Interieur

Deze bovenwoning van een karakteristiek herenhuis is super mooi verbouwd!


Architecten- en en designbureau Arnold Studio heeft dit lichte appartement ontworpen van een prachtig karakteristiek herenhuis gelegen in de historische wijk Clinton Hill in Brooklyn New York. Het project, genaamd Clinton Residence, beslaat de bovenste twee verdiepingen van het pand dat dateert uit het jaar 1800. Het gebouw is ontworpen als een groots herenhuis en heeft een geweldige gevel van rode bakstenen en decoratieve details. Benieuwd hoe het interieur eruit ziet? Neem snel een kijkje!

Deze bovenwoning van een karakteristiek herenhuis is super mooi verbouwd!

Het appartement onderging een enorme verbouwing met structurele ingrepen. De ontwerpers verwijderden binnenmuren die voorheen werden gebruikt om traditionele woonruimtes van elkaar te scheiden, en creëerden open leefruimtes die amplitude en licht in huis brengen.

karakteristiek herenhuis rode bakstenen

Open leefruimte

Arnold studio transformeerde de benedenverdieping tot één open leefruimte, omgeven door kastruimte en functionele elementen die naadloos in de omtrek integreren. Witte eikenhouten vloeren en zichtbare zwart geschilderde houten balken aan het plafond contrasteren met de strak afgewerkte witte muren, terwijl de balans is gevonden in de vorm van een mooie warme houten vloer.

Leestip: Gekleurde plafonds

Knusse zithoek met open haard

In de woonkamer is een knusse zithoek ingericht, met een vintage cognac leren bank, een vintage zwarte leren fauteuil en een moderne stoffen fauteuil met een bijzettafel, die alleen met elkaar zijn verbonden door een groot ivoorwit berber vloerkleed. De blikvanger van deze ruimte wordt gevormd door de geweldige karakteristieke open haard, waar een spekstenen schouw op een bijzondere manier gecombineerd is met een houten omlijsting. Om de open haard nog meer in de spotlight te zetten, is er een grote halfronde spiegel bovenop de schouw geplaatst.

cognac leren bank woonkamer

Deze bovenwoning van een karakteristiek herenhuis is super mooi verbouwd!

Stijlvolle eethoek

De eethoek is achter de zithoek ingericht, met een mooie grote ovalen zwarte eettafel en zes bijpassende zwarte eetkamerstoelen. De indrukwekkende hanglamp boven de eettafel maakt de eethoek compleet, samen met de leuke groene planten op de vloer en op tafel. En aan de rechterkant is bovendien een strakke inbouwkast gebouwd, waar verschillende mooie spullen in geplaatst kunnen worden, zoals mooie tafelboeken, vazen en keramiek.

Tip: met een ovalen eettafel, kan je de strakke lijnen in een ruimte mooi doorbreken. Neem een kijkje bij Hacu voor een soortgelijke eettafel.

eethoek ovalen eettafel

open inbouwkast eethoek

Open keuken met kookeiland

Aan de andere kant van de beneden verdieping is de keuken ingericht. Een ruime open keuken, waar een strakke moderne witte wandkast gecombineerd is met een grote zwarte kookeiland. Op die manier wordt dus dezelfde zwart wit contrast gecreëerd in deze ruimte. Er zijn twee bijpassende mooie barkrukken bij het kookeiland geplaatst, zodat je het ook als een soort bartafel kunt gebruiken.

witte keuken zwart kookeiland

open inbouwkast eethoek

moderne witte keuken

Witte slaapkamer

Op de bovenverdieping zijn de twee slaapkamers en de badkamer bereikbaar via een trap die is herbouwd en afgewerkt met dezelfde eikenhouten vloerdelen als de vloer op de benedenverdieping. Deze loopt in de slaapkamer over op een volledig wit geverfde houten vloer, waar het ook gecombineerd is met strakke witte muren. En omdat ook de inbouwkasten strak wit zijn, valt de lichte basis in de slaapkamer meteen op. Met mooie grijze beddengoed op het zwarte metalen bed, het grijze wollen vloerkleed, en het schapenvachtje naast het bed, is er meer textuur en warmte toegevoegd in de slaapkamer.

In plaats van kunst aan de muur, hebben ze ingelijste prints en zwart wit foto’s gewoon nonchalant op de vloer geplaatst, leunend tegen de buitenmuur.

witte slaapkamer warm knus

mooie witte zolderslaapkamer

Visgraat en betonlook tegels in de badkamer

Voor de badkamer zijn er hele andere keuzes gemaakt. De vloer is betegeld met mooie witte visgraat vloertegels, terwijl de wanden betegeld zijn met grote vierkante betonlook tegels. Ook de zijkanten van het bad zijn met diezelfde stoere tegels bekleed. Met gouden details, zoals de badkraan, douche en handdoekenrek aan de wand, heeft de badkamer ook een heel chique tintje gekregen.

betonlook tegels badkamer bad muren

betonlook tegels badkamer gouden douche kraan

witte visgraat tegels badkamer

Bekijk ook:
Binnenkijker herenhuis in Haarlem
Modern herenhuis in Rotterdam
Interieur mix herenhuis in Amsterdam

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply