Interieur

5x Tips voor het inrichten van een fijn kantoor


Een kantoor inrichten is heel anders dan het inrichten van een huis. Het is een andere tak van sport. Hoewel je ook een vloer, muren, meubels en accessoires nodig hebt bij eht inrichten van een kantoor, moet je ook rekening houden met andere factoren. Hoeveel ruimte heb je bijvoorbeeld nodig voor een fijn kantoor? En moet je denken over de akoestiek op kantoor? Kies je voor open of gesloten vergaderruimtes? Kortom, een kantoor inrichten kan een flinke uitdaging zijn. Daarom hebben wij een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet, die jou helpen bij jouw kantoorinrichting. Good luck!

Kantoor inrichten tips

1. Hoe groot moet een kantoor zijn?

Het formaat van een kantoor speelt een hele belangrijke rol. Het is misschien wel het eerste waar je naar kijkt als je een potentieel kantoorpand bezichtigt. Is het kantoor groot genoeg voor jouw bedrijf? Denk niet alleen aan het aantal bureau’s die je moet plaatsen voor alle medewerkers, maar je moet bijvoorbeeld ook rekening houden met de veiligheid. Zijn de looppaden breed genoeg in geval van nood? Daarnaast kunnen medewerkers niet fijn en comfortabel werken in een super krap kantoor, wat grote invloed heeft op de productiviteit.

Kantoor inrichten tips

Daarom is er in Nederland een standaard aantal vierkante meters vastgelegd die je nodig hebt per medewerker. Dit is vastgelegd op 8 vierkante meter per persoon. Per werkplek heb je 5 vierkante meter nodig voor het bureau inclusief de circulatieruimte van de bureaustoel. Daarnaast heb je nog 1 vierkante meter nodig om te lezen en te schrijven, 2 vierkante meter voor uitlegvlak voor tekeningen en een vierkante meter voor een kast. Bij elkaar kom je dus op die 8 vierkante meter per persoon.

2. Akoestiek op kantoor

Ook de akoestiek speelt een hele belangrijke rol op kantoor. Vroeger werden kantoorruimtes ingericht in aparte kamers en aparte hokken. Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor een open kantoor indeling, waar verschillende personen en verschillende afdelingen in dezelfde open ruimte werken. Hoewel dit de samenwerking kan bevorderen, betekent het ook dat het hele erg rumoerig kan worden. Hieronder vind je vijf handige tips om de akoestiek op kantoor te verbeteren.

  • Scheidingswanden zijn niet alleen een oplossing om meer privacy te creëren op kantoor, maar er zijn ook scheidingswanden verkrijgbaar die gemaakt zijn van akoestische materialen. Deze zijn zéker aan te raden als je op een eenvoudige manier de akoestiek op kantoor wilt verbeteren.
  • Niet alleen mensen kunnen veel lawaai maken, apparatuur produceren ook heel veel geluid zoals scanners, printers, koffiemachines, noem maar op. Door het apparatuur bij elkaar te plaatsen zorg je ervoor dat je er minimaal last van hebt. Het zou nóg beter zijn als je hier een aparte afgesloten ruimte voor inricht.
  • Houten vloeren, gietvloeren, laminaat en betonvloeren zien er super strak en modern uit, maar deze harde vloeren zijn niet goed voor de akoestiek op kantoor. Vloerbedekking daarentegen heeft juist een goede geluiddempende en isolerende werking. Wil je tóch een harde vloer? Zorg er dan voor dat je op plekken waar veel mensen komen grote vloerkleden op de vloer hebt. Dit kan een heel groot verschil maken.
  • Aluminium kasten zijn erg populair op kantoor. Veel bedrijven schaffen deze aan, zonder rekening te houden met de akoestiek. Als je geen last wilt hebben van lawaaiige kastdeuren, dan zou je kunnen kiezen voor kasten met een geluiddempende werking. Denk bijvoorbeeld aan kasten met softclose deuren.
  • Wil je voor een open kantoorinrichting gaan puur vanwege de gezelligheid? Dan is het een beter idee om daar een aparte loungeruimte of speelruimte voor in te richten, waar medewerkers af en toe gebruik van kunnen maken.

Kantoor inrichten tips

3. Open, gesloten en halfopen vergaderruimtes

Bedrijven van een bepaald formaat hebben vergaderruimtes nodig. Deze worden niet alleen gebruikt bij belangrijke interne en externe vergaderingen, maar bijvoorbeeld ook voor gesprekken waar privacy en discretie nodig zijn. Denk aan sollicitatiegesprekken, slechtnieuwsgesprekken, personeelszaken, noem maar op.

Kantoor inrichten tips

Kantoor inrichten tips

Bij bedrijven waarbij vergaderingen centraal staan, zijn open vergaderruimtes ideaal. Dit heeft vooral met de dynamiek te maken die betrekking heeft op alle medewerkers van het bedrijf. Echter is het daarnaast ook altijd handig om gesloten vergaderruimtes in te richten, voor bovengenoemde gesprekken, die in elk bedrijf onvermijdelijk zijn. Wil je niet dat dit ten koste gaat van licht en ruimtelijkheid op kantoor? Kies dan voor glazen wanden, die er ook nog eens erg mooi uitzien.

Kantoor inrichten tips

Dan heb je ook nog een derde oplossing, namelijk halfopen vergaderruimtes. Tegenwoordig zijn er speciale half open of volledig gesloten vergaderunits verkrijgbaar, die gemaakt goed geïsoleerd zijn. Op die manier werk je wel in een open ruimte, maar heb je ook de nodige privacy.

4. Kantoorverlichting

Verlichting is enorm belangrijk. Voor thuis, maar vooral ook op kantoor. Kantoorverlichting heeft namelijk grote invloed op de concentratie, gezondheid en productiviteit van alle medewerkers. Zorg er altijd voor dat de natuurlijke lichtinval optimaal is. Hoe meer lichtinval hoe beter. Tegelijkertijd kan het ook super irritant zijn als de zon direct op je beeldscherm of in je ogen schijnt. Daarom is het ook van belang dat je de juiste raamdecoratie hebt, waarmee je controle hebt over het zonlicht. Shutters of jaloezieën zijn daarom erg populair op kantoor.

Kantoor inrichten tips

Kantoor inrichten tips

Daarnaast heb je natuurlijk ook goede kantoorverlichting nodig. Overdag, maar vooral ook als het donker wordt, is kantoorverlichting super belangrijk. Daarom is er zelfs een wet over verlichting op kantoor opgenomen in de Arbo wetgeving. Deze wet is onderverdeeld in noodverlichting en werkverlichting. Verlichting op de werkplek moet voldoen aan de gestelde norm, waarbij Lux-waarden als meetwaarde worden gehanteerd.

Kantoor inrichten tips

Kantoor inrichten tips

De kleurtemperatuur van verlichting wordt aangegeven in Kelvin. Hoe hoger het is hoe kouder het licht is. Om je beetje een idee te geven, 1000 Kelvin kan je vergelijken met kaarslicht en 10000 Kelvin is bijna net zo fel als zonlicht. Voor ruimtes zoals de receptie en ontspanningsruimtes wordt vaak 2700 Kelvin geadviseerd, die voor een warme sfeer zorgt. Voor de werkplekken is het verstandig om voor een waarde tussen 3000 en 4000 Kelvin te gaan.

5. Meer dan een interieurontwerp

Een fijn kantoor heeft niet alleen een praktische kant, maar het heeft ook te maken met de esthetiek. Een mooie werkplek bevordert namelijk ook de creativiteit en productiviteit van de medewerkers. Daarnaast is het ook belangrijk dat het interieurontwerp past bij de visie van het bedrijf. Wil je medewerkers stimuleren om naar werk te fietsen, dan kan het bijvoorbeeld een leuk idee zijn om het mogelijk te maken om hun racefiets op kantoor te parkeren in speciaal ingerichte plekken. Wil je de visie van het bedrijf op een leuke manier communiceren, laat het op de muren terugkomen. Voor elk bedrijf zal dit dus anders zijn. Kan je het zelf niet, overweeg dan om hulp te vragen bijeen interieurarchitect.

Kantoor inrichten tips

Kantoor inrichten tips

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply