Interieur

10x Tips voor een Marokkaans interieur


marokkaans interieur tips

Iedereen heeft wel iets in huis dat oorspronkelijk afkomstig is uit een ander land en vaak zelfs uit verschillende landen. Gewoon omdat het mooi is, anders, of misschien wil je daarmee iets van de ontspannen vakantiesfeer in huis halen. De laatste tijd zijn Marokkaanse invloeden steeds meer terug te vinden in de interieurtrends! Dat is niet zo verwonderlijk, want met de kleurrijke en detailrijke Marokkaanse styling kun je veel kanten op. Hieronder geven we je tien Marokkaanse interieur tips waarmee je de inrichting van je woning een nieuwe, romantische en karakteristieke uitstraling geeft.

1. Marokkaans vloerkleed

Een vloerkleed is een echte sfeermaker in je woonkamer, en bovendien zijn ze lekker om op te lopen als het koud is! Een Marokkaans kleed is ook geschikt om aan de muur te hangen, als decoratieve eye-catcher. Marokkaanse vloerkleden zijn er in verschillende materialen, bijvoorbeeld wol, patchwork, katoen en jute. Voor een origineel of vintage vloerkleed ben je wel wat duurder uit dan wanneer je voor een replica kiest.

marokkaans interieur vloerkleed

2. Marokkaanse cementtegels

Als het je leuk lijkt je woonkamer een vrolijk en ook exotisch tintje te geven, dan word je zeker geïnspireerd door deze foto. Wat je hier ziet is een woonkamer met op de vloer handgemaakte Marokkaanse cementtegels met een groen en wit patroon. Wil je niet dat de inrichting van je woonkamer te druk wordt? Doe dan zoals op de foto; voor het contrast het schilderwerk op de muren in strak wit.

marokkaans interieur cementtegels

3. Marokkaanse tegels in de badkamer

Over tegels gesproken, ook voor in de badkamer zijn Marokkaanse tegels een heel goed idee. Om bijvoorbeeld een schitterend patroon mee te creëren zoals in de badkamer op de foto. Houd je meer van een wat strakkere indeling van je badkamer met effen tegels? Dat is geen enkel probleem, er zijn ook effen tegels verkrijgbaar die toch een typisch Marokkaanse uitstraling hebben door de uitvoering en vorm.

Marokkaanse tegels in de badkamer

4. Marokkaanse slaapkamer

Voor de inrichting van je slaapkamer kunnen Marokkaanse invloeden een leuke verrijking zijn. Een mooie Marokkaanse lamp, vloerkleed of spiegel geven meteen al een ander accent. Of zoals op deze foto, een mooi groot vloerkleed voor het bed. Ook de verschillende Marokkaanse lantaarns op de vloer en achter het bed, en het bijzettafel passen helemaal in deze prachtige Marokkaanse slaapkamer.

marokkaanse slaapkamer

5. Marokkaanse vormen

Een vorm die je veel terugziet in Marokkaanse woning is de boogvorm. Op deze foto zie je dat heel mooi in de deur en in de muren. Ook in accessoires en versieringen zie je dit vaak terug. Echt een karakteristieke vorm waarmee je een Marokkaanse of oosterse sfeer kunt geven aan elke ruimte in je woning.

marokkaans interieur vormen

6. Kelim kussens

Kelim kussens zijn kleurrijk en hebben een uniek patroon. Een bijzonder leuk accessoire, om bijvoorbeeld op een bank te plaatsen die zelf een neutrale kleur heeft. Of op stoelen, zoals je op deze foto ziet. Vaak zijn kelim kussens ook heel goed te matchen met een bijpassend patroon van een vloerkleed. Kelim kussens brengen gezelligheid en kleur en zijn ook nog eens heerlijk zacht en comfortabel.

marokkaans interieur kelim kussens

7. Lampen met schaduweffecten

Lampen die meer in je huis brengen dan alleen verlichting: Marokkaanse of Arabische lampen met schaduweffecten brengen een gezellige, warme, en zelfs sprookjesachtige sfeer in je woonkamer. Deze lampen zijn vaak voorzien van een gaatjespatroon, zoals ook te zien is op deze foto, en dit geeft een speels en sfeervol effect. De Marokkaanse hanglampen zijn op zich al een sieraad voor je interieur en ze verhogen ook nog de sfeer in huis.

marokkaanse lampen

8. Woonwinkel

Er is zoveel keuze en variatie op het gebied van Marokkaanse woninginrichting! Een bezoekje aan een gespecialiseerde woonwinkel is dan ook zeker een aanrader. Dat kan online, maar een ‘echte’ winkel met uitgebreide showroom is er ook: een ruime keuze aan meubels en accessoires voor een Marokkaans interieur vind je bij Merel in wonderland woonwinkel, dé oosterse woonspecialist. Een ruime winkel met een zeer uitgebreid assortiment waar je langs kunt gaan, maar je kunt uiteraard ook online alles bekijken en bestellen.

oosterse woonwinkel merel in wonderland

9. Marokkaanse poef

Een accessoire dat je leuk en makkelijk in je interieur introduceert is de Marokkaanse poef: een sfeervol element dat in veel verschillende kleurrijke ontwerpen te koop is. Als je interieur veel neutrale kleuren heeft, oogt het creatief en speels om er dan zo’n kleurrijke poef bij te zetten. Je kan er ook nog eens lekker comfortabel op zitten.

marokkanse poef

10.Marokkaanse zithoek

Wat in bijna geen enkel Marokkaans interieur ontbreekt is een gezellig zithoek. Een ruime, vaak L-vormige bank waar je comfortabel in wegzakt met daarop heel veel kussentjes in verschillende kleuren en formaten. Dat ziet er uitnodigend uit en zo maak je een super gezellige plek om te ontspannen in je woonkamer.

marokkaans zithoekje

Bekijk ook:
Marokkaanse dienbladen in huis
Badkamer met Marokkaanse tegels
Marokkaanse interieur van Maryam en Chris

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply