interieurs en maatwerk meubels, maar je kunt in de winkel ook terecht voor allerlei andere mooie spullen.

woonwinkels utrecht live today

https://www.instagram.com/p/B8yJ6qolPie/

5. Rachmaninoff Wonen

Verstand van design en styling! Styling is alles! Dat is de credo van Rachmaninoff Wonen, een unieke woonwinkel in Utrecht. Rachmaninoff Wonen vind je aan de Vismarkt op nummer 20, gevestigd in een mega grote historische werfkelder met een winkeloppervlakte van maar liefst 300m2. In de winkel vind je met zorg geselecteerde meubels en accessoires van zowel bekende als minder bekende merken.

Woonwinkels Utrecht Rachmaninoff Wonen

https://www.instagram.com/p/B9O5VF6lg_B/

6. Home Stock

Home Stock is binnen een korte tijd tot een bekende naam als het gaat om woonwinkels in Nederland. Momenteel hebben ze in totaal zeven vestigingen, waaronder ook één in Utrecht. In Utrecht is Home Stock gevestigd aan de Oudegracht, in het voormalige pand van het Aboriginal Art Museum. In de straat waar dus ook Keck & Lisa Wonen en VAEN te vinden zijn. Je komt het dus vanzelf tegen, want de mooie etalage van Home Stock is niet te missen!

Woonwinkels Utrecht Home Stock

7. Vintage Revival

Vind jij vintage meubels en accessoires helemaal te gek? Dan moet je absoluut langs Vintage Revival gaan, met meer dan 200m2 winkeloppervlakte aan vintage tafels, banken, stoelen, krukjes, kasten, en nog veel meer. De vintage woonwinkel vind je echter niet in Utrecht, maar in De Meern. Tóch is het absoluut de moeite waard om even ernaartoe te rijden. Veel spullen vind je in hun webshop, maar omdat Vintage Revival regelmatig nieuwe spullen krijgt, vind je de meeste en nieuwste spullen vooral in de winkel.

Woonwinkels Utrecht Vintage Revival

https://www.instagram.com/p/Byj-gn0ojw5/

8. Bolia

Bolia is een bekende Deense designlabel, die staat voor een erfgoed dat is gebouwd op eenvoud, elegantie, vakmanschap en eerlijke materialen. In Nederland vind je in totaal vier fysieke winkels, in Amsterdam, Den haag, en sinds 2017 ook één in Utrecht, aan de Oudkerkhof op nummer 25. In het grote winkelpand vind je natuurlijk niet alles, maar wel heel veel. Absoluut een bezoekje waard dus als je in Utrecht bent.

woonwinkels utrecht bolia

9. Waar

Waar is een winkel die helemaal past bij deze tijd. Het is namelijk een duurzame winkel, waar je terecht kunt voor fairtrade, biologische en ecologische producten. Ze profileren zichzelf als de duurzame cadeauwinkel, maar je kunt natuurlijk ook een cadeautje voor jezelf kopen! 🙂 Naast kleine accessoires voor je interieur, vind je er ook andere spullen zoals boeken en sieraden. Waar heeft meerdere winkels in Nederland. De vestiging in Utrecht vind je aan Lijnmarkt 21.

Woonwinkels Utrecht Waar

10. Rood&Bloem

Als je op zoek bent naar een mooie plant voor in huis, dan is Rood&Bloem waar je moet zijn. Rood&Bloem is een stadstuinwinkel gevestigd aan Springweg 14, in het centrum van Utrecht. Het is een prachtige winkel vol verschillende soorten planten voor binnen en buiten. Daarnaast kan je er ook terecht voor verschillende lifestyle producten zoals botanische prints, boeken, kaarten, noem maar op. Soms worden er zelfs leuke workshops georganiseerd. Wat ons betreft is Rood&Bloem dé leukste plantenwinkel van Utrecht!

woonwinkels utrecht rood&bloem

https://www.instagram.com/p/B_HN6_VDbfz/

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *