Keuken ontwerpen

Woonkeuken


Woonkeuken

Met een kleine keuken is dat wat lastiger, maar als je een grote keuken hebt, dan is het super leuk om er een woonkeuken van te maken. Zoals het woord ‘woonkeuken’ al zegt, is het een keuken waarin je als het ware woont. Een ruimte waar jij, vaak met de rest van het gezin, veel tijd in doorbrengt. Heerlijk met z’n allen ontbijten, bij elkaar zitten om gezellig te praten, lekker uitgebreid dineren, de kinderen hun huiswerk kunnen maken, terwijl jij het eten aan het bereiden bent, noem maar op. Een woonkeuken wordt dan ook vaak als de meest fijne ruimte in huis gezien.

Woonkeuken inrichten

Een woonkeuken inrichten is net iets anders dan het inrichten van een ‘normale’ keuken. Het is immers veel groter, waardoor er ook meer in past. Niet alleen is er plek voor meer keukenkasten, misschien een vrijstaande koelkast, losse vitrinekast, maar één van de belangrijkste onderdelen in een woonkeuken is natuurlijk de eettafel. Bij voorkeur zelfs een hele grote lange eettafel, die minimaal plaats biedt voor zes personen. Aan deze eettafel wordt niet alleen gegeten, maar wordt ook gebruikt om er huiswerk aan te maken, spelletjes te spelen of gewoon als verzamelplek om er gezellig met elkaar te kletsen.

 

Woonkeuken ideeën, tips en inspiratie voorbeelden

Natuurlijk hebben we voor jullie een aantal prachtige woonkeukens gevonden waarin de leukste ideeën te vinden zijn. Heb jij ook leuke woonkeuken ideeën die jij met de rest van Nederland wilt delen? Stuur ze dan op via ons contactformulier. Of laat hieronder een reactie achter met jouw ideeën. Alvast bedankt!

1. Bareiland voor het hele gezin

Lauren en Michal wonen samen met hun gezin in een super mooi en luxe strandhuis, die ze in 2016 hadden verkocht en in twee jaar hebben verbouwd tot hun droomhuis. Ze hebben op de begane grond een ruime en lichte leefruimte ingericht met de woonkamer en de open keuken. De wens was een fijne woonkeuken met een sociaal karakter. De keuken is de eerste ruimte die je ziet als je binnenkomt, dus het paar wilde een opvallende functie die geen afbreuk deed aan het uitzicht. Naast lage vaste strakke witte keukenkasten, vind je er ook een heel gezellig bareiland met mooie barkrukken, die elke dag door heel het gezin gebruikt wordt.

woonkeuken bareiland barkrukken

grote houten eettafel woonkeuken

2. Open woonkeuken

Marjo en Eetu wonen in een duurzame woning die super stijlvol en praktisch is ingericht. Op de begane grond vind je de leefruimte met de woonkamer en open woonkeuken, die half gescheiden van elkaar zijn middels een smalle muur. In deze muur is een modern haard verwerkt, waar je zowel in de keuken als in de woonkamer van kunt genieten. Het is een hele moderne woonkeuken met strakke matzwarte kasten en een kookeiland met heel veel kastruimte. De grote stoere eettafel met de mix van verschillende eetkamerstoelen maakt het helemaal af.

Open woonkeuken

Open woonkeuken

Open woonkeuken

3. Industriële loft

Brett en Stuart hebben een voormalige brouwerij verbouwd tot een stoere industriële loft woning in Melbourne. In totaal hadden ze een budget van $150k voor het creëren van twee slaapkamers, een badkamer en een nieuwe keuken. Bij hun super strakke moderne keuken hebben ze een mega grote en stoere tafel geplaatst, die zowel als werkplek als eettafel wordt gebruikt. Daaromheen vind je tien stoere barkrukken, waar je op kunt zitten. Het is dan ook een echte woonkeuken geworden waar heel veel gebruik van wordt gemaakt.

Woonkeuken Industriële loft

Woonkeuken Industriële loft

4. Vintage chic

Dit is de geweldige woonkeuken van Giovanni en Anna, die samen met hun zoontje Tito in een ruim appartement wonen in het hart van Milaan. Het stel had het appartement in 2013 gekocht en in zes maanden verbouwd. De woonkeuken is absoluut één van de blikvangers geworden. Deze is middels een grote glazen wand met industriële kozijnen gescheiden is van de woonkamer. Ze omschrijven hun stijl als vintage chic, wat ook duidelijk terug te zien is in de keuken. Stalen keukenkasten met een vintage look, een super stoer vintage fornuis, een vintage wandkast, witte keuken achterwand tegels, en natuurlijk een grote vintage houten eettafel.

Woonkeuken vintage chic

Woonkeuken vintage chic

Woonkeuken vintage chic

5. Kleine woonkeuken met toegang tot de tuin

Sarah en Andrew laten zien dat een woonkeuken niet mega groot hoeft te zijn. Zij wonen in een super fijne woning in een Victoriaanse woning in Sydney. Op de begane grond vind je de woonkamer en open keuken, die een breedte hebben van maximaal vijf meter. Aan de achterkant is de keuken ingericht met onder andere een keukeneiland met daaraan een compacte eettafel. Wat vooral heel fijn is aan deze ruimte, is er aan twee grote buitenwanden harmonica deuren zijn geplaatst. Daarmee kan de kleine tuin volledig betrokken worden bij de woonkeuken.

Kleine woonkeuken met toegang tot de tuin

Kleine woonkeuken met toegang tot de tuin

Kleine woonkeuken met toegang tot de tuin

6. Verzonken woonkeuken

Architectenbureau Benn + Penna hebben deze bijzondere woonkeuken ontworpen en ingericht. Het bevindt zich op de begane grond, waar ook de woonkamer is ingericht. Het bijzondere aan deze ruimte, is dat de woonkamer op een podium is gebouwd, met toegang tot de tuin. Ondanks dat het een open keuken is, zijn de twee ruimtes middels het hoogte verschil van elkaar gescheiden. De stijl kenmerkt zich vooral met heel veel hout, terugkomend in onder andere de vloer, de meubels, de keukenkasten en de eettafel.

Verzonken woonkeuken

Verzonken woonkeuken

Verzonken woonkeuken

7. Voormalig ski-fabriek

Interieurstylist Nita en haar partner VAltteri hebben een voormalig ski-fabriek verbouwd tot een stoere familie loft in Finland. De woning kenmerkt zich met prachtige hoge plafonds, die heel goed zichtbaar is in de woonkamer. Daar heb je uitkijk op de vide verdieping, waaronder de woonkeuken is ingericht. De ruime keuken met hetlange Carrara-marmeren werkblad, heeft veel kastruimte en meer dan voldoende ruimte om te koken. In plaats van een inbouwkeuken, kozen ze voor een grote zwarte SMEG koelkast. In de keuken is uiteraard ook een grote eettafel op schragen geplaatst, met daaromheen een mix van vintage eetkamerstoelen en krukken.

Woonkeuken voormalig ski-fabriek

Woonkeuken voormalig ski-fabriek

Woonkeuken voormalig ski-fabriek

8. Landelijke boerderij stijl

Interieurontwerpster Rachel Luchetti heeft een heerlijke vakantiewoning, waar ze regelmatig te vinden is met haar gezin. Een prachtige boerderij stijl woning in Queensland. Passend bij de stijl van de woning, hebben ze een mooie boerderij stijl keuken gerealiseerd. Mooie blauwe keukenkasten, een diepe witte landelijke wasbak en een stoere rustieke houten werktafel. Wat leuk is om te weten, is dat het keukenkasten zijn van IKEA!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Wanda 12 november 2019 at 14:01

    Wat een mooie woonkeukens! Weten jullie waarvan de keuken van Nr 7. Voormalig ski-fabriek is?

  • Leave a Reply