Search and Hit Enter

Douchecabines in industriële stijl: voeg karakter toe aan je badkamer

De badkamer is de plek waar je je verzorgt en waar je ontspant. Het is dan ook belangrijk om te investeren in een ruimte waarin jij je prettig voelt. Heb je gekozen voor een industriële badkamerstijl? Combineer deze dan met een industriële douchecabine om de stijl compleet te maken. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over douchecabines in industriële stijl. We leggen uit wat kenmerkend is voor deze stijl, wat de voordelen zijn en waar je op moet letten als je een industriële douchecabine aan wilt schaffen.

Wat zijn douchecabines in industriële stijl?

Wat is een douchecabine in industriële stijl eigenlijk? De industriële stijl laat zich kenmerken door ruwe, industriële elementen, waardoor er een unieke en doorgaans warme sfeer ontstaat. Veelgebruikte materialen zijn metaal en glas. Deze materialen worden vervolgens geaccentueerd door onafgewerkte ruwe texturen. Door gebruik te maken van deze materialen ontstaat er een charmante sfeer, die doet denken aan oude fabrieken en lofts. Wanneer we dit toepassen op een industriële douchecabine, zul je zien dat deze cabines vaak metaal bevatten. Denk hierbij aan frames, handgrepen en beslag in materialen zoals roestvrij staal of zwart metaal. Bovendien ligt de nadruk bij deze stijl op een minimalistisch design.

Voordelen van douchecabines in industriële stijl

Douchecabines in industriële stijl zijn niet alleen heel stijlvol, maar hebben ook veel andere voordelen. Zo staan materialen als metaal en gehard glas bekend om hun robuustheid en duurzaamheid. Dit veroorzaakt stevigheid, waardoor je ervan uit kunt gaan dat de nieuwe douchecabine lang meegaat. Bovendien biedt de industriële stijl flexibiliteit in ontwerpopties. Je kunt kiezen voor verschillende soorten metalen, afwerkingen en glasstijlen. Daarnaast kun je industriële ontwerpen eenvoudig combineren met luxe opties, zoals Sunshowers.

industriele badkamer sunshower

Tips voor het kiezen en installeren van douchecabines in industriële stijl

Zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet hoe je de perfecte douchecabine uitkiest, laat staan moet plaatsen? Hier zijn enkele tips om je te helpen bij dit proces:

  • Tip 1: maatvoering en ruimtevereisten: Meet de ruimte altijd nauwkeurig op, zodat je beschikt over de nodige afmetingen. Houd daarbij rekening met de toegankelijkheid van de douchecabine. Een groot deel van de douchecabines zal hierdoor al afvallen.
  • Tip 2: onderhoud en reiniging: Kies voor een douchecabine die je eenvoudig kunt reinigen en onderhouden. Zo weet je zeker dat je nieuwe douchecabine zo lang mogelijk meegaat.
  • Tip 3: uitbesteden: Het plaatsen van een douchecabine is een pittige klus. Twijfel je aan je eigen vaardigheden? Schakel dan altijd een professional in. Je wilt natuurlijk niet dat de douchecabine kapot gaat, voordat je hem überhaupt in gebruik genomen hebt.

industriele douchecabine schuifdeur

Bekijk ook:
Industriële woonkamer inrichten? 23x Ideeën!
10x Industriële keuken
10x Industriële werkplek

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *