Search and Hit Enter

Vitrinekast in de badkamer

Sommige spullen wil je netjes in een kast opbergen. Maar er zijn ook spullen die eigenlijk te mooi zijn om ze achter deur en grendel te verbergen. Denk bijvoorbeeld aan mooie vazen, boeken, servies, keramiek, noem maar op. Spullen in huis waar je altijd naar wilt kijken, en met trots wil laten zien. Spullen voor de vitrinekast. Vitrinekasten vind je meestal terug in de woonkamer, keuken of eetkamer, maar ook in de badkamer kan het super mooi staan. Eerst zien, dan geloven? Kijk dan snel verder voor de mooiste inspiratie voorbeelden!

vitrinekast in badkamer

1. Stalen vitrinekast

De ontwerpers van Fraher & Findlay hebben een karakteristiek Georgisch in Londen ontworpen voor een jong gezien.

In de chique badkamer ensuite is een mooie stalen vitrinekast met glazen fronten naast de dubbele wastafels geplaatst. De vitrinekast wordt hier als een echte badkamermeubel gebruikt, waar bijvoorbeeld schoonheidsproducten in wordt opgeborgen. Deze kast geeft de badkamer een eigentijdse look.

stalen vitrinekast in badkamer

2. Grote zwarte vitrinekast

Architectuur- en interieurontwerp studio Chango & Co. heeft een woonboerderij in New York volledig gemoderniseerd. In de moderne luxe badkamer met een super hoog plafond, is een grote zwarte vitrinekast naast de grote inloopdouche geplaatst. De kast wordt hier als een linnenkast gebruikt, waar onder andere de handdoeken zijn opgeborgen. Om het netjes en overzichtelijk te houden, zijn er gevlochten opbergmanden en leuke potten in de vitrinekast geplaatst voor het opbergen van losse spullen.

grote zwarte vitrinekast in badkamer

3. Dichte onderkant en glazen bovenkant

In deze super ruime luxe badkamer is er meer dan genoeg opbergruimte. Naast de twee op maat gemaakte vaste badkamermeubelen met heel veel laden tegenover elkaar, is er ook nog een grote vrijstaande vitrinekast geplaatst aan de rechterzijde. De kast combineert een dichte onderkant en een glazen bovenkant, zodat zowel ‘lelijke’ als ‘mooie’ spullen kunt opbergen.

stalen vitrinekast badkamer

Op zoek naar een stoere zwarte vitrinekast? Hieronder hebben we een aantal vitrinekasten geplaatst, die kant en klaar verkrijgbaar zijn bij Goossens:

4. Antieke vitrinekast

Veel mensen geven de voorkeur van een oud karakteristiek huis boven een nieuwbouwwoning. Mandy en Randy waren vastbesloten om hun van scratch nieuw gebouwd met heel veel sfeer en karakter in te richten.

In hun charmante landelijke badkamer vind je heel veel mooie schatten. Het grote vintage vloerkleed zorgt voor heel veel warmte, terwijl het witte klassieke vrijstaand bad op pootjes perfect bij de stijl van de badkamer past. En ook de gouden vintage hanglamp ziet er geweldig uit. Maar het is toch wel de houten vintage vitrinekast die hier alle aandacht weet te trekken.

antieke houten vitrinekast in badkamer

5. DIY vitrinekast

Vitrinekasten zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Maar als je een heel specifiek formaat nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je een smalle vitrinekast, zoals in onderstaande badkamer, precies tussen twee wastafels wilt plaatsen, dan kan je ook een kast op maat laten maken. In deze badkamer hebben ze een hele stoere vintage vitrinekast gemaakt passend bij de badkamerstijl.

diy vitrinekast maken in badkamer

6. Klassieke houten vitrinekast

Wat gebeurt er als een getalenteerde ontwerper een grote renovatie op zich neemt voor haar pittige zus? Een prachtig huis met een geheel eigen stijl. Ontwerper Mélanie Cherrier van Blanc Marine Living wist dat het huis van haar zus Julie gewaagd moest zijn – en een beetje pittig – omdat haar stijl verre van ingetogen is.

De diepgroene muren van deze prachtige badkamer hebben een historische uitstraling die past bij de klassieke houten vitrinekast die de bewoners gebruiken om linnengoed en badkameraccessoires in op te bergen.

klassieke houten vitrinekast badkamer

7. Moderne jouten vitrinekast

Dit is de heerlijke badkamer van blogger Kelly van Thelilypadcottage.com. Een ruime badkamer met veel raampartijen, die ervoor zorgen dat de badkamer voorziet wordt van een hele fijne lichtinval. Aan de grote muur heeft Kelly een op maat gemaakte badkamermeubel laten maken met de dubbele wastafels.

Aan de andere kant van de badkamer, in het nisje bij het vrijstaande bad, is een grote houten vitrinekast geplaatst die door Kelly hier als linnenkast wordt gebruikt.

houten vitrinekast badkamer

8. Kleine vitrinekast

Als je het hebt over een vitrinekast, dan denk je misschien aan een hele grote kast. Maar vitrinekasten zijn zoals gezegd verkrijgbaar in verschillende formaten. Heb je een kleine badkamer met niet zoveel ruimte, dan kan een kleine vitrinekast ook een heel goed idee zijn. Onderstaande badkamer heeft een heel eenvoudig ontwerp, maar dankzij de stoere kleine vitrinekast in de hoek ziet het er veel interessanter uit!

kleine vitrinekast in badkamer

9. Oude apothekerskast

Nina Persson heeft in heel veel verschillende soorten en stijlen huizen gewoond, van een maximalistisch appartement tot een historische brownstone woning in Brooklyn. Maar toen Nina en haar familie na vele jaren in New York besloten terug te verhuizen naar Zweden, wilde ze terug naar de Zweedse eenvoud. In haar eenvoudige, maar super leuke badkamer, heeft ze een geweldige oude apothekerskast gebruikt voor het opbergen van onder andere alle makeup!

apothekerskast vitrinekast in badkamer

10. Inbouw-vitrinekast in apotheker-stijl

Vind je het idee van een apothekerskast leuk, maar het mag voor jou wel iets groter? Laat er dan één op maat maken! In de prachtige badkamer van een landelijke woning uit Zweden, hebben ze een grote inbouw-vitrinekast gebouwd, helemaal in de oude apotheker-stijl. Het bovenste gedeelte bestaat uit grote kasten met glazen deuren, terwijl de onderkant uit kleine ladenkastjes bestaat. Super stoer, toch?

inbouw-vitrinekast badkamer

Bekijk ook:
Vitrinekast in de keuken
Apothekers vitrinekast
Landelijk interieur

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *