Interieur

20x Ideeën voor het inrichten van een klein kantoor in huis


Steeds meer mensen kiezen ervoor om vanuit huis te werken. Freelancers werken bijvoorbeeld vaak thuis of mensen die van hun baas af en toe thuis mogen werken. Een goede zaak wat ons betreft. Je hebt geen last van files, je kunt ongestoord werken en het is ook nog eens erg duurzaam. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je een fijne werkplek hebt in huis. Je kunt wel elke keer op de bank of aan de eettafel werken, maar dat is tóch anders dan een kantoor. Denk je dat je geen ruimte hebt voor het inrichten van een thuiskantoor? Vandaag willen we jullie inspireren met hele leuke en praktische ideeën voor het inrichten van een klein kantoor aan huis. Deze leuke ideeën bewijzen dat je huis nooit te klein is voor het inrichten van een klein kantoor!

1. Herinrichten

Door de meubels anders te plaatsen, ontstond de ruimte die nodig is voor een thuiskantoor in deze kleine woonkamer. Om de klus te klaren, plaatsten de ontwerpers van Style by Emily Henderson de bank tegen de langste muur en is het bureau direct voor het raam geplaatst. Door dit te doen blijft de woonkamer lekker open en ruimtelijk, ondanks dat er een bureau bij is gekomen.

klein kantoor inrichten herinrichten woonkamer

2. Barbureau

Hier hebben ze gekozen voor een leuk klein kantoor in de hoek van de kamer. Met goedkope planken en witte plankdragers, die verkrijgbaar zijn bij de bekende bouwmarkten zoals Praxis, Gamma of Karwei, zijn de wandbureau’s gecreëerd. Door ze iets hoger op te hangen, is er eigenlijk een barbureau ontstaan. Je kunt er aan zitten op de stoere industriële barkrukken, maar je zou het ook als stabureau kunnen gebruiken. Dat is ook nog eens goed voor je lichaam.

klein kantoor inrichten barbureau

3. Berging

Heb je een extra berging, waar je geen raad mee hebt? Daar zou je een klein kantoor kunnen inrichten, zoals de ontwerpers van Popp Littrell Architecture and Interiors dat hieronder hebben gedaan. Om het meeste uit de kleine ruimte te halen, koos de interieurontwerper een smal, onopvallend bureau. De planken erboven maken plaats voor boeken en een printer. Een groot voordeel van een kantoor inrichten in een berging, is dat je het volledig af kunt sluiten als je het niet gebruikt.

klein kantoor inrichten berging

4. Gordijnen als deur

Ook dit is een super goed idee! Heb je geen berging die je af kan sluiten? Dan kan je ook gordijnen ophangen vóór het open kantoor, die je als deuren gebruikt. Dit idee hebben de ontwerpers van Sheer and Company toegepast in een klein appartement uit New York voor een thuiskantoor, dat in een woonkamer is ingericht.

klein kantoor inrichten in huis gordijnen als deur

5. Kantoor nisje

Een fijne werkplek hoeft niet heel groot te zijn. Interieurontwerpster Megan Georgopoulos heeft in een super klein appartement een mini werkplek gecreëerd in een nisje naast een grote inbouwkast. Met multiplex planken is een op maat gemaakt wandbureau gemaakt. Ook de wandplanken daarboven zijn een goed idee voor extra opbergruimte boven het bureau.

klein kantoor inrichten in huis nisje

6. Zwevend wandbureau

In de woonkamer van een klein studio appartement in New York is een werkplek gecreëerd door een muurbreed zwevend wandbureau aan de muur te monteren. Doordat het zo breed is, wordt het niet alleen als werkplek gebruikt, maar bijvoorbeeld ook als boekenkast.

Zwevend wandbureau

7. Gaatjesbord

Een gaatjesbord is altijd een leuk idee voor een kantoor, ongeacht of het klein of groot kantoor is. Onderstaand klein kantoortje is ingericht door Callahan Interiors, die voor een klant een kantoor heeft ingericht in een kleine hal. Naast een inbouwkast is er ook een gaatjesbord aan de muur gemonteerd, waar je verschillende kantoorbenodigdheden aan kunt hangen.

klein kantoor inrichten huis gaatjesbord

7. Maatwerk

Maatwerk ziet er niet alleen super strak uit, het is ook super ruimtebesparend. Daarom is maatwerk een heel goed idee voor het inrichten van een klein kantoor. Hieronder zie je een mooi voorbeeld waar een kantoor is ingericht in een tiny house van nog geen 25m2. Het is niet alleen een bureau maar het biedt ook kastruimte voor andere spullen in huis.

klein kantoor inrichten huis maatwerk

8. Kleine meubelen

Te veel meubelen kunnen een kleine kamer rommelig en krap maken. Bij het inrichten van een plek voor een kantoor aan huis in deze kleine ruimte, heeft binnenhuisarchitect A. Jennison Interiors dat claustrofobische gevoel vermeden door gebruik te maken van langwerpige meubels zonder visuele belasting.

klein kantoor inrichten huis kleine meubelen

9. Wandkast

In kleine ruimtes is het een goed idee om van de hoogte gebruik te maken. In een klein kantoor zou je dus een wandkast kunnen gebruiken. Anna Carin Design heeft onderstaand kantoor ingericht in een overloop. De wandkast bestaat uit een zwevend wandbureau en een wandkast met veel kastruimte. Het ziet er super strak uit.

klein kantoor inrichten huis wandkast

10. Modulaire kantoorinrichting

Het grote voordeel van modulaire meubels is dat je zelf kan bepalen hoe uitgebreid de meubel wordt. Heb je niet heel veel ruimte voor het inrichten van je kantoor? Voor de inrichting van een werkplek in de slaapkamer, heeft Rachel van The Crafted Life gekozen voor een modulaire kantoorinrichting. Met een wandsysteem heeft ze de ruimte naast haar bed optimaal gebruikt. De werkplek ziet er fantastisch uit!

modulaire kantoorinrichting

11. Geheim kantoor in huis

Dit idee vinden we geweldig. In de kleine woonkamer van een klein stadsappartement in New York heeft ontwerpbureau MKCA een op maat gemaakte inbouwkast gerealiseerd, waar een klein kantoor is ingericht met een bureau, kasten en wandplanken. Dit kantoor kan je volledig afsluiten met strakke witte schuifdeuren, een geheim kantoor in huis!

Geheim kantoor in huis

12. Kantoor behang

Wil je iets meer leven op kantoor? Muren behangen is een eenvoudige methode om sfeer toe te voegen in een ruimte. Dit is heel mooi te zien in onderstaande super mooie kantoor. Een klein thuiskantoor waar gekozen is voor een combinatie van blauwe houten muurpanelen een behang met een leuk patroon.

klein kantoor in huis behang

13. Werkplek in de kast

Dit idee lijkt heel erg op het geheime kantoor, maar hier laten ze zien dat het ook mogelijk is in normale kast. Als het gesloten is, lijkt het gewoon op een linnenkast of buffetkast, maar het is eigenlijk een klein kantoortje. Leuk toch?!

werkplek in kast

14. Boekenkast onder bureau

De ruimte onder je bureau kan je heel goed benutten door er bijvoorbeeld een boekenkast te creëren. In deze woonkamer, die ontworpen is door Franse interieurontwerper Christophe Vendel is een open kantoor ingericht. Onder het brede bureau is een net zo brede boekenkast gebouwd. Dit is niet alleen praktisch, het ziet er ook nog eens super tof uit.

Boekenkast onder bureau

15. Kantoor in hal

In sommige woningen is er ruimte in de hal voor het inrichten van een klein kantoor. Daar heb je niet eens een hele grote hal voor nodig. Belangrijk is dat de ruimte er geschikt voor is, zoals in onderstaande hal. Het bureau is naast de meterkast geplaatst. Het nadeel is dat je niet direct bij de meterkast kan komen, maar omdat je het niet vaak nodig hebt, is dit zéker geen ramp.

kantoor in hal

16. Bureau en TV meubel in één

Heb je een kleine woonkamer of een kleine slaapkamer? Dan zou je kunnen overwegen om het bureau en de TV meubel te combineren. Dit geweldige idee hebben ze toegepast in het ontwerp van een moderne woonkamer. Naast een lage TV meubel en een bureau, zijn er ook hoge wandkasten aan de muur gemonteerd voor extra opbergruimte. Handig!

Bureau TV meubel

17. Kantoor achter de bank

Een bureau achter de bank in de woonkamer plaatsen is een geweldige manier om ruimte te creëren voor een thuiskantoor. In deze woonkamer zijn kasten en planken toegevoegd om een opbergmuur en werkplekcombinatie in een huis te creëren door interieurontwerper Marion Alberge. Een variant is een een bureau tegen de rug van de bank.

kantoor achter bank

18. Kantoor onder de trap

De ruimte onder de trap wordt vaak ingericht met een trapkast. Heb je geen trapkast nodig? Dan zou je ook een kantoor onder de trap kunnen creëren. Het fijne van die ruimte is dat je hoogte hebt voor bijvoorbeeld een wandkast of een wandrek. In dit kantoortje zijn wandrekken gebruikt voor een modulair bureau. Dit ziet er tóch super leuk uit?!

kantoor onder trap

19. kantoor ombouw raam

De ruimte rondom een raam wordt te vaak onbenut gelaten. Veel mensen denken dat je er niets mee kan, terwijl je het juist heel goed kan gebruiken in een kleine ruimte. In onderstaande slaapkamer is een heel kantoor gerealiseerd in de vorm van een raam ombouw. Naast een groot bureau is de ruimte rondom het raam benut met een grote kast, ladekasten en open planken. En het grote voordeel is dat je lekker veel licht hebt bij het raam.

Klein kantoor inrichten huis raam ombouw

20. Inklapbaar bureau

Een groot bureau neemt veel ruimte in beslag, maar niet als je het kunt inklappen. Heb je heel weinig ruimte? Kies dan voor een inklapbaar bureau. Deze kan je namelijk gemakkelijk inklappen als je niet aan het werk bent. Dit bureau van Urban Outfitters ziet er ook nog eens super stoer uit!

klein kantoor inrichten huis inklapbaar bureau

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Gioella Cellie 4 januari 2021 at 17:41

    Hi!
    Weten jullie toevallig waar de bureaustoel vandaan komt bij punt 1?
    Ben in love maar kan hem niet vinden

  • Leave a Reply