Search and Hit Enter

13x Tafel aan kookeiland

Een kookeiland is een hele populaire wens voor de keuken, dat zowel mogelijk is in een kleine als een grote keuken. Naast dat het er erg mooi en luxe uitziet, biedt een kookeiland ook een aantal voordelen. Zo heb je meer werkruimte en bergruimte, en een keuken met een kookeiland kan ook een gezellige ontmoetingsplek zijn voor heel het gezin. Je zou er nóg meer uit kunnen halen door een tafel aan het kookeiland te plaatsen.

Losse eettafel of tafel als verlengde van het kookeiland

De meeste mensen vinden het erg fijn om de eettafel in de keuken te hebben. Het ziet er niet alleen mooi en gezellig uit, het is vooral ook super praktisch om de eettafel dichtbij de keuken te hebben. Je hoeft niet meer zo ver te lopen om de borden met het eten naar de eettafel te brengen. Je hebt namelijk alles bij de hand. Een gezellige woonkeuken is bovendien altijd een goed idee.

Het is mogelijk om een losse eettafel in de keuken zetten, maar het is ook mogelijk om een tafel te creëren, die een verlengde vormt van het kookeiland. Deze combinatie zorgt voor een super strakke, moderne en luxe uitstraling in de keuken. Hieronder zie je de mooiste inspiratie voorbeelden.

1. Eettafel tegen kookeiland

In deze mooie keuken hebben ze een lossen eettafel tegen het kookeiland geplaatst. Het is een moderne witte keuken, die afgewerkt is met een dik roestvrijstalen werkblad. De eettafel, bestaande uit een witte stalen frame met daarop een houten werkblad, geeft de keuken meer sfeer en warmte. Dat geldt ook voor de houten vloer en de leuke houten krukken rondom de tafel.

eettafel plaatsen tegen kookeiland

2. Losse tafel tegen marmeren kookeiland

Ook in deze keuken is een eettafel tegen het kookeiland geplaatst. Het is een prachtige karakteristieke keuken met sierlijsten aan het plafond een een mooie Hongaarse punt vloer. De keukenkasten zijn strak wit en zijn gecombineerd met een marmeren werkblad. Ook het kookeiland heeft een marmeren blad gekregen. Er is gekozen voor een donkere marmeren tafel met een stoere zwarte stalen onderstel. Je kunt zowel aan het kookeiland zitten op de zwarte barkrukken, maar je kunt ook plaatsnemen aan de tafel aan de mooie Wishbone Chairs.

eettafel plaatsen tegen kookeiland

3. Betonnen tafel als verlengde van kookeiland

In deze stoere keuken vind je een mix van hout en beton. Aan de twee grote muren zijn houten keukenkasten geplaatst, zowel lage keukenkasten als een hoge kastenwand. De vloer is van beton. En ook het kookeiland is eigenlijk een robuust blok van beton. Het eiland loopt zelfs door op een betonnen eettafel, waar je op de houten eetkamerstoelen aan kunt zitten. Super stoer gedaan.

eettafel als onderdeel kookeiland

4. Kookeiland met houten bartafel

Bartafels zijn ook erg populair in de keuken. Deze keuken is daar een heel mooi voorbeeld van. Hier is gekozen voor een enorme kastenwand én een super groot kookeiland. Op het eiland is een houten tafelblad geplaatst, die als bartafel wordt gebruikt. De twee Scandinavische witte barkrukken passen er mooi bij.

eettafel als onderdeel kookeiland

5. Eettafel tegen l-vormige keuken

Dit is geen kookeiland, maar een l-vormige keuken, waar een eettafel aan vast is gemaakt. Het mooie van dit ontwerp is dat het een aparte tafel is, ondanks dat het eigenlijk een verlengde is van de keuken. Dit is te danken aan het mooie contrast tussen het strakke witte werkblad en de houten eettafel, die voor veel sfeer en warmte zorgen in deze moderne keuken.

eettafel als onderdeel kookeiland

6. Ronde eettafel tegen schiereiland

Hieronder zie je een keuken met een zogenaamd schiereiland. Dat is een eiland, die aan één kant vastzit aan de andere keukenkasten. In plaats van een tafel tegen het eiland te plaatsen, hebben ze een ronde tafel ontworpen, waarvan het dikke houten tafelblad voor een gedeelte op het witte werkblad rust. Het ziet er super mooi en bijzonder uit.

eettafel als onderdeel kookeiland

7. Eettafel verlengde van het keukenblad

Dit is het ultieme voorbeeld van een houten eettafel die het verlengde is van het houten werkblad van het kookeiland. Je hebt hier eigenlijk te maken met een super grote houten eettafel, die voor een deel ingenomen is door de keuken. De blijft echter nog steeds een grote eettafel waar je met minstens acht personen aan kunt zitten.

eettafel als onderdeel kookeiland

8. Houten eettafel aan zwarte kookeiland

Ook hier is er gekozen om voor een aparte eettafel tegen het kookeiland. Een stoere rustieke houten eettafel tegen een strak en modern kookeiland. De tafel heeft één poot, omdat de andere uiteinde van de tafel gemonteerd is aan de keuken.

Tafel aan kookeiland

9. Kleine eettafel aan klein kookeiland

Ook in een kleine keuken is het mogelijk om een tafel te creëren aan het kookeiland. Hier vind je een mooi voorbeeld van een strak en wit kookeiland, gecombineerd met een stoere industriele eettafel. De vier Pantone Chairs passen mooi bij de stoere moderne stijl van het interieur. Wat ook stoer is, is de de serie stoere hanglampen boven de eettafel en eiland.

Tafel aan kookeiland

10. Strak wit kookeiland met tafel als verlengde

In bovenstaande twee voorbeelden, is er een contrast tussen het kookeiland en de tafel. Door een eettafel te nemen, die van hetzelfde materiaal is als het kookeiland, creëer je meer een eenheid. Dit kan je mooi zien in onderstaand voorbeeld.

Tafel aan kookeiland

11. Creatieve tafel tegen hoek van kookeiland

Dit is één van de meest bijzondere ontwerpen uit deze lijst. Het grote kookeiland is strak wit. In plaats van een normale rechthoekige tafel, hebben ze hier een tafel gecreëerd op de hoek van het eiland. Het is dusdanig verwerkt, waardoor het lijkt alsof een gedeelte van de tafel in het eiland is verwerkt.

Tafel aan kookeiland

12. RVS kookeiland met houten bartafel

Deze keuken is samengesteld uit drie materialen, namelijk strakke witte keukenkasten, een RVS werkblad met geïntegreerde wastafels en fornuis én een stoere robuuste bartafel met twee bijbehorende boomstam krukken.

bartafel kookeiland

13. L-vormige eettafel

Bij deze stoere moderne keuken is een speciale eettafel ontworpen, die precies in de hoek past van het eiland. Hierdoor heeft de houten eettafel een l-vorm gekregen, met een extra kast gedeelte. Ook een leuk idee!

houten eettafel kookeiland

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *