Design en interieur

10x Industriële werkplek


De industriële stijl is super hot. Of het nou gaat om een industrieel kantoorpand, een industriële stalen deur, of industriële meubels. Het is een tijdloze stijl, die bovendien heel veelzijdig is. Je kunt het heel gemakkelijk combineren met andere interieurstijlen. Vandaag willen het hebben over de industriële werkplek. We laten een aantal hele mooie en stoere inspiratie voorbeelden zien, en we laten zien hoe jij een industriële werkplek kunt creëren, bij jou op kantoor of gewoon thuis!

Industriële werkplek

Kleuren en materialen

Kleuren en materialen spelen een hele belangrijke rol als het gaat om de sfeer en stijl van een interieur. En dat geldt vooral voor de industriële interieurstijl. Beton, staal, hout en leer. Dat zijn hele stoere materialen, die je vaak terugziet in in industriële intereiurs. Deze kan je zowel terug laten komen in de basis van een ruimte, maar ook in meubels en zelfs de kleinere accessoires.

Industriële werkplek

Industriële werkplek

De basis: muren en vloeren

Als het gaat om de basis, kan je denken aan een betonnen vloer of houten vloer. Betonnen muren of houten wandbekleding, hoewel rauwe bakstenen muren ook super stoer en industrieel zijn. Het mooiste is dat het originele vloeren en muren zijn. Maar lang niet iedereen, vooral thuis niet, hebben het geluk dat ze een rauwe betonnen of een bakstenen muur hebben. Gelukkig zijn er genoeg ideeën om diezelfde look te creëren. Betonstuc is super populair, maar je kunt ook denken aan betonlook behang of behang met een bakstenen print.

Industriële werkplek

Industriële werkplek

Industriële werkplek

Industriële werkplek

Mushaves

Zoals je kan zien zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos, als het gaat om de meubels en accessoires. Voor het inrichten van een stoer industrieel kantoor, zijn er een aantal elementen die een absolute musthave zijn. Een stoer bureau staat uiteraard bovenaan het lijstje, die gecombineerd zou moeten worden met een passende bureaustoel. En in een praktisch georganiseerd kantoor, mogen kasten natuurlijk ook niet ontbreken. De industriële kasten van Kokenenwonen.nl zijn hele mooie voorbeelden, die perfect zouden passen in een industriële werkplek.

Lekker combineren

Deze ‘basis’ meubels kan je combineren met kleine accessoires. Stoere industriële accessoires zoals industriële lampen, maar ook meubels en accessoires in andere stijlen. Het kan namelijk juist super fijn zijn om industrieel af te wisselen met items die je kantoor meer warm en huiselijk maken. Denk aan een mooi vloerkleed, leuke kussens of een stijlvolle plantenpot.

Industriële werkplek

Industriële werkplek

Industriële werkplek

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply