Badkamer

27x Kleine badkamer met bad en douche


Een kleine badkamer inrichten, het kan een hele uitdaging zijn. Een inloopdouche mag tegenwoordig absoluut niet ontbreken, maar het liefst wil je ook een bad waar je af en toe lekker in kunt badderen. Als je denkt dat het niet mogelijk is om een kleine badkamer met bad en douche te hebben, dan heb je het mis. Dat is namelijk áltijd mogelijk. Soms is de badkamer zó klein dat je het bad met de douche moet combineren, maar soms is het zelfs mogelijk om een bad en een aparte douche te nemen. Hoe? Dat laten we vandaag zien aan de hand van de mooiste inspiratie voorbeelden van kleine badkamers met bad en douche.

1. Lichte badkamer met klein bad en inloopdouche

We beginnen direct met het mooiste voorbeeld. Deze kleine badkamer is 1.60 x 3.2 meter, met dus een oppervlakte van 5.12m2. En tóch is het mogelijk om er in bad én een aparte inloopdouche in te richten. Er is een praktische indeling gemaakt met aan de linkerkant de ruime inloopdouche met een luxe regendoucheset, aan de rechterkant het ligbad (van 1.60m) en daar tussenin een badkamermeubel. De glazen douchewand is op maat gemaakt en loopt helemaal tot aan het plafond. Dit ziet er niet alleen strak en mooi uit, maar dit maakt de kleine badkamer ook ruimtelijk. Ook de lichte vloertegels en wandtegels zijn een goed idee.

Kleine badkamer met bad en douche

2. Vrijstaand bad naast douche

Deze kleine badkamer is ongeveer even groot als bovenstaande badkamer, maar hier is er gekozen voor een andere indeling. Dit heeft vooral te maken met de aanwezigheid van een groot raam en de positie van de deur. Er is gekozen voor een mooi ovaal bad bij het raam met direct daarnaast een douche. Middels een glazen douchewand is de douche van de zwevende badkamermeubel met wastafel gescheiden.

Kleine badkamer met bad en douche

3. Douche in bad in kleine chique badkamer

Voor deze kleine badkamer is er gekozen om de douche in het bad in te richten. Hiermee bespaar je natuurlijk heel veel ruimte. Om ervoor te zorgen dat het water niet alle kanten op gaat tijdens het douchen, is er een glazen douchewand geplaatst op de rand van het bad die je kunt kantelen.

Kleine badkamer met bad en douche

4. Bad, douche én toilet

In deze kleine badkamer vind je niet alleen een ligbad, een ruime inloopdouche en de wastafel, maar je vindt hier zelfs een toilet. Alle voorzieningen vind je netjes op een rijtje, met van links naar rechts het ligbad, het hangtoilet, de badkamermeubel met wastafel en helemaal aan de rechterkant de inloopdouche. De inbouwkast met de spiegeldeuren is een heel slim en mooi idee voor het creëren van opbergruimte in een kleine badkamer, zonder dat het te heel veel ruimte inneemt.

Kleine badkamer met bad en douche

5. Natte en droge zone

Voor de inrichting van deze kleine badkamer zijn er twee zones ingericht, namelijk een natte en een droge zone. In de natte zone vind je het bad en een aparte douche. Dit gedeelte ia volledig betegeld met kleine witte mozaïektegeltjes en is volledig afgesloten met een op maat gemaakte glazen douchewand en bijbehorende glazen deur. In de droge zone vind je de badkamermeubel en wastafel, waar bovendien gekozen is voor een stoere betonnen vloer.

Kleine badkamer met bad en douche

6. Kleine hoekbadkamer

Het is al lastig om een kleine badkamer in te richten, maar als je ook nog eens te maken hebt met lastige hoeken, dan heb je een nóg grotere uitdaging. In deze kleine hoekbadkamer hebben ze dat opgelost door een bad op maat te maken van multiplex, zodat de douche en bad combinatie precies in de lastige hoek past. Ook de multiplex badkamermeubel is volledig op maat gemaakt. Slim!

Kleine badkamer met bad en douche

7. Slimme opbergruimte

Opbergruimte is erg belangrijk in een badkamer, vooral in een kleine badkamer. Dit ontwerp is een heel mooi voorbeeld waar hele slimme opbergruimte is gecreëerd. Naast een mooie houten badkamermeubel met een marmeren blad, vind je ook nog een smalle op maat gemaakte kast in dezelfde stijl. En in de muur waar de douche en bad combinatie te vinden is, is een nisje gecreëerd voor het plaatsen van flessen. Handig!

Kleine badkamer met bad en douche

8. Kleine badkamer met natuurlijke kleuren

Kleuren en materialen zijn erg belangrijk en kunnen bepalend zijn op de sfeer en uitstraling van een badkamer. In deze kleine badkamer is een rustgevende sfeer gecreëerd met behulp van mooie natuurlijke materialen zoals marmer en hout. Er is een luxe bad en douche combinatie gerealiseerd, waarvan de zwarte regendouche strak in het plafond is verwerkt.

Kleine badkamer met bad en douche

9. Betontegels, witte wandtegels en zwarte accenten

De combinatie van grijze betontegels, witte wandtegels en verschillende zwarte accenten, geeft deze kleine badkamer een hele stoere uitstraling. Het grote ligbad is bij het raam geplaatst, waarvan de ombouw ook betegeld is met dezelfde betonlook tegels. Direct naast het bad vind je de douche met de stoere matzwarte regendouche set.

Kleine badkamer met bad en douche

10. Betonstuc vloer en muren

Dit is de badkamer van het mooie Margot hotel gelegen in Barcelona. Hoewel dit een hele kleine badkamer is, is het tóch lekker ruimtelijk en licht. Dit is natuurlijk te danken de grote glazen wand, die in de muur is verwerkt tussen de slaapkamer en badkamer. De kleine badkamer is bovendien erg stijlvol en slim ingericht. Het betonstuc op de vloer en de muren geven de badkamer een zachte, rustgevende en minimalistische. En dit ontwerp bewijst dat het mogelijk is om een bad en een aparte douche in een kleine badkamer in te richten.

Kleine badkamer met bad en douche

11. Kleine badkamer in souterrain

Deze badkamer is niet alleen klein, maar heeft ook nog eens laag plafond. Dit komt omdat de badkamer ingericht is in het souterrain waar je te maken hebt met een plafondhoogte van slechts 2.10m. Om de kleine badkamer groter en ruimtelijker te laten lijken, zijn alle wanden volledig betegeld met witte wandtegels. En ook voor de vloer is er gekozen voor lichte vloertegels. De indeling is eenvoudig, maar praktisch met een douche in bad, een kleine wastafel en een toilet.

Kleine badkamer met bad en douche

12. Glazen deur

De keuze voor een glazen deur is slim, om de badkamer lichter en ruimtelijker te maken. Het ziet er bovendien erg stoer uit in combinatie met de stalen frames. De zwarte douche en kranen passen er ook helemaal mooi bij. Het ligbad is niet heel groot, maar je kunt in ieder geval wel douchen en baden in deze fijne badkamer.

Kleine badkamer met bad en douche

13. Kleine zolder badkamer

Op zolder heb je te vaak te maken met schuine wanden en daken. Als je er goed mee omgaat, dan kan dat juist ook charmant zijn, zoals onderstaande badkamer. Er is een dakraam in het dak geplaatst, die voor extra lichtinval zorgt. Daaronder is het bad op pootjes geplaatst met daarnaast een ruime open douche. Nice!

Kleine badkamer met bad en douche

14. Bad met deur

Het is ideaal om een badkamer te hebben die zowel over een bad als een aparte douche beschikt. Maar soms heb je er gewoon de ruimte niet voor. Je badkamer is te klein! Artweger heeft hier een oplossing voor bedacht voor mensen die niet kunnen kiezen tussen een bad of een douche. Twinline is een unieke badkamer oplossing waarbij bad en douche worden gecombineerd. Niet zomaar een waarbij je kan douchen in bad, waar velen voor kiezen. Twinline heeft namelijk gewoon een eigen glazen deur, zodat je makkelijk in en uit kan stappen.

Kleine badkamer met bad en douche

15. Klein bad en douche

Groot is natuurlijk fijn, maar klein hoeft geen ramp te zijn. Soms is het verstandiger om een klein bad en een kleine douche te nemen, zoals in onderstaande badkamer. Hierdoor is het mogelijk om daarnaast een handige kastruimte in te richten met open houten planken.

Kleine badkamer met bad en douche

16. Hoog plafond

Het hoge plafond plafond zorgt ervoor dat deze kleine badkamer tóch erg ruimtelijk is. De muren zijn tot een bepaalde hoogte betegeld met mooie witte wandtegels. Daarboven zijn de muren strak gestuukt en geschilderd in een mooie blauwe kleurtint. Passend bij de karakteristieke look van de badkamer, is er gekozen voor verschillende gouden accenten, zoals de gouden douche, de gouden kraan, de gouden deurgrepen van de meubel en de gouden handdoekenrekken aan de muur.

Kleine badkamer met bad en douche

17. Kleine badkamer van 4m2

Deze kleine badkamer is nog geen 4m2 groot. Hierdoor was het echt niet mogelijk om een bad en een aparte douche te nemen. Maar een bad met douche combineren kan natuurlijk altijd. Dat hebben ze hier dan ook gedaan, en wel op een hele stijlvolle manier. Op de rand van het bad is een stoere glazen douchewand geplaatst met een stalen frame. Dit staat erg goed bij de zwart witte patroontegels op de vloer en de witte metrotegels aan de wanden. De gouden accenten geven de badkamer bovendien een chique klassieke uitstraling.

Kleine badkamer met bad en douche

18. Kleine witte badkamer

Lichte kleuren maken een ruimte groter. Daarom hebben ze in onderstaande kleine badkamer gekozen voor zowel witte muren als een witte vloer. Het hoge plafond en het raam zijn natuurlijk ook erg fijn. En de luxe zwarte douche geeft de badkamer een stoere look!

Kleine badkamer met bad en douche

19. Op maat gemaakte smalle badkamermeubel

Als je een bad wilt in een hele kleine badkamer, dan moet je soms concessies doen. Dat hebben ze in onderstaande kleine badkamer gedaan met het nemen van een kleine smalle badkamermeubel. Deze hebben ze op maat gemaakt, en loopt over het bad. Het is een stoere multiplex meubel waar een kleine wastafel in verwerkt is. De wand daarboven is volledig bekleed met stoere zwarte houten planken.

Kleine badkamer met bad en douche

20. Zwart plafond

Een zwart plafond is een gedurfde keuze, vooral in een kleine badkamer. Tóch heeft het goed uitgepakt in onderstaande badkamer. Het is klein, maar ze hebben we gekozen voor een bad en douche combinatie. De zwart witte patroontegels, de witte metrotegels en de vele gouden accenten maken de badkamer helemaal af.

Kleine badkamer met bad en douche

21. Visgraat tegels aan de muur

Deze badkamer is super leuk ingericht, met een marmeren vloer en visgraat tegels aan de grote muur. Bij het raam, waar je ook te maken hebt met een stukje schuine wand, vind je het bad en de douche met een bijbehorende douchewand en deur. Daarnaast vind je de badkamermeubel met wastafel en het toilet.

Kleine badkamer met bad en douche

22. Wit, grijs en zwart

Wit, grijs en zwart vormen het kleurenpalet in dit badkamer ontwerp. Witte tegels, grijze muren en zwarte accenten in de vorm van een zwart frame voor de douchewand, een zwarte ronde spiegel, zwarte plafondspotjes en een moderne zwarte badkamermeubel.

Kleine badkamer met bad en douche

23. Kleine badkamer met twee gedeeltes

Ook deze kleine badkamer is ingericht met twee gedeeltes. Een gedeelte met het bad bij het raam en een aparte inloopdouche. In het andere gedeelte vind je het toilet en de badkamermeubel met wastafel. Er is een duidelijke grens gecreëerd met behulp van een opstaande rand op de vloer en de glazen douchewand. Ook de vloertegels zijn verschillend.

Kleine badkamer met bad en douche

24. Houten vloer en betonstuc

Houten vloeren worden vaak afgeraden in de badkamer, omdat het vochtige ruimte is. Deze kleine badkamer bewijst dat het wel degelijk mogelijk is, net als de mogelijkheid van een bad én een douche in een kleine badkamer. De houten vloer is gecombineerd met betonstuc muren, die de badkamer een mooie minimalistische look geven.

Kleine badkamer met bad en douche

25. Tegels op de vloer, muren én plafond

Tegels zijn erg populair en gebruikelijk aan de muren en de vloer van de badkamer, maar het plafond wordt zelden betegeld. In deze kleine badkamer hebben ze het wel gedaan. Zoals de vloer, de muren als het plafond zijn volledig betegeld met dezelfde leuke groene patroontegels. Het resultaat is erg bijzonder. De open douche is direct naast het moderne ovalen bad ingericht. Middels de scheidingswand is het van de wastafel gescheiden.

Kleine badkamer met bad en douche

26. Dubbele douchewand

De douche is ook in deze badkamer naast het moderne vrijstaande bad ingericht. In plaats van één douchewand, hebben ze hier gekozen voor twee douchewanden, om het natte gedeelte van het droge gedeelte te scheiden.

Kleine badkamer met bad en douche

27. Ronde inklapbare douchedeuren

Hoewel voor velen als onmogelijk werden beschouwd om in deze kleine badkamer een bad en een douche te nemen, is dit idee tóch gelukt. Het vrijstaande bad vind je aan de rechterkant, terwijl de douche aan de linkerkant is ingericht. In plaats van een normale douchewand, is er hier gekozen voor ronde douchedeuren die je kunt inklappen. Op die manier heb je meer loopruimte als je niet aan het douche bent. Slim!

Kleine badkamer met bad en douche

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Esther 20 oktober 2019 at 01:55

    Waar kan ik de tegels vinden uit foto #25.

  • Leave a Reply