Geen categorie

Vervang alle gloeilampen en halogeenlampen met ledlampen!


We wisten het eigenlijk al lang, halogeenlampen en gloeilampen zijn niet meer van deze tijd. Het is hoogtijd om alle halogeenlampen en gloeilampen in huis en op kantoor te vervangen door ledlampen. Ledlampen biedt zoveel meer voordelen, waardoor Milieu Centraal eigenlijk oproept aan iedereen om deze stap te nemen. In dit artikel willen we mensen helpen om ook over te stappen op ledlampen. Lees dan vooral snel verder!

Vervang alle gloeilampen en halogeenlampen met ledlampen!

De voordelen van ledlampen

Zoals we hierboven al hebben aangegeven, bieden ledlampen enorm veel voordelen ten op zichte van de traditionele halogeenlampen en gloeilampen. We hebben alle voordelen hieronder nog eens de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:
– Ledlampen zijn energiezuinig;
– Ledlampen zijn duurzaam;
– Ledlampen geven tegenwoordig ook warm en sfeervol licht;
– Ledlampen worden niet heet, lees: geen brandende vingers meer!
– Ledlampen zijn milieuvriendelijk.

Ledlampen kopen

Ok, en dan nu over tot het kopen van ledlampen. Voordat je dit doet, is het verstandig om je hier eerst over in te lezen. Er zijn namelijk heel veel varianten en opties, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Je moet bijvoorbeeld letten op de kleur van de lamp (aangegeven met Kelvin). En wil je ook dat de lampen dimbaar zijn? Dan heb je naast dimbare ledlampen, ook speciale dimmers nodig. Ledlampen zijn overal te koop. Bij de bekende bouwmarkten bijvoorbeeld, maar tegenwoordig zijn er ook genoeg online aanbieders, waar je ook met vragen of onduidelijkheden terecht kunt. Bestel LED dimmers online bij Leddirect bijvoorbeeld. Als je vragen hebt, kunnen die meteen gesteld worden via de online chat. Super makkelijk.

Om mensen te helpen met het vervangen van de gloeilampen en halogeenlampen voor ledlampen, heeft Milieu Centraal een keuzehulp stappenplan gemaakt. In dit stappenplan kan je zien waar je op moet letten bij het kopen van een ledlamp. Klik hier voor het stappenplan.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply