Tuin

20x Voortuin ontwerp


Voortuin ontwerp

Als je op zoek bent naar inspiratie voor een nieuw voortuin ontwerp, dan kan je verschillende bronnen raadplegen. Je kunt een rondje door de buurt lopen, wat een gouden tip is. En tegenwoordig is het internet natuurlijk een grote inspiratiebron, waar je heel veel voortuin ideeën op kunt doen. In portfolio’s van hoveniers kan je op zoek gaan naar gerealiseerde voortuin ontwerpen. Op leuke interieurblogs vind je vaak inspirerende voorbeelden. En hetzelfde geldt natuurlijk ook voor Pinterest. Maar wist je dat je ook hele leuke ideeën op kunt doen voor huis en tuin op Instagram? Wij gingen op Instagram op zoek naar leuke en originele ideeën voor jouw voortuin ontwerp. Het resultaat vind je hieronder!

1. Sfeervolle voortuin met mooie beplanting

voortuin ontwerp beplanting

Dit is de mooie groene voortuin van Anja Otto, interieurstyliste uit Zevenhuizen, in de stoere en sobere sfeer. Op Instagram zijn we haar mooie voortuin tegen gekomen. Natuurlijk speelt haar prachtige gevel ook mee, maar het zijn vooral ook de prachtige bomen en planten die de sfeer van de voortuin bepalen. Meer zien van Anja? Bekijk haar profiel via de blauwe knop.

2. Moderne voortuin met strakke plantenbakken

voortuin ontwerp moderne voortuin vaste plantenbakken

De nieuwbouwwoning van Sabine werd vorig jaar opgeleverd, dat voorzien is van een grote achtertuin. En onlangs was ze druk bezig geweest met het renoveren van haar voortuin. Ze koos voor modern voortuin ontwerp met grind en grote strakke vaste plantenbakken. In de voorste plantenbak is lampenpoetsergras geplant, terwijl de twee achterste plantenbakken gevuld zijn met mooie Bolcatalpa bomen. Meer zien van Sabine? Bekijk haar profiel via de blauwe knop.

3. Palmboom

voortuin ontwerp palmboom

Elize liet op haar Instagram account zien hoe ze aan de slag ging met haar voortuin. Ook zij heeft gekozen voor een bedje met grindstenen. In het midden van het bedje heeft ze met grote stapelstenen een grote plantenbak gemaakt. Daar is een grote Trachycarpus fortunei, aka de bekendste palmboom van Europa geplant. Meer zien van Elize? Bekijk haar profiel via de blauwe knop.

4. Strakke voortuin

voortuin ontwerp strakke voortuin

In 2019 was Renata druk bezig geweest met haar super mooie zelfbouwwoning. En in de eerste maanden van dit jaar werden de achtertuin en de voortuin aangepakt. Het ontwerp van de voortuin lijkt een beetje op de voortuin van Elize, met ook grind en een grote plantenbak met stapelstenen. De hagen zijn een leuk idee, als scheiding met de voortuin van de buren. Meer zien van Renata? Bekijk haar profiel via de blauwe knop.

View this post on Instagram

• TUIN • Wat schieten we lekker op in de tuin. Achter zijn de twee terrassen en een pad gemaakt. De voortuin krijgt ook al redelijk vorm en het oprijdpad ligt erin. Zo fijn dat het buiten steeds meer vorm krijgt. Vandaag zijn we gestart met de schuttingen. Fijn maar ook gek, er heerst hier namelijk een soort camping gevoel met al het zand. De buurtkinderen vermaken elkaar prima, en de ouders zoeken elkaar ook geregeld even op voor een praatje, koffie of een borreltje, uiteraard op gepaste afstand. Dus een beetje dubbel, aan de ene kant toe aan schuttingen en aan de andere kant is het zo ook nog wel erg fijn. Toch benieuwd naar het eindresultaat. Wordt vervolgd. • • • #nieuwbouwhuis #tuininspiratie #tuin #bestrating #klinkers #terrasoverkapping #nieuwbouwwoning #beplanting #voortuin #achtertuin #gras #graszoden

A post shared by •>Renata<• (@renata_huis_nr13) on

5. Lounge voortuin

voortuin ontwerp lounge voortuin

Op bevrijdingsdag gunde Marc ons een kijkje in zijn heerlijke voortuin. Zoals hij het leuk noemt, een voortuin 2.0 met houten vlondertegels van IKEA en een comfortabele loungebank. Omdat het lekker zonnig is, is het natuurlijk een fantastisch idee om er een lounge voortuin an te maken. Dankzij de terrasverwarmers kan je er ook in de avond chillen. Meer zien van Marc? Bekijk zijn profiel via de blauwe knop.

6. Cortenstalen plantenbakken

voortuin ontwerp cortenstaal plantenbakken

Interieur en styling is één van de hobbies van Susanne. Naast een mooi huis, heeft ze ook een heerlijke achtertuin en voortuin. In haar grote voortuin vind je verschillende mooie planten en bloemen, zoals de Rode beuk, Lavendel, Lampenpoetsergras en Narcissen. De blikvanger wordt gevormd door de twee stoere cortenstalen plantenbakken. Meer zien van Susanne? Bekijk zijn profiel via de blauwe knop.

7. Organische plantenborders

voortuin ontwerp organische plantenborders

Denise liet afgelopen jaar haar voortuin opnieuw aanleggen. Zowel het voortuin ontwerp als de uitvoering is gerealiseerd door Hoveniersbedrijf van Triest. Het is super mooi geworden met lichte grindstenen, en verschillende grote plantenborders in mooie organische vormen. Super inspirerend! Meer zien van Denise? Bekijk haar profiel via de blauwe knop.

8. Zonnige voortuin terras

zonnige voortuin balkon terras

Soms heb je een voortuin die veel zonniger is dan de achtertuin, waardoor je liever in de voortuin zit. Yvonne uit Hoofddorp heeft zo’n voortuin. Daarom heeft ze ook een heel mooi voortin ontwerp gemaakt, wat een soort terras balkon is geworden. Het is voorzien van een moderne tuinhek, de vloer is aangelegd met mooie vlonders, en laatst heeft ze het ook ingericht met nieuwe loungestoelen, een tafeltje en een vrolijk vloerkleed. Meer zien van Yvonne? Bekijk haar profiel via de blauwe knop.

View this post on Instagram

T U I N H E K – Onze voortuin is zo zonnig dat we met mooi weer vaker daar zitten dan in onze achtertuin. Daarom hebben we er meer een soort 'terras/balkon' van gemaakt, maar dit was behoorlijk toe aan een opfrisbeurt. Dus zo gezegd, zo gedaan! Er staat een 'Rode Valeriaan' in de hoek, voor de vlindertjes, maar die moet nog groeien. 😉 De laatste twee foto's tonen hoe het ervoor was. #tuinhek #tuinhekje #elephant #terras #balkon #voortuin #tuininspiratie #composiet #antraciet #vlonderplanken #voorenna #industrieelwonen #stoerwonen #interieur #interieuraddict #binnenkijken #binnenkijkenbij #kleinmaarfijn #kleinmaarfijnwonen #kleinwoongeluk #bijmijthuis #mijnhuis #vtwonenbijmijthuis #ikeabijmijthuis

A post shared by Klein maar fijn wonen (@kleinmaarfijn37) on

9. Voortuin ontwerp jaren ’20 woning

voortuin ontwerp jaren 20 woning

Marije woont in een prachtige jaren ’20 woning, die voorzien is van super mooie originele details zoals de karakteristieke mansardedak. En niet alleen de gevel ziet er geweldig uit, ook de voortuin is super mooi. Middels een eigen bruggetje heb je toegang tot de voortuin, waar het grootste gedeelte is aangelegd met grind. Aan de randen vind je mooie plantenborders en er is een mooi looppad gecreëerd. De twee grote Leilinde bloemen zijn natuurlijk ook erg mooi. Meer zien van Marije? Bekijk haar profiel via de blauwe knop.

10. Voortuin ontwerp vrijstaande woning met oprit

voortuin ontwerp vrijstaande woning met oprit

Elly woont in haar droomhuis, een prachtige vrijstaande zelfbouw woning, met een witte stenen gevel en stoere zwarte kozijnen. En bij zo’n villa hoort natuurlijk ook een mooie voortuin met een oprit. De grote oprit is volledig betegeld, terwijl de voortuin aangelegd is met gras en houtsnippers. Daarnaast vind je heel veel groen in de vorm van een beukenhaag, siergrassen en mooie leibomen. Meer zien van Elly? Bekijk haar profiel via de blauwe knop.

11. Houten plantenbakken tuinafscheiding

voortuin ontwerp vaste houten plantenbakken tuinafscheiding

Miriam was in 2018 verhuisd. Toen zag de voortuin er nog heel anders uit. Aan de oprit is niet heel veel veranderd, maar het gedeelte voor het raam heeft een echte metamorfose ondergaan. De plantenborders zijn bijvoorbeeld vervangen door grote zwarte houten plantenbakken. Deze zien er niet alleen mooi uit, ze worden ook functioneel als tuinafscheiding gebruikt. Meer zien van Miriam? Bekijk haar profiel via de blauwe knop.

View this post on Instagram

Zo zag het er uit toen we hier kwamen wonen -•> swipe. Wij waren gelijk verliefd op deze woning nadat we er al zoveel hadden gezien of overal waren uit geboden 😕 Zoveel ruimte zowel binnen als buiten en heerlijk in een dorp, het had gewoon zo moeten zijn. 🙏🏼😊 We zijn er nog niet, we willen nog verbouwen helaas gooit Corona een klein beetje roet in het eten. We werken beide in de horeca branche dus willen we nu toch even afwachten hoe het allemaal gaat lopen. Hopelijk snel meer verbouw nieuws maar tot die tijd blijven we bezig met de kleine klusjes welke we anders pas na de verbouwing zouden doen.🔨 • Boven moet nog geschilderd worden en ook de kozijnen aan de zijkant moeten nog gedaan worden maar het begin van de metamorfose is er 💪🏼 • • #home #voorkantwoning #verbouwen #myhomeattheoutside #styling #voortuin #voortuininspiratie #wonenmetstijl #industrieelwonen #interiordesign #interieurinspiratie #schilderen #plannenmaken #buitenkijken #wooninspiratie #sfeervolwonen

A post shared by Myriam (@huisje_oost) on

12. Budgetvriendelijk voortuin ontwerp

budgetvriendelijk voortuin ontwerp

Vorig jaar juni kochten Melissa en haar partner hun nieuwe huis. Omdat het achtertuin project heel duur is, wilden ze eigenlijk wachten met de voortuin. Tóch konden ze het niet laten, en bedachten ze een Budgetvriendelijk voortuin ontwerp. Het antwoord was grind, houten plantenbakken en leuke groene planten en bloemen. Meer zien van Melissa? Bekijk haar profiel via de blauwe knop.

View this post on Instagram

In juni kochten wij ons nieuwe huis. De achtertuin was jungle en de voortuin lelijk en saai (swipe). Deze zomer willen wij de achtertuin groots aanpakken maar we schrikken enorm van de prijzen .. wat is dat duur zeg en alles moet gebeuren, van schutting tot schuur van tegels tot kunstgras alles moet aangepakt worden.. de voortuin wilde we dus maar even laten zitten. Toch knaagde het… het is toch de entree van je huis en het is gewoon fijn als dat er verzorgt uitziet. Vandaag zijn vriendlief en ik dus hard bezig geweest om low budget toch iets fijns er van te maken toen de jongens sliepen. Dus is voor nu even het resultaat. De andere helft van de voortuin kom binnenkort. Ik ben hier heel blij mee!! 😍

A post shared by Melissa (@mamavanbm) on

13. Voortuin ontwerp van nieuwbouwwoning

voortuin ontwerp nieuwbouwwoning

Interieur en styling is een grote passie van Charis, die samen met haar man in een nieuwbouw huis in Barneveld wonen. Op Instagram gunt ze haar volgers een kijkje in haar super leuke ingerichte woning. In onderstaande video heb je nog een beter beeld van haar leuke voortuin, waar gekozen is voor een combinatie van tegels en grind. Op het grind gedeelte zijn twee hoge strakke potten geplaatst met wintervaste palmbomen. Meer zien van Charis? Bekijk haar profiel via de blauwe knop.

14. Voortuin met vakantiegevoel

voortuin ontwerp vakantiegevoel

Een tuin waar je heel het jaar door een vakantiegevoel krijgt. Dat is een hele populaire tuinwens van heel veel mensen. Nathalie dat idee niet doorgevoed in haar achtertuin, maar ze heeft een voortuin ontwerp gerealiseerd met een vakantiegevoel. Strakke tegels, houten schuttingen, een rotan tuinset, een buitenkleed en hele fijne accessoires die het gevoel geven dat je op vakantie bent. Meer zien van Nathalie? Bekijk haar profiel via de blauwe knop.

15. Modern minimalistische voortuin ontwerp

moderne minimalistische voortuin

Nathalie woont in haar droomhuis, een super mooie. en luxe vrijstaande villa. Ze heeft een modern minimalistisch ontwerp gemaakt voor haar voortuin, die perfect past bij de moderne witte en minimalistische gevel. Het grootste gedeelte is aangelengd met grind. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar hierdoor is het ook een onderhoudsvriendelijke voortuin geworden. Met grote betonnen tegels is een looppad gecreëerd die leidt naar de mooie houten voordeur. Daarnaast zijn twee grote ronde uitsparingen gemaakt, waar nog een Japanse esdoorn en siergrassen komen. Meer zien van Nathalie? Bekijk haar profiel via de blauwe knop.

16. Tegels en plantenborders

voortuin ontwerp tegels plantenborders

Dit is de voortuin van Aileen. Ze woont in een leuke niet typische rijtjeshuis, waar ze de mogelijkheid had om de gevel van haar huis zwart te verven. De blauwe voordeur is ook een echte blikvanger geworden. Aan de randen van de voortuin vind je plantenborders, terwijl het grootste gedeelte betegeld is. Meer zien van Aileen? Bekijk haar profiel via de blauwe knop.

17. Onderhoudsvriendelijk voortuin ontwerp met kunstgras

onderhoudsvriendelijke voortuin kunstgras

Madeleine is een hele populaire content creator, die bekend staat haar leuke persoonlijke interieur. Een tijdje geleden liet ze haar voortuin zien. Na jarenlang een buxustuin gehad te hebben, besloot ze voor kunstgras te gaan. Op die manier blijft het een mooie groene voortuin, maar is het een stuk onderhoudsvriendelijker geworden. De hekken, de grindstenen en de bomen zien er natuurlijk ook super mooi uit. Meer zien van Madeleine? Bekijk haar profiel via de blauwe knop.

View this post on Instagram

WONINGSDAG 🏡 Hier op het mooie kunstgras van @kunstgras.nl kunnen wij wel een kleedjesmarkt houden 😄 🧸🛷🖼🧩⛸👢👜📻⚖ Niet dat wij dat doen hoor 🤪 Geen seconde spijt van de beslissing om alle buxus eruit te halen en kunstgras neer te leggen. Vandaag genieten in de tuin, want er komt slechter weer aan. En laten we eerlijk zijn…dat is wel ff goed voor de plantjes. Wat een droge toestand 😅 Fijne 🏡-dag . #adbymadeleineshouse72 . #madeleineshouse72 #garden #gardenideas #tuin #gardeninspiration #outdoordecor #ibizastyle #urbanjungle #myinterior #jungalowstyle #howihome #instaliving #interior #myinterior #interiores #homeinspiration #rustichome #interiordesign #nordicinspiration #interieur #homedecor #designsponge #modernbohemian#sodomino #vtwonenbijmijthuis #walltowallstyle #interieurinspiratie

A post shared by Madeleine's interior 🇳🇱 (@madeleineshouse72) on

18. Rijtjeshuis voortuin met plantenbak en bank combinatie

voortuin ontwerp plantenbak bank combinatie

Dit is de mooie voortuin van Daisy, die in mooi een nieuwbouw rijtjeshuis woont. De voortuin heeft Daisy samen met haar man aangelegd, met grind en een looppad van strakke tegels. Aan de randen zijn plantenborders geplaatst en op het grind vind je een prachtige olijfboom in een strakke pot. Haar man heeft daarnaast ook een hele stoere plantenbak en bank combinatie gemaakt met grezzo stenen. Super nice! Meer zien van Daisy? Bekijk haar profiel via de blauwe knop.

19. Groene voortuin

voortuin ontwerp groene voortuin

Deze groene voortuin is van Johanna. Niet zolang geleden had ze nog twee grote Catalpa’s trompetbomen in de voortuin, maar die bleken helaas aangetast door oesterzwammen. Daar voor in de plaats zijn dus twee nigekomen, de zogenaamde Prunus Eminens Umbraculifera, die ook wel bekend staan als bolkers. En kijk eens naar de super mooie rozenboog, die de poort vormt van de voortuin. Meer zien van Johanna? Bekijk haar profiel via de blauwe knop.

View this post on Instagram

Een oudje van afgelopen zomer toen de bomen er nog stonden 🌳 🌳 Sinds gisteren staan er twee nieuwe bomen. De zogenaamde Prunus Eminens Umbraculifera, bolkers in de volksmond, geeft als het goed is binnenkort witte bloesem. De Catalpa’s, trompetbomen hier op de foto, bleken helaas een paar maanden geleden aangetast door oesterzwammen wat betekent dat ze dood gaan. Er staat ook maar 10-15 jaar voor iets wat ik niet wist en waardoor ik ze destijds misschien ook niet had gekocht. Dus de voorwaarde was nu ook dat ze langer mee zouden gaan, want een boom kappen en nieuwe planten doe je niet even (hoeraaa voor hulp!)…. Nu maar hopen dat ze aanslaan en dat het weer snel net zo groen mag zijn als driekwart jaar terug. En o dat kind in het midden is inmiddels ook aardig wat centimeters langer en wijzer geworden. Ze kan sinds kort een beetje schrijven en hoe ze het voor elkaar krijgt weet ik niet maar alles in spiegelbeeld 🤣

A post shared by Johanna Versluis (@huizejo.en.co) on

20. Landelijke voortuin

voortuin ontwerp landelijke voortuin

Op het Instagram account van Kim, kwamen we haar voortuin tegen. Kim woont in een super mooie landelijke woning, die voorzien is van een hele grote voortuin. En de stijl van de voortuin past perfect bij de stijl van de woning. Ze creeerde een super mooie landelijke tuin met heel veel groen. Naast een groen gazon vind. jeer onder andere mooie leibomen, beuken, hortencia bloemen, noem maar op. Meer zien van Kim? Bekijk haar profiel via de blauwe knop.

Bekijk ook:
Voortuin ideeën
35x Tuin ideeen
Speelse voortuin ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply