Search and Hit Enter

10x Kinderbed huisje

Kinderen vinden het geweldig om het grote mensenleven na te spelen. Politieagent, koken, auto rijden, of gewoon het dagelijkse leven in een huisje. Bijna bij iedereen die kleine kinderen in huis heeft, kan je een vorm van een huisje vinden. De tipi tent is bijvoorbeeld super populair, zowel voor de ouders als voor de kinderen. Vandaag willen we het hebben over het kinderbed huisje. Een bed, die de vorm heeft van een huisje. Een musthave voor elk kind!

Kinderbedden heb je in enorm veel verschillende soorten, maten en kleuren. Hetzelfde geldt ook voor het kinderbed huisje. Zo heb je de combinatie tipi tent en bed, je hebt de hoogslaper, je hebt het hemelbed, en je hebt het speelhuisje. Wij hebben hieronder de leukste kinderbed huisjes voor je op een rijtje gezet.

1. Combinatie tipi tent en bed

De tipi is super populair. De kinderen vinden het leuk, maar ook veel ouders vinden het helemaal geweldig. Een bed, waar je kind gek op is, en er ook nog eens leuk uitziet. Hieronder vind je het leuke kinderbed Cocoon van het Belgische merk Vipack, dat een bed combineert met een tipi tent. Het is gemaakt van gelakt MDF en afgewerkt met sfeervol dennenhout. Het Cocoon kinderbed is ook verkrijgbaar in een variant met een grote ladekast onderin het bed.

Combinatie tipi tent en bed

2. Hoogslaper meisjeskamer

Als het gaat om kinderbedden, dan is de hoogslaper veruit het meest populair. Het grote voordeel van een hoogslaper, is dat het enorm veelzijdig is. Je kunt er van alles en nog wat mee. En het is een ideaal bed voor een kleine kinderkamer, omdat je de ruimte onder het bed ook kunt benutten. Je kunt er een werkplek van maken, je kunt er een loungehoek van maken, en je kunt er dus ook een huisje mee creëren. Geweldig toch?!

Dit kinderbed huisje is van het merk Lifetime. Een leuke en speelse hoogslaper gemaakt van massief grenen, die verkrijgbaar in de kleuren wit, white wash en grijs. De gordijnen voor het huisje worden niet standaard bijgeleverd, maar je kunt ze eenvoudig bijbestellen. De trap kan zowel aan de linkerkant als de rechterkant van het bed gemonteerd worden.

Hoogslaper

3. Hemelbed dat meegroeit

Een hemelbed heeft altijd iets bijzonders. Dat geldt zowel voor hemelbedden voor volwassenen, als voor de kinderen. Het geeft elke kamer een hemelse sfeer. En het leuke is dat je er heel gemakkelijk een huisje van maken, door een grote doek eroverheen te plaatsen, als dak van het huisje!

Dit is het Lifetime 4 in 1 bed, een super leuk meegroeit met je kind. Het is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar, die tien jaar lang van het bed kunnen genieten. Je begint namelijk met een laag hemelbed, die je na een aantal jaren kunt verbouwen tot een normaal hemelbed met hoge poten. Vervolgens kan je er een half-hoogslaper van maken. En tot slot kan je het bed als een ‘normaal’bed inzetten in de kinderkamer. Super handig, toch?!

Speelhuisje

4. Speelhuisje

Dit is het ‘Hangout’ bed van Lifetime. Een super leuk en avontuurlijk kinderbed waar je ieder kind zó blij mee gaat maken. Het kinderbed bevindt zich aan de onderkant, terwijl je het huisje aan de bovenkant vindt. Net als een echt huis, heeft het huisje vier muren, een dak en een groot raam, die je open en dicht kunt doen. Middels een bijgeleverde trap is het speelhuisje bereikbaar. Het bed is gemaakt van Scandinavisch grenen, die voor een stoere uitstraling zorgt.

Kinderbed speelhuisje

5. IKEA Kura bed

IKEA heeft een groot aanbod aan kinderbedden, maar het meest populaire kinderbed van IKEA is absoluut het Kura bed. Het ontwerp is minimalistisch, terwijl het een heel veelzijdig kinderbed is. Je kunt het namelijk op verschillende manieren gebruiken. Je kunt het gebruiken als stapelbed, als hemelbed, én als hoogslaper. Als hoogslaper creëer je ruimte onder het bed voor een loungeplek, een speelhoek of voor het maken van een huisje.

Dit is de leuke kinderkamer van Luna, waar het IKEA Kura bed dé blikvanger vormt. Op het moment wordt het gebruikt als hoogslaper met een speelhuisje, maar dat kan volgend jaar weer anders zijn. Dat is het fijne van het KURA bed. Klik hier om meer foto’s te zien van deze leuke kinderkamer.

kinderbed speelhuisje ikea kura bed

6. Droomhuis

Het ontwerp van dit geweldige kinderbed hebben we gevonden in de portfolio van Spaanse interieurontwerpster Marta Corsini. Zij heeft dit bed ontworpen voor haar eigen kinderen. Het is een kinderkamer op zolder, gekenmerkt door een schuine wanden met twee grote dakramen. In plaats van een ‘normaal’ kinderbed huisje, heeft ze een gigantische meubel gemaakt, die een stapelbed combineert met een speelhuisje. Eigenlijk kan je gerust spreken over een speelhuis, door de enorme hoogte kunnen volwassenen zelfs erin lopen. Het heeft alles wat een normaal huis ook heeft. Deuren, ramen, planten, wandlampen, noem maar op. Het is een echt droomhuis geworden!

kinderbed droomhuis

7. Roomdivider

Ook dit ontwerp is super inspirerend, gemaakt door architecten Johan van Staeyen & Wim Clissen van architectenbureau Van Staeyen Interieur. Het maatwerkmeubel is in het midden van de kinderkamer gebouwd, en loopt helemaal tot aan de nok van het dak. Naast twee leuke bedstee bedden naast elkaar, vind je ook een super leuk speelhuisje daarboven op. Het leuke van dit idee, is dat het niet alleen twee kinderbedden met een speelhuisje is, het is ook een roomdivider, die deze zolderruimte verdeeld in twee kinderkamers.

kinderbed speelhuisje roomdivider

8. Houten frame

Dit is de kinderkamer van Adam en Edie, die geïnspireerd is door de Montessori methode. Een methode waarbij kinderen worden geleerd om het zelf te leren. De net geboren Edie slaapt nog in de ledikant, maar Adam heeft al een volwaardig bed gekregen. Hij heeft namelijk een super leuk huisjes bed gekregen. Het ontwerp is erg eenvoudig, wat eigenlijk een houten frame is met een puntdak. Daaroverheen is een witte klamboe geplaatst, waarmee ook het huisje compleet gemaakt kan worden. Eenvoudig, maar wel super leuk en slim bedacht!

kinderbed huisje houten frame

9. Multifunctioneel

Bij OBA! Architecture kwamen we de kinderkamer tegen van Catarina. De architecten werden gebriefd om een speelde kinderkamer te maken, waar Catarine vrij kon spelen. Met een multifunctionele meubel, bestaande uit het kinderbed, veel kastruimte en een speelhuisje, hebben ze Catarine super blij gemaakt. Het huisje is boven het bed gebouwd, leunend op vier stevige houten poten. Maar ook heeft het karakter van een huisje gekregen, doordat er gordijnen zijn opgehangen.

multifunctioneel  kinderbed huisje

10. Multiplex

Een stapelbed is de ideale oplossing voor een gedeelde kinderkamer, die te klein is voor twee losse kinderbedden. Maar als je wél de ruimte hebt, dan kan je natuurlijk wel kiezen voor twee aparte kinderbedden. Daar heeft architectenbureau Mode:lina voor gekozen voor de inrichting van onderstaande gedeelde kinderkamer. Zij hebben twee kinderbedden ontworpen van multiplex, die de vorm van een huisje hebben gekregen. Naast een normaal raampje, is er ook een dakraam gemaakt in het dak van het huisje.

Multiplex kinderbed huisje

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *