Search and Hit Enter

Keukentrends 2020

Keukentrends 2020

Het afgelopen jaar hebben we heel veel mooie keukens voorbij zien komen in alle soorten stijlen. Steeds meer mensen hebben de wens om een moderne keuken te hebben, die voorzien is van moderne gemakken. Voor velen is de keuken zelfs het hart van de woning, waar heel het gezin bij elkaar komt. Ook dit jaar zullen we weer heel veel nieuwe ontwikkelingen laten zien op keukengebied. Als je van plan bent om een nieuwe keuken te nemen, dan is het handig als je op de hoogte bent van deze ontwikkelingen. Welke materialen en kleuren zijn hot? En wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van keukenapparatuur? Wij zetten de nieuwste keukentrends van 2020 voor je op een rijtje!

1. Keukenkasten in twee kleuren

De meeste keukens zijn uitgevoerd in één kleur. Hooguit heeft het keukenblad een andere kleur dan de keukenkasten. We zien echter steeds vaker keukens in twee kleuren, vooral in keukens waarbij meerdere gedeeltes zijn ingericht. Denk bijvoorbeeld aan vaste keukenkasten die gecombineerd zijn met een keukeneiland, of een keuken met een l-opstelling. Hieronder zie je een heel mooi voorbeeld van een l-vormige keuken, met zowel mintgroene kasten als kasten in een stoere petrol blauwe kleurtint. Super nice!

keukentrends 2020 keukenkasten twee kleuren

2. Slimme kastruimte

Kastruimte is een belangrijk onderdeel in de keuken. Dat geldt voor grote keukens, maar vooral in kleine keukens is kastruimte essentieel. Grote ladekasten, hoge wandkasten, hoekopstellingen, noem maar op. Maar er wordt ook heel veel aandacht besteed aan de inrichting binnen in de keukenkasten. Hieronder zie je bijvoorbeeld een keukenkast met een grote deur, en aan de binnenkant meerdere grote laden boven elkaar. Een perfecte kastinrichting om het als voorraadkast te gebruiken.

keukentrends 2020 slimme kastinrichting toren

3. Houten keukens

Houten keukens bestaan natuurlijk al langer dan vandaag. Het zijn echter vooral de witte en de grijze keukens die de laatste jaren hebben gedomineerd. Maar de houten keukens lijken weer helemaal terug van weggeweest. Je kunt houten keukens in alle soorten stijlen. Van rustiek landelijk tot strak modern. Je kunt bovendien verschillende houtsoorten gebruiken, van eikenhout, notenhout tot kastanjehout. Hieronder zie je bijvoorbeeld de super mooie donkergebeitste eikenhouten keuken van het Zweedse Nordiska kök.

keukentrends 2020 houten keuken Nordiska Kök

4. Marmer

Marmer is ook helemaal terug van weggeweest in de keukenwereld. Het afgelopen jaar hebben we al heel mooie keukens voorbij zien komen met een marmeren werkblad, marmeren achterwand of een marmeren keukeneiland. Deze trend lijkt ook in 2020 gewoon door te zetten. Niet alleen in het erg populaire carrara wit marmer, maar ook andere marmertinten, zoals grijs, zwart of zelfs groen marmer. In onderstaande Scandinavische keuken zijn de strakke zwarte keukenkasten gecombineerd met een carara witte marmeren werkblad.

keukentrends 2020 marmer

5. Gekleurde mengkranen

De geweldige koperen afzuigkap was je misschien al opgevallen. Gekleurde kranen zijn ook helemaal van deze tijd. Natuurlijk zijn chromen kranen nog steeds erg gewild, maar er zijn steeds meer mensen die voor een stoere gekleurde kraan kiezen. Koperen kranen, maar ook andere mooie trendkleuren zoals goud, zwart of wit. Hieronder zie je de mooie koperen kranen van Grohe. Klik hier om meer mooie gekleurde kranen van Grohe te bekijken.

keukentrends 2020 koperen kraan

6. Subtiele deurgrepen

Leren deurgrepen was dé trend van 2019, maar het lijkt erop dat het hoogtepunt alweer voorbij is. In 2020 zullen we meer greeploze keukenkasten of subtiele deurgrepen zien. In onderstaande strakke moderne keuken van Nordiska kök, hebben de deurgrepen niet alleen een subtiele vorm, maar zijn ook uitgevoerd in dezelfde kleur als de keukenkasten, werkblad en de keuken achterwand. Heel nice!

keukentrends 2020 subtiele deurgrepen

7. Tafel aan keukeneiland

Keukeneilanden en kookeilanden is een trend die altijd zal blijven. Sterker zelfs, voor velen is een groot eiland in de keuken een grote woonwens. Een keukeneiland ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft ook een sociaal karakter. Je kunt er gezellig omheen staan of je gebruikt het als een bar met barkrukken. Wat wel een opkomende keukentrend is, is dat keukeneilanden geïntegreerd worden met de eettafel. Dus in plaats van dat je er een eettafel tegenaan plaatst, is de tafel onderdeel aan het keukeneiland. Bekijk hier meer inspiratie voorbeelden.

Keukentrends 2020 tafel aan keukeneiland

8. Smart keuken

‘Smart home’ behoort tot één van de belangrijke woontrend voor 2020. Een smart home is voorzien van apparatuur, die met elkaar in verbinding staat, en voor comfort, veiligheid, energiezuinigheid en gemak zorgen in huis. Dit kan een slimme thermostaat zijn die automatisch reageert op jouw dagelijkse gewoontes, gordijnen die je met je telefoon kunt bedienen of een slimme oven of koelkast in de keuken, die je met je stem kunt bedienen.

keukentrends 2020 smart home

9. Verborgen keuken

Veel losse keukenapparatuur wil je het liefst niet in het zicht hebben. Niet alleen omdat het niet mooi eruit ziet, maar ook omdat het veel plek in beslag neemt op het aanrecht. Een losse magnetron, broodrooster of keukenmachine wil je daarom het liefst in de kast opbergen. Deze trend heeft zich verder ontwikkeld tot volledige verborgen keukens. Hierdoor kan je een open keuken nemen, zonder dat je last hebt van bijvoorbeeld de vuile vaat op het aanrecht. Hieronder zie je een heel mooi voorbeeld.

Keukentrends 2020 verborgen keukens

10. Heet water kranen

Heet water kranen worden steeds populairder. Het is super handig om altijd heet water gereed te hebben vanuit de kraan. Vanwege de grote vraag zijn er steeds meer merken die dit soort kranen maken. Niet alleen Quooker, maar met de Grohe Red heeft Grohe ook een kraan die direct veilig kokend heet water kan leveren.

keukentrends 2020 grohe red kraan heet water

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *