Search and Hit Enter

10x Bohemian balkon

We zijn enorm fan van de bohemian stijl, gekenmerkt door heel veel mooie kleuren en sierlijke patronen. Maar de belangrijkste reden waarom we zo gek zijn op deze stijl, heeft vooral te maken met de sfeer. De bohemian, hippie en Ibiza stijl heeft namelijk een bepaalde zorgeloze vakantiesfeer. En hoe tof zou het zijn als je jouw eigen balkon deze bohemian sfeer kunt geven? We hebben hier eerder tips en ideeën laten zien over hoe je een bohemian tuin kunt inrichten. Vandaag willen we jullie inspireren met de mooiste bohemian balkons!

1. Marokkaanse invloeden

De bohemian stijl heeft zéker ook Marokkaanse invloeden. Het leuke is dat er super veel leuke Marokkaanse accessoires zijn die je heel leuk op het balkon kan gebruiken voor het creëren van een bohemian sfeer. Denk aan Marokkaanse lampen en lantaarns, Marokkaanse kussens, Marokkaanse poefs, noem maar op.

Bohemian balkon

2. Planten

Planten zijn altijd een goed idee, of dat nou voor binnen in huis is of buiten in de tuin of op het balkon. Op een bohemian balkon mogen planten dan ook absoluut niet ontbreken. Het is leuk om lekker veel planten te gebruiken, maar pas op dat het geen chaotische jungle wordt. Combineer planten op de vloer en krukjes met leuke hangplanten.

Bohemian balkon

3. Klein maar fijn

Een groot balkon is natuurlijk ideaal, maar ook kleine balkons kunnen heel fijn zijn. Onderstaand klein balkonnetje is daar een heel mooi voorbeeld van, die ingericht is met een leuke bohemian sfeer. Het ronde vloerkleed, het rotan bankje, de Marokkaanse poef, de lichtsnoer… Alles klopt!

Bohemian balkon

4. Hangmat

Zoals we hierboven al zeiden, de bohemian Ibiza hippie stijl staat voor een vrolijke en zorgeloos vakantiegevoel. En hoe creëer je een vakantiegevoel op je balkon? Juist, met een heerlijk boho hangmat natuurlijk!

Bohemian balkon

5. Vintage vloerkleed

Vloerkleden bieden veel voordelen binnen in huis, maar een vloerkleed kan ook een goed idee zijn buiten in de tuin of op het balkon. Naast dat een vloerkleed je balkon een woonkamer gevoel geeft, is het ook veel fijner om er met je blote voeten op te lopen. Voor een boho sfeer op je balkon kies je natuurlijk een leuk vintage vloerkleed!

Bohemian balkon

6. Acapulco chair

Een balkon is niet compleet zonder een paar comfortabele stoelen. Hieronder zie je een heel mooi boho balkon met twee witte Acapulco chairs! Ook hier hebben ze gekozen voor een mooi vintage kleed.

Bohemian balkon

7. Mix van texturen

Boho staat ook voor verschillende kleuren en texturen. Je kan dat op een balkon heel mooi terug laten komen door accessoires van verschillende materialen met elkaar te combineren. Wollen kussens, gevlochten rieten manden, een houten kastje, een vloerkleed… Super leuk!

Bohemian balkon

8. Vrolijke kleuren

Kleuren zijn een absolute musthave op een bohemian balkon. Deze kan je terug laten komen in de vorm van meubels en accessoires, zoals dit balkon met een prachtig rood vloerkleed en kleurrijke zitkussen. Ook de kleinere accessoires zoals de kaarshouders bevatten veel mooie kleuren.

Bohemian balkon

9. Houten paletten bank

Een bohemian balkon is nooit heel strak en modern. Het heeft juist een beetje een nonchalante uitstraling. In plaats van een strakke moderne bank, is een houten paletten bank een veel leuker idee. Het is bovendien een stuk goedkoper!

Bohemian balkon

10. Hangstoel

De hangstoel geeft elke ruimte een speels tintje, of het nou de kinderkamer, de slaapkamer of de woonkamer is. En ook voor het balkon is het een super leuk idee om een hangstoel op te hangen. De Alles is leuk op dit boho balkon, maar de rotan hangstoel vormt dé blikvanger.

Bohemian balkon

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *