Search and Hit Enter

10x Leuke kasten voor de kinderkamer

Kinderkamers zijn vaak rommelig. Rondslingerende speelgoed, boekjes en kleding zijn hier de grote boosdoeners. Daarom is het belangrijk dat je goede opbergmogelijkheden hebt in een kinderkamer. Daar zijn verschillende kasten voor. Een leuke boekenkast, een ladekast voor het speelgoed en een kledingkast voor de kleding. En als het gaat om een babykamer, dan mag een commode natuurlijk ook niet ontbreken. Wij hebben een aantal super leuke kasten voor je op een rijtje gezet, die zowel voor de kinderkamer als de babykamer gebruikt kunnen worden. We zijn benieuwd welke kast jij het leukst vindt!

1. IKEA IVAR kast

Dit is de kinderkamer van Karl Malte, het zoontje van Marie Willumsen. Marie is een grafisch ontwerper en illustrator uit Denemarken, en dat kan je terugzien in de door haar ingerichte kinderkamer van Karl. Naast mooie prints en posters als kunst aan de muur, zijn ook de kasten bewerkt met mooie geometrische patronen. Dit zijn twee IVAR kasten van IKEA, die zwevend aan de muur naast elkaar zijn gemonteerd. De kasten zijn gemaakt van onbehandeld massief grenen hout, maar Marie heeft ze gepimpt met een leuke, vrolijke en kleurrijke geometrische vromen. De IKEA IVAR kasten zijn hier verkrijgbaar.

Leuke kasten voor de kinderkamer - IKEA IVAR kast

2. IKEA Besta en Stuva kasten

Besta en Stuve zijn super populaire kasten van IKEA. Deze kasten vind je terug in onderstaande kinderkamer. Het is de kinderkamer van Lola, het dochtertje van interieurstylist en blogger Holly Marder. Holly heeft met de Besta en Stuva kasten van IKEA een hele bijzondere multifunctionele maatwerk kast gerealiseerd voor het opbergen van kleding en boeken. De kastdeuren zijn bovendien afgewerkt met stijlvolle leren handgrepen. Daarnaast worden de middels Besta kasten ook als een bankje gebruikt. Super leuk en inspirerend!

Leuke kasten voor de kinderkamer - IKEA Besta en Stuva kasten

3. WOOOD Stijn lockerkast

Dit is de Stijn kinderkamer kast uit de WOOOD collectie. De kast is gemaakt van massief grenen en heeft twee deuren. Achter elke deur zijn vier planken. Er is dus voldoende ruimte voor kleding, speelgoed of andere spullen die in de kinderkamer opgeborgen moeten worden. De leuke Stijn kinderkamer kast is hier verkrijgbaar in de kleuren wit en grijs.

Leuke katen kinderkamer Woood Stijn lockerkast

4. IKEA TROFAST speelgoed opberger

Als je op zoek bent naar een manier om speelgoed op een overzichtelijke, nette en leuker manier in de kinderkamer op te bergen, dan is de IKEA TROVAST kast de perfecte oplossing. TROVAST is een modulair speelgoed opberger systeem, dat op basis van ladebakken werkt. Het systeem is verkrijgbaar in verschillende kleuren, en omdat het modulair is, kan je helemaal zelf bepalen hoe groot of hoe klein de kast wordt in de kinderkamer. Klik hier om alle TROVAST elementen te bekijken.

Leuke kasten kinderkamer - IKEA Trofast speelgoed opberger

5. vtwonen Store kast

Dit is de vtwonen Store kast. Een grote kast met een breedte van 119 centimeter, een diepte van 56 centimeter en een hoogte van 185 centimeter, die je voor verschillende doeleinden in de kinderkamer kunt gebruiken. De linkerkast heeft een kledingroede voor het ophangen van kleding, terwijl je aan de rechterkant grote vakken vindt. Deze vakken zijn ideaal voor t-shirts, maar je zou het ook kunnen gebruiken voor het opbergen van boeken of speelgoed. Interesse? De kast is hier verkrijgbaar.

Leuke kinderkamer kasten - vtwonen Store kast

6. String kast

De String kast behoort absoluut tot één van onze favoriete kasten ooit. Het is een super multifunctionele kast die je in alle ruimtes in huis kunt gebruiken, van de woonkamer tot keuken en kinderkamer. Dankzij het modulair systeem, kan je de String kast bovendien voor verschillende doeleinden gebruiken. Je zou een eenvoudig boekenrek kunnen creëren, maar je zou net als onderstaande kinderkamer ook een complete wand mee kunnen inrichten met boekenplanken, speelgoed opbergers en zelfs een bureau. Klik hier om de verschillende String kast elementen te bekijken.

Leuke kinderkamer String kast

String kast kinderkamer

String kast kinderkamer

7. Muuto Reflect ladekast

Dit is de mooie Reflect ladekast van het Scandinavische merk Muuto. De kast is niet speciaal voor de kinderkamer ontworpen, want je kunt het ook prima elders in huis gebruiken, maar natuurlijk ook in de kinderkamer. De drie grote lades bieden namelijk heel veel opbergruimte voor kleding of speelgoed. Het Scandinavische ontwerp ziet er bovendien super mooi uit. Het is hier verkrijgbaar in het zwart en eikenhout.

Muuto Reflect ladekast

8. Oliver Furniture kledingkast

Dit is de kledingkast van Oliver Furniture. Een super leuke kinderkamer kledingkast gekenmerkt door stijlvolle ronde hoeken. De zijkanten van de kast zijn ontworpen met geïntegreerde, afgeronde haken voor het ophangen verschillende soorten kledingstukken. De mooie kledingkast is hier verkrijgbaar.

Leuke kinderkamer Oliver Furniture kledingkast

9. Oliver Furniture commode

Deze mooie commode komt uit dezelfde Oliver Furniture collectie als bovenstaande kledingkast. Dit herken je direct aan de mooie ronde hoeken, en ook aan de combinatie van de witte kast en de stijlvolle eikenhouten poten. Het bijzondere aan deze commode kast, is dat er een platform aanwezig is waar de aankleedkussen op geplaatst kan worden. De Oliver Furniture commode is hier verkrijgbaar.

Oliver Furniture commode

10. Vintage kasten

Vintage kasten zijn altijd leuk, ook als kledingkast, speelgoedkast of boekenkast in de kinderkamer. Echte vintage kasten zijn verkrijgbaar op vlooienmarkten of leuke tweedehandse vintage winkeltjes. Soms moet je een beetje geluk hebben om die ene mooie vintage kast tegen te komen. Wij hebben ook een aantal hele leuke vintage kasten gevonden, die super leuk zijn voor de kinderkamer. Welke vind jij het leukst?

Leuke kasten kinderkamer vintage

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *