Interieur

Coronaproof kantoor tips van Weston Williamson + Partners


Weston Williamson + Partners heeft zijn plannen uiteengezet voor een sociaal afstandelijke werkplek, met transparante schermen rond bureaus, handsfree deuren en een barista, zodat werknemers na de coronavirusvergrendeling veilig naar hun kantoor kunnen terugkeren.

De in Londen gevestigde architectuurstudio heeft afbeeldingen gemaakt om de aanpassingen te illustreren die ze van plan is aan haar kantoor door te voeren, zodat haar werknemers veilig weer aan het werk kunnen.

Coronaproof kantoor van architectenbureau Weston Williamson + Partners

Weston Williamson + Partners is van plan veranderingen in de werkpraktijk te combineren met fysieke aanpassingen aan de werkruimte om werknemers die naar kantoor willen terugkeren, de mogelijkheid te bieden dit te doen.

De tekeningen tonen ons antwoord met de focus op veiligheid. We willen onze collega’s de keuze geven. Sommigen zijn erg enthousiast om weer op als vanouds te werken. Anderen maken zich zorgen. We moeten beide in overweging nemen. Het is een geheel nieuw niveau van flexibel werken.

Coronaproof kantoor van architectenbureau Weston Williamson + Partners

Maximum aantal mensen en transprante schermen

Om de hoeveelheid beschikbare ruimte per persoon te vergroten, wil de studio elke dag minstens de helft van de 100 medewerkers thuis laten werken, met kantoorbezoek per dag toegewezen.

De wijzigingen die Weston Williamson + Partners van plan zijn aan te brengen, zijn onder meer het installeren van een schoonmaakzone in de lobby, het plaatsen van transparante schermen rond elk bureau en het aanpassen van deuren voor handsfree openen. Daarnaast moet je ook denken aan standaard hygiene voorzieningen zoals handgel, thermometers, handschoenen, mondkapjes, noem maar op.

coronaproof kantoor transparante schermen

coronaproof kantoor voorzieningen

Open vergaderruimtes

De studio is ook van plan om vergaderingen in open ruimtes te houden in plaats van gesloten vergaderruimtes en een barista en een kok in dienst te nemen, zodat werknemers geen gedeelde keuken hoeven te gebruiken.

coronaproof kantoor open vergaderruimtes

Hoewel Weston Williamson + Partners zijn plannen heeft gemaakt op basis van een eigen kantoor, is Williamson van mening dat het als voorbeeld kan dienen voor andere bedrijven die proberen te achterhalen hoe werknemers veilig naar kantoor kunnen terugkeren.

Het hangt af van de indeling van elk kantoor, maar de tekeningen die we hebben opgesteld, laten zien wat we van plan zijn bij Weston Williamson + Partners en we denken dat ze nuttig kunnen zijn voor andere kantoren.

kantoorbezetting coronaproof kantoor

coronaproof kantoor groepen

Williamson wil de pandemie gebruiken om het kantoor blijvend te verbeteren en verwacht dat veel van de aanpassingen aan het kantoor blijvend zullen worden gemaakt.

We hebben altijd geprobeerd om een ontspannen, vriendelijke studio te hebben met een keukentafel-gevoel en dit zal doorgaan. De sleutel is om deze aanpassingen met stijl en gratie aan te brengen en deze ongelukkige omstandigheden te gebruiken om de manier waarop we werken met het oog op klimaatverandering daadwerkelijk te verbeteren. Investeringen in videoconferenties en werken op afstand hebben hun vruchten afgeworpen tijdens de lockdown en we zien dat toekomstige investeringen essentieel zijn om flexibeler werken mogelijk te maken.

coronaproof kantoor maken

Veilig vervoer naar werk

Naast het aanpassen van het kantoor maakt Weston Williamson + Partners zich ook zorgen over hoe haar medewerkers veilig naar hun werk kunnen reizen.

Op basis van een groot onderzoek dat de studio vorig jaar heeft uitgevoerd naar de houding van pendelaars in 10 wereldsteden, heeft het een reeks voorstellen gedaan om de openbaar vervoersinfrastructuur in Londen te verbeteren.

Deze omvatten het vergroten van het aantal fietspaden, wijdverbreide gratis fietsverhuur, het verbieden van auto’s uit het centrum van Londen in piekperiodes, het legaliseren van elektrische scooters en het vooraf reserveren van openbaar vervoer.

corona proof kantoor veilig vervoer

coronaproof kantoor fietsen

We hebben een uitgebreide kennis van hoe iedereen pendelt en moedigen iedereen aan om waar mogelijk te fietsen en de aankoop van elektrische fietsen te subsidiëren. We zijn erg teleurgesteld in de regering die iedereen aanmoedigt om in hun auto te springen. In sommige steden is dat misschien oké, maar in Londen moeten auto’s tussen 7 en 10 verboden worden in de zone met congestieheffing, waarbij de wegen worden overhandigd aan fietsers en elektrische scooters.

corona proof kantoor stad vergroenen

Net als bij hun kantoor is Williamson van mening dat het coronavirus de aanzet zou moeten geven om Londen en andere steden te verbeteren.

Nogmaals, het is de bedoeling om deze veranderingen prachtig door te voeren – in tegenstelling tot de toevoegingen aan terroristische aanslagen – om na te gaan hoe we reizen om onze stad op korte termijn en de planeet voor de lange termijn te verbeteren. Veel van deze ideeën moeten we doen. Bij Weston Williamson + Partners zijn we gepassioneerd over het creëren van beschaafde steden. 2020 zou het jaar kunnen worden waarin een virus dat zo velen heeft gedood ons heeft leren leven.

corona proof kantoor deurgrepen handsfree

Keuken en kantine

De keuken is een aandachtspunt waar medewerkers bij elkaar komen. Om ervoor te zorgen dat de medewerkers genoeg afstand van elkaar houden, zou je bijvoorbeeld cirkels op de vloer kunnen uittekenen die minstens twee meter van elkaar liggen. Daarnaast is het verstandig om iedereen aan moedigen hun eigen voorbereidde lunch mee te nemen naar kantoor.

coronaproof kantoor kantine

Dit zijn de maatregelen die het advocatenkantoor Weston Williamson + Partners heeft voorgesteld om heel Londen weer veilig op kantoor te laten kunnen werken:

 • Van 7:00 tot 10:30 uur zijn er geen auto’s toegestaan ​​in de zone met congestieheffing. Na 10.30 uur zijn alleen auto’s met 3 of meer personen toegestaan. Een nieuwe app voor het delen van auto zou dit mogelijk maken en weerspiegelt bestaande plannen in andere steden over de hele wereld.
 • In Londen zijn bussen, meer dan in andere plaatsen, een belangrijk vervoermiddel, en ze zijn vooral prominent aanwezig voor belangrijke werknemers. Om een ​​veilige sociale afstand te behouden, worden deze aangevuld met touringcars, waarbij de verschillende busmaatschappijen samenwerken om de capaciteit op de meest populaire routes aan te pakken.
 • Er komt meer ruimte voor fietsen en wandelen en het vergroenen van de stad. In Londen worden de fietssnelwegen gestimuleerd en worden tijdelijke fietspaden aangelegd.
 • Fietsverhuur is gratis.
 • Elektrische scooters zijn toegestaan ​​en de wetgeving verandert snel om dit in onze steden mogelijk te maken.
 • Forenzen zullen hun reistijd vooraf moeten reserveren, hetzij met de trein, bus of metro. De slots zijn in periodes van 15 minuten van 7:00 tot 10:30 uur voor de ochtendpiek en 16:00 tot 19:00 uur voor de avond. Dit is al een functie op langeafstandsreizen en zal helpen de vraag op de forenzenroutes te beheren en ruimte op de treinen mogelijk te maken voor sociale afstand.
 • Door forenzen aan te moedigen hun begin- en eindtijden te spreiden, kan de vraag beter worden beheerd en zal het flexibele werken dat al is begonnen met onze verhuizing naar thuiswerken, worden voortgezet.
 • Op de stations is extra personeel nodig om de passagiers te beheren. We hebben dit in werking gezien bij supermarkten en winkels, waarbij het personeel opnieuw is ingezet voor wachtrijbeheer en voor begeleiding en informatie.
 • Passagiers moeten in groepen worden beheerd in het station, op de perrons en in de treinen, met behulp van methodologieën van sport- en evenementenbeheersystemen.
 • Extra straatmuzikanten en entertainers zullen maskers uitdelen aan iedereen die het misschien vergeten is en passagiers aanmoedigen om de track and trace-app te gebruiken die momenteel door de regering wordt gevolgd.
 • Reiniging zal van het grootste belang zijn, met leuningreinigers voor roltrappen boven en onder, en de barrières worden opengelaten om onnodige vertragingen en drukte te voorkomen.
 • Er zullen enkele stations zijn die alleen passagiers ontladen, dit werkt goed waar stations dicht bij elkaar liggen. Voor voorbeelden in Londen op de Jubilee Line, kon Waterloo Station alleen worden verlaten met passagiers die uitstappen bij Southwark of Westminster. Andere stations zoals London Bridge lenen zich goed voor een eenrichtingssysteem dat sociale afstanden mogelijk maakt voor kleinere aantallen. Op stillere stations zouden alternatieve deuren op treinen en buizen passagiers in of uit laten staan ​​met gebieden op het platform die dienovereenkomstig zijn aangewezen.

Meer informatie over de maatregelen die je kunt treffen voor het maken van een coronaproof kantoorinrichting? Klik hier.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply