Search and Hit Enter

12x IKEA hacks

IKEA hacks

Wij zijn dol op IKEA hacks! IKEA is natuurlijk wereldwijd super populair. Het gevolg is dat heel veel mensen dezelfde IKEA meubels hebben in huis. Op zich niets mis mee, maar een beetje originaliteit kan ook geen kwaad, toch? Daarom besluiten heel veel mensen om hun standaard IKEA meubels te hacken. Hiermee bedoelen we dat een meubelstuk een beetje aangepast wordt, waardoor je het net op een andere manier in huis kan gebruiken. Dit kan van alles zijn, van handdoekrekken tot bedden en zelfs keukens. Wij hebben een aantal super leuke IKEA hacks op een rijtje gezet, die niet alleen leuk en origineel zijn, maar waar je ook daadwerkelijk echt wat aan hebt. Welke IKEA hack vind jij het leukst!

IKEA hack #1 – IKEA Billy boekenkast x OSB schuifdeuren

De Billy boekenkast is uitgegroeid tot een icoon van IKEA. Sterker zelfs, het is misschien wel de meest bekende boekenkast ter wereld. Het is een hele eenvoudige boekenkast, maar dat is just ook meteen het voordeel van Billy. Deze boekenkast is namelijk super veelzijdig. We hebben dan ook super veel hacks gezien, die toegepast zijn op IKEA Billy boekenkast. Deze IKEA hack hebben we gevonden bij Kristina Steinmetz. De Duitse interieurontwerpster heeft de Billy kasten voor haar kantoor gebruikt, die ze af heeft gewerkt met OSB schuifdeuren. Klik hier voor de handleiding van deze IKEA hack.

IKEA hack #1 - IKEA Billy boekenkast x OSB

IKEA hack #1 - IKEA Billy boekenkast x OSB

IKEA hack #1 - IKEA Billy boekenkast x OSB

IKEA hack #2 – IKEA Besta x multiplex ombouw

Deze IKEA hack hebben we gevonden bij Sarah Sherman Samuel, een interieur- en productontwerper uit Los Angeles. Voor haar studio heeft een IKEA Besta kast gebruikt voor een dressoir in het zitgedeelte van de studio. Ze heeft de IKEA Besta met de drie vierkante witte vakken als basis gebruikt. Daaromheen heeft ze een ombouw ontworpen van multiplex. De ombouw een open vak aan zowel de linkerkant als de rechterkant en het heeft ook poten, waardoor de kast een stuk hoger is geworden. Vind je deze IKEA hack ook leuk? Klik hier voor de handleiding.

IKEA hack #2 - IKEA Besta x multiplex ombouw

IKEA hack #2 - IKEA Besta x multiplex ombouw

IKEA hack #2 - IKEA Besta x multiplex ombouw

IKEA hack #3 – IKEA PAX inbouw-inloopkast

Deze IKEA hack behoort absoluut tot één van onze favoriet. Let wel op, want dit is geen makkelijke hack. We hebben het gevonden bij Erin, die deze IKEA hack liet zien op haar blog Erinkestenbaum.com. Erin heeft de IKEA PAX kasten gebruikt voor het inrichten van haar inloopkast. De PAX kasten heeft ze volledig verbouwd tot inbouwkasten met een mooie nieuwe groene kleur, nieuwe deurgrepen en ladekasten. Klik hier om de handleiding te bekijken.

IKEA hack #3 - IKEA PAX inbouw-inloopkast

IKEA hack #3 - IKEA PAX inbouw-inloopkast

IKEA hack #3 - IKEA PAX inbouw-inloopkast

IKEA hack #3 - IKEA PAX inbouw-inloopkast

IKEA hack #4 – IKEA Kura bed x multiplex

Het Kura bed is de de IKEA hoogslaper die super populair is voor de kinderkamer. Het leuke is dat je het op verschillende manieren kunt gebruiken. Bij Fiona van Nor-Folk vonden we deze super leuke hack. Voor de kinderkamer van haar zoontje Stanley, had ze een hoogslaper ontworpen, waarbij het Kura bed als basis is gebruikt. Deze heeft ze op een hele stoere manier afgewerkt met multiplex planken. Klik hier om alles over deze IKEA hack te lezen.

IKEA hack #4 - IKEA Kura bed x multiplex

IKEA hack #4 - IKEA Kura bed x multiplex

IKEA hack #4 - IKEA Kura bed x multiplex

IKEA hack #5 – IKEA Ivar kast x cane webbing deuren

IVAR is een eenvoudige grenen houten kast van IKEA. We hebben heel veel IVAR hacks gezien, waarbij de deuren geschilderd worden. Maar de IKEA IVAR hack van Caroline Burke vinden we het leukst. Ze heeft namelijk de deuren van de kast veranderd, door ze te voorzien van cane webbing. Daarnaast heeft de kast ook super stoere hairpin poten gekregen. Klik hier om de handleiding te bekijken!

IKEA hack #5 - IKEA Ivar kast x webbing deuren

IKEA hack #5 - IKEA Ivar kast x webbing deuren

IKEA hack #6 – IKEA Ivar zijpaneel x cane webbing hoofdbord

Vind je de bovenstaande IKEA hack helemaal leuk omdat je fan bent van cane webbing? Dan zal je deze IKEA hack nóg leuker vinden. Het is een super mooie cane webbing hoofdbord die je heel eenvoudig kunt maken met behulp van een IKEA Ivar zijpaneel, die je afwerking met cane webbing. Een echte blikvanger voor de slaapkamer! Klik hier om de stappenplan te bekijken voor het maken van deze hack.

IKEA hack #6 - IKEA Ivar zijpaneel x cane webbing hoofdbord

IKEA hack #6 - IKEA Ivar zijpaneel x cane webbing hoofdbord

IKEA hack #7 – IKEA Hejne plank x wandplank

Ook deze IKEA hack is helemaal leuk. Hier is gebruik gemaakt van twee IKEA Heijne planken, waarmee een super leuke wandplank systeem is gecreëerd. Met behulp van deurhaken en extra smalle houten latten, kan je verschillende leuke decoratie objecten op het systeem plaatsen en hangen. Benieuwd hoe je het kunt maken? Klik hier!

IKEA hack #7 - IKEA Hejne plank x wandplank

IKEA hack #7 - IKEA Hejne plank x wandplank

IKEA hack #8 – IKEA DUKTIG keuken

De IKEA DUKTIG keuken is de meest populaire speelkeuken ooit. Er zijn super veel kinderen over heel de wereld die de speelkeuken van IKEA hebben. Zowel jongetjes als meisjes zijn er dol op. De DUKTIG keuken ziet er standaard alleen best saai uit. Daarom hebben heel veel ouders besloten om de keuken te hacken. Bij Almost Perfect hebben we onderstaande leuke DUKTIG hack gevonden. De keuken heeft een nieuw kleurtje gekregen, nieuwe deurgrepen, fornuis knoppen en een betegelde keuken achterwand. En het leukste vind je aan de zijkant, een telefoon!

IKEA DUKTIG keuken hack

IKEA DUKTIG keuken hack

IKEA DUKTIG keuken hack

IKEA hack #8 – IKEA BESTA x TV meubel en bank

We hebben hierboven al een leuke hack gezien met de IKEA Besta kast, maar er zijn nog veel meer andere leuke hacks die op de Besta wordt toegepast. Zo wordt de Besta bijvoorbeeld heel vaak gebruikt als TV meubel. Vaak wordt het gebruikt in de standaard vorm, maar vaak genoeg ook in een gehackte vorm. Hieronder zie je bijvoorbeeld dat meerdere IKEA kasten op de vloer naast elkaar zijn geplaatst. Aan de rechterkant is het gebruikt als TV meubel en aan de linkerkant is het gebruikt als vaste bank aan de houten eetkamertafel. Het leuke is dat ze de kast gepimpt hebben met een houten plank bovenop de kast, waardoor de verschillende losse elementen met elkaar zijn verbonden. Daarnaast zijn de deurtjes ook voorzien van leuke bruine leren deurgrepen.

ikea hack besta tv meubel

IKEA hack #9 – IKEA Kallax x keukeneiland

De Kallax (vroeger Expedit) is de populaire vakkenkast van IKEA. Het is verkrijgbaar in verschillende formaten en het kan voor van alles en nog wat gebruikt worden. We hebben de IKEA Kallax als TV meubel gezien, als boekenkast, als nachtkastje, als platenkast, noem maar op. Maar de onderstaande IKEA Kallax hack is super origineel. Kate van Kreating Homes heeft namelijk een geweldig keukeneiland gemaakt met twee IKEA Kallax kasten. Om de juiste hoogte te bereiken, zijn er poten aan de onderkant gemonteerd. En met een oud tafelblad hebben ze het werkblad gerealiseerd bovenop het eiland. Wat een geweldige en inspirerende hack!

IKEA Kallax x keukeneiland

IKEA Kallax x keukeneiland

IKEA hack #10 – IKEA Hjalmaren x koperen handdoekenrek

De IKEA Hjalmaren is een eenvoudige handdoekenrek. Standaard is het zwart, maar Nomita van Your DIY Family heeft een super eenvoudige hack toegepast op deze rek. Ze heeft de rek namelijk koperkleurig gemaakt met koperspray. Dat staat tóch veel leuker in de badkamer? Het leuke is dat je slechts 10 minuten nodig hebt!

ikea hack hjalmaren handdoekenrek

ikea hack hjalmaren handdoekenrek

IKEA hack #11 – IKEA BEKVÄM x badkamer wandplank

BEKVÄM is een eenvoudige houten kruidenrek van IKEA. Het is super handig voor in de keuken, maar het kruidenrekje kan je nog op veel meer manieren in verschillende kamers gebruiken. Zo kan je het als boekenrek in de kinderkamer gebruiken en hieronder zie je dat het super leuk gebruikt is als wandplank in de badkamer. Ideaal voor het opbergen van make-up en andere benodigdheden voor de badkamer. Je kunt het ook andersom aan de muur monteren, zodat je het als handdoekenrek.

ikea hack bekvam wandplank

IKEA hack #12 – IKEA HEMNES x bureau

Emily is de blogger en ontwerper achter Jones Design Company. Zij werkt vanuit huis, en daarom heeft ze een eigen thuiskantoor ingericht op zolder. In plaats van een standaard bureau, heeft ze ervoor gekozen om een eigen bureau op maat te realiseren. Daar heeft ze een IKEA hack voor toegepast met drie HEMNES ladekasten, twee houten bureaubladen en een aantal goud gespoten deurgrepen. Het restultaat is een breed bureau, die over de gehele breedte van de muur loopt. Nice!

ikea hack hemnes bureau

ikea hack hemnes bureau

ikea hack hemnes bureau

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *