Interieur

Sereen interieur met een perfecte balans van rustiek chic en hedendaagse minimalisme


Interieur design studio Angel Martin hebben een veertig jaar oud huis in Mallorca omgetoverd tot een luxe oord waar rustiek chic gecombineerd wordt met hedendaagse minimalisme. Een interieur waar je helemaal tot rust komt, alleen al door ernaar te kijken. Houd je van luxe moderne interieurs met een rustiek chique sfeer? Kijk dan snel verder en raak geïnspireerd!

sereen interieur met een perfecte balans van rustiek chic en hedendaagse minimalisme

Het huis wordt als een tweede woning gebruikt door een buitenlands echtpaar met drie kinderen. Het is gelegen in een natuurlijke bergomgeving, vlakbij de stad Felanitx, op Mallorca, met uitzicht op zee. Dit mediterrane karakter wordt ingeademd in elke kamer van het huis, ontworpen op basis van een palet van lichte tinten en natuurlijke materialen die de schoonheid versterken onder natuurlijk licht.

Complete verbouwing

Het project is vooral gericht op de binnenruimtes, waar luxe gecombineerd wordt met eenvoud, licht en sereniteit. De woning werd 40 jaar geleden gebouwd, en dit is de eerste keer dat het op een drastische wijze is verbouwd. Hoewel er vrij complete ingrepen zijn uitgevoerd, waren de sloopwerkzaamheden bewerkt. Het was wel nodig om de woning te voorzien van volledig nieuwe elektrische en sanitaire installaties. Bij de renovatie zijn een aantal originele details gerestaureerd en in tact gehouden, waaronder het prachtige gewelfde plafond in de woonkamer.

dubbele stalen schuifdeuren moderne warme woonkamer

Indeling

Het functionele programma is verdeeld over de kelder, begane grond, eerste verdieping en een zolder waar onder andere een thuiskantoor is ingericht. In totaal zijn er vier ruime slaapkamers met elk een eigen badkamer, twee bergingen en een kelder met keuken ingericht. De begane grond is georganiseerd rond de inkomhal die leidt naar het leefgedeelte met twee lounges, aan de binnen- en buitenkant, een toilet en twee slaapkamers, waarvan één met een terras. Op sociaal gebied werd een gevoel van ruimtelijkheid en licht gecreëerd door de keuken met de eetkamer te verbinden en meer ruimte te creëren in de trap en de woonkamer.

De eerste verdieping wordt ingenomen door de master bedroom die zelfs een woonkamer heeft met toegang tot een terras. Op de bovenste verdieping is een kantoorruimte gecreëerd, waar nog een klein terras is gesitueerd.

landelijke woonkeuken houten kasten

Strakke afwerking

Alles is super strak afgewerkt in de woning. Alle muren en plafonds zijn strak gestuukt en wit geverfd, inclusief het karakteristieke gewelfde plafond in de woonkamer. Hetzelfde geldt voor de super mooie trap, die een kunstwerk an sich is in de ruime hal. Dit hebben ze gecombineerd met een mooie houten vloer, die voor heel veel sfeer en warmte zorgen in het interieur.

comfortabele lichte loungebank warme woonkamer

Steen, eiken en andere natuurlijke materialen

De renovatie heeft een frisse wind in huis gebracht, met een prachtig interieur vol charme en warmte. Het pallet bestaande uit lichte neutrale kleuren en natuurlijke materialen geven het interieur een rustgevende serene sfeer.

Steen, eiken en andere natuurlijke materialen combineren perfect met een moderne stijl met hoekige en elegante lijnen. Aan de andere kant, is een gastvrije en onderscheidende mediterrane sfeer bereikt door het gebruik van aardetinten zoals beige, salie en ecru. En op maat gemaakte meubels, evenals enkele iconische stukken, accentueren de perfecte balans van de villa tussen rustiek chic en modern minimalisme.

strakke trap mooie ruime hal houten vloer

Zo vind je op verschillende plekken in het interieur zwart staal terug, wat een beetje stoer is, maar tegelijkertijd ook heel mooi past bij de rustieke landelijke sfeer. Denk bijvoorbeeld aan de dubbele stalen schuifdeuren in de woonkamer en slaapkamer, de dubbele stalen voordeuren, de zwarte stalen deurgrepen, en de kleine zwarte details in de badkamer.

De zwarte stalen details passen perfect bij de houten accenten in de woning. Naast de mooie houten vloer, vind je in het interieur ook heel veel mooie eikenhouten meubels, zoals de houten salontafel in de woonkamer, de houten bank in de hal, en de grote houten eettafel. Ook de maatwerkoplossingen zoals het mooie bed met de bijpassende nachtkastjes, de geweldige houten keuken en de luxe taatsdeuren zijn van hout gemaakt.

strakke open haard sfeervolle woonkamer

serene badkamer houten plank onder wastafel

keuken houten deuren

houten vloer en tegels keuken

Warm en warm interieur

Door verschillende lage te creëren, is er extra warmte en textuur toegevoegd in de verschillende ruimtes. Het grote jute vloerkleed in de woonkamer is een heel mooi voorbeeld, net als de lichte linnen gordijnen. Maar ook kleine details dragen bij aan de warme knusse sfeer, zoals de kussens en de dekens op de bank.

De echte sfeermaker wordt natuurlijk gevormd door de luxe open haard, die in de muur tussen de twee lounges is geplaatst. Het leuke is dat je door de open haard kunt kijken, van de ene lounge naar de andere.

houten taatsdeur serene badkamer

houten keuken wit werkblad zwarte kraan

grote houten eettafel

gevlochten houten lounge chair jute vloerkleed

Bekijk ook:
In dit rustiek landelijk huisje kom je de winter wel door!
Rustiek huis midden in het bos
Rustiek Scandinavisch interieur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post

No Comments

Leave a Reply