Interieur kleur

Blauw in interieur


Blauw in interieur

Misschien omdat blauw de kleur is van zowel de lucht als de zee: in kleurentherapie roepen blauwe tonen duidelijkheid, zuiverheid en toegenomen intuïtie op. In het interieur zorgt de kleur blauw voor een frisse, rustgevend en verwelkomende uitstraling. Er zijn bovendien heel veel verschillende blauwe tinten, die allemaal op hun eigen manier mooi zijn. Van licht pastelblauw tot diep marine blauw. In 2017 werd een blauwe kleurtint, genaamd Denim Drift blauw, door Flexa uitgeroepen tot kleur van het jaar. En terecht! Welke interieurstijl je ook hebt, blauw is een kleur die altijd zal passen.

Blauwe tinten

Er zijn heel veel verschillende blauwe kleurtinten, van super licht grijs-blauw tot super donkerblauw. En daartussen vind je hele mooie blauwe kleurtinten, die verrassend stijlvol kunnen zijn in een interieur. Ijsblauw is daar een heel mooi voorbeeld van. Hieronder zie je alle blauwe tinten uit de RAL waaier.

RAL kleuren blauw

Blauw combineren

Blauw is een kleur die je heel mooi kunt combineren met andere kleuren. Sterker zelfs, er is eigenlijk geen andere kleur die met blauw vloekt. De basiskleuren vormen een hele mooie combinatie met blauw, zoals wit, grijs en zwart. Bruin, bijvoorbeeld in de vorm van houttinten, staat prachtig bij blauw. Maar ook andere opvallende kleuren kunnen prachtig staan met blauw. Denk aan geel, oranje, groen, rood, goud, noem maar op. Hieronder vind je een aantal moodboards met kleurencombinaties, waarbij blauw de hoofdrol speelt.

Blauw combineren interieur moodboard

Blauw combineren interieur moodboard

Blauw combineren interieur moodboard

Blauw combineren interieur moodboard

Blauw combineren interieur moodboard

Blauw combineren interieur moodboard

Blauw combineren interieur moodboard

Blauw combineren interieur moodboard

Blauwe muren

Blauwe muren zie je niet zo vaak, hooguit in de kinderkamer of een stoere jongenskamer. Maar een blauwe muur kan ook een heel goed idee zijn voor in de woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer of hal. Bij veel andere kleuren, zoals groen of rood, wordt er vaak aangeraden om voorzichtig te zijn om alle muren in die kleur te nemen. Voor blauw is dat op de één of andere manier een ander verhaal. Blauwe muren geven je interieur een unieke sfeer en uitstraling, die je met geen andere kleur kunt bereiken. Hieronder vind je een aantal mooie inspiratie voorbeelden van interieurs met een blauwe muur of meerdere blauwe muren.

Blauwe muren slaapkamer

In deze slaapkamer is er gekozen voor alleen maar blauwe muren, die een hele mooie combinatie vormt met de houten vloer. Klik hier om meer foto’s van deze slaapkamer te zien.

Blauwe muren hal

De blauwe muren in deze hal zijn iets donkerder. De witte deur en de lichte vloer vormen een heel mooi contrast. Klik hier om meer van deze hal te zien!

kleurvlak blauw muur woonkamer

In deze woonkamer hebben ze niet heel de muur blauw geverfd, maar ze hebben gekozen voor een groot kleurvlak achter de bank. Dat kan natuurlijk ook! Klik hier om meer foto’s van deze woonkamer te zien.

blauwe slaapkamer

Niet alleen de slaapkamermuren zijn blauw geverfd, maar alle muren van het gehele appartement. Klik hier voor de inspirerende binnenkijker!

Zoals je kan zien geven lichte blauwe muren een ruimte een totaal andere uitstraling dan bovenstaande voorbeelden. Klik hier om een kijkje te nemen in deze slaapkamer.

Hieronder vind je nog meer mooie inspiratie voorbeelden. Klik op de foto om het te vergroten.

 

Blauwe keuken

Vind je blauwe muren tóch een beetje too much. Dan zijn er genoeg andere mogelijkheden om de kleur blauw een plekje te geven in jouw interieur. Zo zou je bijvoorbeeld een blauwe keuken kunnen overwegen. Marine blauw is bijvoorbeeld een hele populaire keukenkleur. Een diepblauwe kleurtint die super mooi is in een chique klassieke keuken. De Flexa kleur van het jaar Denim Drift blauw is ook een hele mooie optie voor de keukenkasten. Die blauw is iets meer gedempt, maar het staat geweldig voor een strakke moderne keuken, zoals je in onderstaand voorbeeld kunt zien. Heb je een lelijk interieur, dan kan een lichtblauwe keuken ook een heel goed idee zijn. Bekijk onderstaande inspiratie voorbeelden van stuk voor stuk super mooie blauwe keukens.

blauwe keuken kookeiland

In deze moderne keuken heeft het kookeiland een andere blauwe kleurtint gekregen dan de grote kastenwand. Klik hier om meer van deze keuken te zien.

u-vormige blauwe keuken

Note Designstudio heeft deze u-vormige blauwe keuken ontworpen voor een appartement uit Stockholm. Neem hier een kijkje!

landelijke grijs blauwe keuken

Blauw is een prima keuze voor een landelijke keuken. Klik hier om meer foto’s van deze mooie keuken te zien.

lichtblauwe l-vorm keuken

Deze ijsblauwe keuken ziet er ook niet verkeerd uit! Meer foto’s zien? Klik hier!

Hieronder vind je nog meer mooie inspiratie voorbeelden van blauwe keukens. Klik op de foto om het te vergroten.

 

Blauwe meubels

Dan zijn er natuurlijk ook heel veel blauwe meubels die erg mooi zijn. Blauwe banken kunnen bijvoorbeeld erg mooi zijn, maar je kunt ook denken aan blauwe eetkamerstoelen, blauwe fauteuils, een blauwe kast, noem maar op. Juist omdat je blauw heel mooi kunt combineren met andere kleuren, kan een blauw object in een ruimte waar blauw verder niet in voorkomt heel mooi zijn. Een mooie blauwe fluwelen bank kan zelfs dé blikvanger worden van je woonkamer!

 

Blauwe kast

Blauwe kledingkast

Blauwe meubels

Blauwe stoelen

Blauwe stoel slaapkamer

Fluwelen blauwe bank

Fluwelen blauwe bank

blauwe-vloerkleed

Fluwelen blauwe bank

Fluwelen blauwe bank

Fluwelen blauwe bank

Fluwelen blauwe bank

blauwe-kast

blauw-paars-inteireur

Blauwe decoratie accessoires

Naast de grotere meubels, zijn er ook genoeg kleinere blauwe decoratie accessoires, waarmee je jouw interieur leuker, knusser, mooier en gezelliger kunt maken. Blauwe kussens op de bank of bed, blauwe bloempotten en vazen, een mooi blauw vloerkleed, blauwe bedlinnen, blauw servies, noem maar op. Je kunt het zo gek niet bedenken. Blauwe gordijnen kunnen ook prachtig zijn. Let wel op dat je ook weer niet té veel blauw met elkaar combineert, dan wordt het weer tuttig.

Blauw bedlinnen

Blauwe gordijnen

Blauwe gordijnen

Blauwe gordijnen

Blauwe gordijnen

blauwe kussens

blauwe poef

Blauw bedlinnen

Blauw bedlinnen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Ilone 10 april 2017 at 18:48

  Beste,

  Ik vind je interieur ideeën echt fantastisch en ik wil dit graag in mijn eigen interieur toepassen.

  Kun je me alsjeblieft laten weten welke kleuren blauw er op de muur zijn gebruikt in de foto met de gele stoel en de openslaande deuren en de foto met de blauwe bank.

  Groetjes Ilone

 • Reply Simone Appelo 21 januari 2021 at 23:24

  Beste interieur-inrichting,

  Super tof deze site, mijn complimenten!! Echter ik zou ook graag willen weten hoe een kleur heet. Ben helemaal verliefd op die kleur, zou die graag in mijn woonkamer toe willen passen. Jullie hebben op een gegeven moment 8 kleinere foto’s met de tekst erboven, klik erop om uit te vergroten. Ik zie daarop de foto een plant op stam in een rietenmand, spiegel, plankje waar een blauwe tas onder hangt, beige gordijn, zwart krukje en een groot raam met vakjes zwart. Welke kleur is dat op de muur? Hartelijke groet, Simone

 • Reply Sabrina 14 maart 2022 at 21:50

  Wat is de RAL kleur van de foto met de openslaande deuren en de gele stoel ?

 • Leave a Reply