Interieur

Dit is waarom jij een elektrische haard in huis moet halen


Voor veel mensen is een eigen haard in huis de ultieme droom. Elke avond een knisperend vuurtje, gezellige warmte en ontzettend veel sfeer in huis. Wanneer je een haard uitzoekt, heb je de keuze uit verschillende soorten en modellen. De elektrische haard is er daar één van. Deze haarden brengen talloze voordelen met zich mee en zijn erg makkelijk in gebruik. Met slechts één druk op de knop geniet je van een prachtig vlammenspel in je woonkamer. Overweeg jij om een haard aan te schaffen? Ontdek hier waarom een elektrische haard de perfecte keuze voor je is.

Elektrische haard

Een stijlvolle blikvanger

De grootste reden om een elektrische haard te nemen is natuurlijk de prachtige uitstraling die deze kachels hebben. Tegenwoordig zijn deze haarden in staat om een realistisch vlammenspel te creëren, waardoor het lijkt alsof je voor een echt brandend vuurtje zit. Mooie kleuren en realistische bewegingen zorgen voor de authentieke uitstraling van een echte open haard. Daarbij komt dat veel van deze kachels in staat zijn om echte warmte af te geven. Dat maakt de illusie helemaal compleet.

Elektrische haard

Bij het uitzoeken van een elektrische kachel heb je de keuze uit talloze modellen. Vind je het een mooi idee om een ingebouwde haard te hebben? Ga dan voor een van de strakkere en modernere modellen die je moeiteloos in een nis in je muur schuift. Ze zien er minimalistisch uit, maar zijn tegelijkertijd ontzettend stijlvol. Bovendien passen ze bij ieder interieur: of je nu modern, landelijk of industrieel woont.

Daarnaast is het ook mogelijk om een echte blikvanger in je woonkamer te zetten. Dat doe je door een vrijstaande elektrische kachel aan te schaffen. De naam zegt het al: deze bouw je niet in, maar zet je op een willekeurige plek in je kamer. Er zijn modellen die de uitstraling van een klassieke open haard nabootsen, maar je kunt ook een moderner exemplaar uitzoeken.

Elektrische haard

Wil je geen ingebouwde kachel, maar vind je het ook zonde om een haard op de vloer te zetten? Dan kan je ruimte besparen door een elektrische kachel aan je muur te bevestigen. Deze hang je gerust onder je televisie, als extra sfeervol element. Of je kunt ervoor kiezen om de kachel een echt pronkstuk in het midden van je kamer te maken.

De voordelen van een elektrische haard

Een elektrische kachel ziet er natuurlijk ontzettend sfeervol uit en maakt je woning meteen knus. Dat is niet het enige voordeel dat deze haarden te bieden hebben. Ze zijn ook nog eens ontzettend makkelijk te installeren, vergen weinig onderhoud en zijn uitzonderlijk goedkoop.

Elektrische haard

Bij traditionele vuurhaarden is het noodzakelijk om een afvoer aan te laten leggen. Via deze weg wordt de vrijkomende rook weggevoerd. Dit is niet nodig wanneer je een elektrische haard koopt, aangezien er geen verbranding plaatsvindt in de kachel. Dat maakt het installatieproces een stuk makkelijker en efficiënter. Het enige wat je hoeft te doen, is de stekker in het stopcontact steken.

Wanneer je hout stookt in een open haard, ontstaat er een mix van roet en as. Dit moet je vervolgens weer opvegen en goed schoonmaken. Ook dat is geen probleem wanneer je een elektrische kachel in huis hebt. Deze haarden vergen vrijwel geen onderhoud. Reinig af en toe het raam van de haard en je kunt weer volop genieten van dansende vlammen.

Elektrische haard

Daarnaast hoef je ook nooit meer na te denken over het kopen van geschikt hout. Dat is namelijk niet nodig om je elektrische haard te kunnen gebruiken. De haarden gebruiken alleen maar elektriciteit en zijn daardoor ook nog uitzonderlijk voordelig in gebruik.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply