Interieur

4 tips voor meer opbergruimte in een kleiner huis


Woon je in een klein(er) appartement, een studio of heb je een huurhuis met weinig ingebouwde kasten? Dan is de kans groot dat jij te weinig opbergruimte hebt bij je thuis. Voor problemen zijn er altijd oplossingen, en ook voor opbergruimte! Ben je klaar voor 4 interieurtips om de ruimte die je hebt optimaal te benutten?

opbergruimte kleiner huis tips

Gebruik je muren optimaal

In je huis of appartement zal je gerust wat lege muren hebben. Werk dus in de hoogte én breedte als je op zoek gaat naar opbergruimte. Als je zaken aan je muren mag hangen is een open ijzeren schap perfect voor een kantoorruimte of je badkamer. Of wat dacht je van houten planken in je keuken? Maar ook een houten wandrek waar je enkele manden in kan plaatsen in je woonkamer of een vitrinekast in je eetkamer kunnen dienen als extra opbergruimte. Kies voor een combinatie van open en dicht zodat je brieven, belangrijke documenten en oplaadkabels kan verstoppen maar ook mooie wijnglazen, boeken of kunstwerken kan uitstallen.

opbergruimte klein huis wandplanken

Elk meubel is een kans

Je muren optimaal gebruikt? Check! Dan kijken we nu naar je meubels. In plaats van een klein tafeltje als tv meubel kies je een mooi meubel waar je ineens gezelschapsspelletjes en fleece dekens in kan opbergen. Of in plaats van een open bed, ga je voor één met schuiven voor lakens of winterjassen. De regel is dus: zijn er open plekken op of onder een meubel dat je niet gebruikt? Vervang het door een kast. Ook in je gang kan je kiezen voor een dressoir met schuiven, maar ook voor je woonkamer kan je een salontafel kopen met opbergruimte. Daarbij hoeft praktisch helemaal niet lelijk te zijn: je vindt tal van stijlvolle meubels die praktisch zijn zoals een tv-meubel met een rotan deurtje of retro nachtkastje met schuifjes, en dit in elke stijl.

ronde salontafel opbergruimte

Niet verleggen, maar wegleggen

The number one rule van een opgeruimd huis? Merk je dat je constant zaken zit te verleggen, dan heeft niet alles zijn plaats. Verleg het dus niet, maar leg het weg op de juiste plaats. Denk aan huissleutels, tijdschriften, de post, computer draden, vuile was, sportzakken etc. Spreek een goede plek af die makkelijk bereikbaar is, en zorg dat je berging of je opbergruimte duidelijk is opgedeeld. Voorzie in je berging dus open planken voor zakken, manden voor de was, een tijdschriftenrek voor belangrijke documenten en transparante opbergboxen voor technologische snufjes. Hang ook haken aan de muur voor extra jassen, leibanden voor de honden, of je strijkplank.

Bekijk ook:
27x Kleine badkamer met bad en douche
Kleine keuken inrichten – 20 tips!
Kleine slaapkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply