Interieur

20x Containerwoning


Containerwoning

Containerwoningen worden steeds populairder. En als je kijkt naar de woontrends van de afgelopen jaren, dan is dat eigenlijk heel logisch. Wonen in een containerwoning is snel te realiseren, is een stuk goedkoper, en het is ook nog eens goed voor het milieu. De meest gestelde vraag van geïnteresseerden is of een containerwoning wel voldoet aan de eisen van een moderne comfortabele woning. Het antwoord is ja, mits je het op de juiste manier bouwt of laat bouwen. Er zijn zoveel mogelijkheden met zeecontainers. Je kunt er een kantoor in de tuin mee maken, een populaire tiny house op jouw gewenste locatie of een luxe vrijstaande villa voor je gezin. Je zou alleen met containers zelf een heel appartementencomplex kunnen bouwen. Om jou een idee te geven wat er allemaal mogelijk is, hebben wij de mooiste inspiratie voorbeelden van containerwoningen op een rijtje gezet. Welke containerwoning spreekt jou het meest aan? Let us know!

1. Blauwe zeecontainer met glazen schuifpui

In de zoektocht naar zijn perfecte containerwoning, werd Stacey Hill onmiddellijk aangetrokken door de bestaande blauwe kleur van deze stoere containerwoning. Hij besloot het te kopen en koos ervoor om te laten zoals het is. Architect Jim Poteet voegde moderne schuifpuien toe van vloer tot plafond om licht binnen te laten, evenals een een afdak om schaduw te creëren bij het raam. Al het glas zorgt er bovendien voor dat het binnen lekker ruimtelijk aanvoelt. Boven het terras vind je stoere wandlampen, die perfect passen bij de industriële stijl van de containerwoning. En wat ook een geweldig idee is, is het milieuvriendelijke groene dak met verschillende leuke planten, aangelegd door tuinarchitect Jon Ahrens of Madrone Landscaping.

Blauwe zeecontainer met glazen schuifpui

2. Goede isolatie

Atelier Riri bedacht creatieve manieren om het wonen in deze containerwoning in het tropische klimaat van Indonesië zowel comfortabel als economisch te maken. De architecten hebben gelaagd gerecycled grenen, glaswol en plantenbakken bovenop het huis gebruikt om de temperatuur binnen in de containerwoning laag te houden.

containerwoning goede isolatie

3. Mintgroen

Little Box on the Prairie is containerwoning van 75m2, die gemaakt is van twee gerecyclede zeecontainers. Het is gelegen op 10 hectare glooiende prairie, net ten noorden van Livingston Montana, en combineert rustieke gezelligheid met een strak, modern ontwerp. Veel van de afwerkingen, zoals de redwood-vloeren en multiplex wandpanelen, werden off-site geborgen, gerecycled en hergebruikt. Het houten terras is perfect om te kletsen tijdens de ochtendkoffie, genieten van een avondglas wijn of staren naar het Absaroka-gebergte terwijl herten of antilopen langskomen. Het huis biedt slaapplek voor twee personen, en een derde persoon kan eventueel op de bank slapen.

mintgroene containerwoning

4. Containerwoning Nederland

Nee, deze containerwoning is niet in Nederland gebouwd, zo hebben de architecten deze woning genoemd. De architecten van Studio H: T en Andrew McMullin, de huiseigenaar, bouwden deze moderne containerwoning in Colorado. Andrew McMullin zou het idee hebben gekregen tijdens het rijden over Wyoming, luisterend naar het Jack Kerouac-boek ‘On the Road’ en een trein observerend die een lange rij containers vervoert. De woning is ingericht met drie slaapkamers, een kantoor en een ruime woon- en eetkamer. Twee transportcontainers worden gebruikt als zadeltassen voor een wigvormige ruimte met dubbele hoogte in het midden. Bovendien is het huis off-grid en maakt het gebruik van zonne-energie, passieve koeling, een pelletkachel voor verwarming en fotovoltaïsche energie om elektriciteit te maken.

containerwoning nederland

5. Comfortabel

Deze containerwoning, de H04, is de meest efficiënte containercontainer van HONOMOBO. Het heeft een woonoppervlakte van 65m2, ingericht met twee slaapkamers, een woonkamer, een eetkamer, een complete keuken en een badkamer. De containerwoning wordt bovendien standaard geleverd met een zeer efficiënte luchtwarmtepomp voor verwarming en koeling, en zonnepanelen. Dit is nou precies zo’n containerwoning, die volledig voldoet aan de eisen van een comfortabele moderne woning.

comfortabele containerwoning Honomobo

6. Prefab

Het Quik House van Adam Kalkin is een geprefabriceerd bouwpakket en is gemaakt van gerecyclede zeecontainers. Het is een hele grote containerwoning van maar liefst 185m2, ingericht met drie slaapkamers en twee en een halve badkamers. De buitenkant van de woning kan in één dag worden gemonteerd. Om het hele huis af te krijgen, heb je ongeveer drie maanden nodig.

prefab containerwoning

7. Modern zwart

Deze moderne zwarte containerwoning is een standaard model van fabrikant IndieDwell. Het is gebouwd met twee zeecontainers van 12 meter lang. Daarmee is in totaal een woonoppervlakte van ongeveer 60m2 gecreëerd. De gevel is modern zwart, maar bevat meerdere ramen in verschillende formatie, die ervoor zorgen dat de woning voldoende lichtinval krijgt.

moderne zwarte containerwoning

7. Off grid

Copia ligt op de familieboerderij van eigenaar Lucas Steyn in Botrivier, op 90 minuten rijden van Kaapstad. Het is een ecologisch toevluchtsoord bestaande uit twee zeecontainers op het Zuid-Afrikaanse platteland. Steyn besloot de eerste container om te bouwen nadat hij het brede scala aan mogelijkheden had ontdekt. Nadat hij zijn bedrijf in 2015 had verkocht, waagde hij de sprong. Elk gebied in de containerwoning heeft grote ramen die veel licht in de woning toelaat, en vooral, ononderbroken uitzicht vanuit elke hoek. Steyn legt uit dat tot voor kort scheepscontainerarchitectuur in Zuid-Afrika vooral werd gebruikt voor kantoren of goedkope huisvesting, en hij was geïnteresseerd in hoe ze kunnen worden gebruikt voor luxe accommodatie.

Het interieur van de cabine is open met slechts driekwart scheidingswanden tussen de woonkamer en slaapkamer. De hoogtepunten van de cabine zijn een houtgestookte hot tub en een buitenbarbecue voor een traditionele Zuid-Afrikaanse braai. Copia is volledig off-the-grid en werkt op zonne-energie.

moderne containerwoning off grid-2

moderne containerwoning off grid-2

8. Loft

Twee kunst- en reisverslaafden in San Francisco hebben een loft verbouwd- en een paar zeecontainers aangepast – om hun collectie onder te brengen en hun passies te weerspiegelen. De zeecontainers werden gestapeld, met stalen buizen verbonden, en aan versterkte vloerverbindingen vastgemaakt om ze aardbevingsbestendig te maken.

containerwoning loft

9. Open concept

Het open concept Coromandel Bach is een containerwoning die de Nieuw-Zeelandse bouwtraditie van het bewerken van hout opnieuw interpreteert. De containerwoning ligt op het schiereiland Coromandel op het Noordereiland en vangt de prachtige eenvoud van het leven met de natuur. Natuurlijk hout biedt een naadloze verbinding met zijn omgeving. Ontworpen door Crosson Clarke Carnachan Architects, kan dit unieke vakantiehuis gemakkelijk worden ingepakt als het niet in gebruik is. Een eenvoudig mechanisme opent het dek bij aankomst. Het huis heeft een eenvoudige rechthoekige open indeling, die de binnenruimte naar buiten uitbreidt.

containerwoning open indeling

10. Containers of Hope

Deze bijzondere containerwoning is ontworpen door Architect Benjamin Garcia Saxe. Met twee grote zeecontainers van 12 meter lang heeft hij een hele mooie vrijstaande woning gerealiseerd, die hij ‘Containers of Hope’ heeft genoemd.

Lezers werden aangetrokken door deze container naar huis in San Jose, Costa Rica. Architect Benjamin Garcia Saxe transformeerde slim twee sobere, 40 voet lange metalen dozen in een huis voor een paar. De opvallend eenvoudige woning, genaamd Containers of Hope. De woning heeft een woonoppervlakte van ruim 90m2, en kostte slechts $40.000. Het dak creëert een gevoel van openheid van binnenuit en leidt het zonlicht in. Het schuine ontwerp zorgt voor een windtoreneffect en biedt natuurlijke ventilatie die de behoefte aan airconditioning tenietdoet.

containerwoning Containers of Hope

11. Mobiele hotelkamers

Het in Australië gevestigde bedrijf Contained is gespecialiseerd in het transformeren van schepen die oorspronkelijk zware lading over de hele wereld sleepten, tot goed ontworpen woningen. De draagbare structuren hebben de unieke mogelijkheid om bijna overal naartoe te verplaatsen. Elke container opent gemakkelijk, klapt uit en ontvouwt zich in een individuele hotelkamer die opent naar het omringende landschap, waar dat ook mag zijn. Onderstaande woning is daar een heel mooi voorbeeld van, die ingericht is met de sfeer van een super leuk boutique hotel!

containerwoning mobiele hotelkamers

containerwoning mobiele hotelkamers

12. Containers stapelen

AETHERsf bevindt zich in The Proxy in Hayes Valley, San Francisco en is een conceptruimte die is opgebouwd uit drie zeecontainers die op elkaar zijn gestapeld. Naast een samengestelde selectie van ontwerpgerichte bekleding, beschikt de ruimte over een aangepaste, met glas omhulde vrijdragende lounge, geregenereerde eikenhouten vloeren en een transportbandsysteem met riemaandrijving in de stijl van een stomerij.

containerwoning containers stapelen

13. Kantoor in de tuin

Na meer dan tien jaar thuis te hebben gewerkt, had de Canadese architect Randy Bens behoefte aan een beetje meer ademruimte om de groei van zijn in New Westminster gevestigde architectuurpraktijk te accommoderen. Maar in plaats van een kantoor te huren, besloot Randy zijn levensstijl zonder woon-werkverkeer te handhaven door een industriële zeecontainer te transformeren in RBA Studio, een gezellig kantoor in de tuin van 32m2.

container kantoor in tuin

container kantoor in tuin

14. Cocoon Modules

Cocoon Modules transformeert containers dozen in strakke moderne woningen, winkels en schuilplaatsen, en herdefinieert wat een container kan zijn. Dankzij de hulp van de in Athene gevestigde Cocoon Modules en het Griekse matrasmerk Coco-Mat worden zeecontainers niet alleen een symbool van moderniteit en veerkracht in de bouw, maar ook een betaalbare, milieuvriendelijke woonoplossing. Deze aardbevingsbestendige oplossing is ontworpen en vervaardigd door een ervaren team van architecten en ingenieurs die ijverig een energiezuinige oplossing hebben ontwikkeld die volledig turnkey is voor de eindgebruiker.

De woning beschikt over houten gevelbeplating aan de zijkanten en achterkant van het huis. Met een grote glazen schuifdeur wordt binnen en buiten op een hele mooie en moderne manier geïntegreerd. Bovenop de woning is een duurzaam groen dak gerealiseerd.

containerwoning cocoon modules

containerwoning cocoon modules

15. Luxe villa

Dit is de super moderne en luxe containerwoning van een milieuadvocaat en een modestylist. Zij wilden een duurzaam en elegant eigentijds huis dat hun persoonlijkheid en beroepspassies aanvulde. Het resultaat is een twee verdiepingen tellende containerwoning, die gebouwd is met vijf gerecyclede zeecontainers. Het bovenste niveau bestaat uit vier grote containers die de master suite en slaapkamers vormen, gescheiden door een centraal trappenhuis en gang met dakraam. Op een open plattegrond op de eerste verdieping combineerden de architecten de woonkamer en keuken om een ​​centrum van activiteit en ruimte voor entertainment te creëren.

luxe containerwoning

luxe containerwoning

16. 11 Containers

Deze containerwoning in Bucks County, Pennsylvania combineert een stapel standaard zeecontainers met een verhoogde betonnen fundering, wat een bijzondere draai geeft aan deze populaire woontrend. De eigenaren, het echtpaar Martha Moseley en Bill Mathesius, ontwierpen de woning zelf en plaatsten acht containers op de tweede verdieping en drie op de derde verdieping, waarvan sommige werden gecombineerd om grotere, open ruimtes te vormen.

grote containerwoning

17. IQ Container Homes

Gemaakt door IQ Container Homes, deze containerwoning in Auckland, Nieuw-Zeeland, bestaat uit hun Tekapo-model met een Waiheke-eenheid toegevoegd om extra kamers te creëren. De basismodellen van het bedrijf beginnen bij £53.845 en kunnen worden gecombineerd met kleinere eenheden, waardoor een aanpasbaar en betaalbaar familiehuis mogelijk wordt.

Deze containerwoning, gelegen in een bosrijke omgeving, is gemaakt van 100% recyclebaar staal, terwijl het interieur is bekleed met milieuvriendelijk multiplex en gipsplaat. Het huis werkt op zonne-energie en heeft zelfs een regenwateropvangsysteem dat regenwater verzamelt en recycleert voor de badkamer en de wasmachine.

containerwoning iq containerhome

containerwoning iq containerhome

18. TRS Studio

Peruaanse architecten TRS Studio ontwierp deze containerwoning gelegen in de buurt van Lima. Het pand bestaat uit twee samengevoegde zeecontainers en een polycarbonaatverlenging. Veel bestaande huizen in het gebied zijn gebouwd met onstabiele geborgen materialen, maar zeecontainers bieden een goedkope, duurzamere oplossing.

De containers hebben een gecombineerd vloeroppervlak van ongeveer 60m2 en zijn in de lengte met elkaar verbonden om een rechthoekige plattegrond te creëren. De ruime woonkamer met dubbele hoogte op de begane grond is luchtig en ruim en beschikt over een kitchenette, een toilet en een slaapkamer. De mezzanine op de tweede verdieping biedt een lichte werkkamer, evenals twee slaapkamers en een gedeelde badkamer.

Containerwoning TRS Studio

Containerwoning TRS Studio

19. Architect Matt Elkan

Gelegen aan de zuidkust van Australië, is dit prachtige huis van architect Matt Elkan ontworpen voor een klant die gelooft dat goede architectuur niet duur hoeft te zijn. Het omvangrijke huis biedt plaats aan een derde van de prijs van andere nieuwbouwprojecten die door het bedrijf zijn ondernomen.

Het pand meet ruim 92m2, en is opgebouwd uit vier containers, met de onderscheidende gegolfde afwerking die een belangrijk onderdeel van de esthetiek van het huis vormt. Jaren ’50 meubels creëren een klassiek, tijdloos interieur, terwijl een royaal terras van 40m2 ervoor zorgt dat de leefruimtes naadloos met de natuur wordt geïntegreerd.

containwoning Architect Matt Elkan

20. Mobiele containerwoning

Een klant van architectenbureau Yamamar Design had een droom om een zelfvoorzienende woning te bouwen op 1000 hectare ongerepte wildernis die hij net ten westen van Mount Lassen bezat. Een instandhoudingsverbetering ten gunste van de natuurbescherming verbood permanente ontwikkeling, dus hebben ze twee zeecontainers gebruikt en volledig verbouwd tot een hele bijzondere containerwoning. Het bijzondere van deze woning, is dat je het heel eenvoudig kunt verplaatsen naar een andere locatie.

Mobiele containerwoning

Mobiele containerwoning

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply