IKEA, Slaapkamer

10x IKEA nachtkastje


ikea nachtkastje

IKEA heeft heel veel wereldbekende meubels, zoals bepaalde banken en kledingkasten, maar nachtkastjes horen daar niet echt bij. En tóch heeft IKEA hele leuke nachtkastjes. Naast een aantal nachtkastjes die een eenvoudig ontwerp hebben, heeft het Zweedse woonwarenhuis ook een aantal modellen die een hoog designgehalte hebben. Het nachtkastje Vikhammer, de Trysil, de Nordiska en de Björksnäs zijn daar hele mooie voorbeelden van. Wij hebben de leukste nachtkastjes van IKEA voor je op een rijtje gezet. Welke vind jij het leukst en zou jij in jouw slaapkamer willen hebben? Laat het ons weten!

1. Vikhammer

Houd je van strak Scandinavisch design? Dit is het Vikhammer nachtkastje van IKEA, dat ontworpen is door ontwerper Marcus Arvonen. Als je het niet zou weten dat het een nachtkastje van IKEA is, zou het ook zomaar een ontwerp kunnen zijn van de designlabels Ferm Living of HAY. Wij vinden het in ieder geval heel mooi. Het heeft een handige open vak, met daarboven een softclose lade, waardoor je het geruisloos dicht kunt doen. Het kastje is gemaakt van hardboard, gecombineerd met een stalen onderstel. Het Vikhammer nachtkastje van IKEA is hier verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart en in twee formaten. Het kleine formaat is €49,95 en het grote formaat kost €59,95.

ikea nachtkastje vikhammer

2. Trysil

Dit is het IKEA nachtkastje Trysil. Net als Vikhammer, bestaat dit nachtkastje ook uit een dichte lade met daaronder een open vak. Net als de rest uit de Trysil slaapkamer serie, waar ook een mooi bed en kledingkast in zit (ook afgebeeld op de foto), kenmerkt het nachtkastje ook met een mooi en eigentijds wit ontwerp. Door de houten randen straalt het iets meer warmte uit ten op zichte van de Vikhammer. Het Trysil nachtkastje is hier verkrijgbaar voor €29,95.

ikea nachtkastje trysil

3. Malm

De Malm kasten zijn de populairste ladekasten van IKEA. De populaire serie bestaat uit meerdere ladekasten in verschillende formaten en kleuren. Daar zit dus ook een klein ladekastje bij in een nachtkastje formaat, namelijk 40 (breedte) x 48 (diepte) x 55 (hoogte) centimeter. Het ontwerp is eenvoudig, en omdat je ook voor dit formaat keuze hebt uit meerdere mooie kleuren, is er altijd wel één variant bij die bij jouw slaapkamer past. Hier verkrijgbaar voor €39,95.

ikea malm nachtkastje

4. Nordli

Op het nachtkastje worden vaak een nachtlampje en een telefoonlader geplaatst, wat betekent dat je te maken hebt met lelijke elektrische snoeren. Deze wil je dus het liefst achter deur en grendel verbergen. Dat kan met het IKEA Nordli nachtkastje, ontworpen door ontwerpster Ola Wihlborg. Als de lade dicht is, dan lijkt het op een eenvoudige lade. Maar als je het open doet, dan zie je dat er aan de binnenkant een vaak aanwezig is, waar je bijvoorbeeld een verlengsnoer in kan doen. De snoeren kan je via de achterkant van het nachtkastje naar buiten leiden, zonder dat ze zichtbaar zijn. Perfect toch? Het is hier verkrijgbaar voor €69,95.

ikea nordli nachtkastje

5. Hemnes

Zoek je een leuk nachtkastje voor je landelijke slaapkamer? Dan is wellicht het IKEA Hemnes een goed idee. Ontwerper Nike Karlsson heeft het nachtkastje een elegante landelijke look gegeven, net zoals alle andere meubels uit de Hemnes serie. Het lijkt een beetje op een bijzettafel, vooral ook door de hoogte van 70 cm, dus je zou het ook leuk in de hal of in de woonkamer kunnen gebruiken. Het is hier voor €49,95 verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs of bruin.

ikea hemnes nachtkastje

6. Nordiska

De Nordiska is een nieuwe serie van IKEA, ontworpen door ontwerper L Hilland/J Karlsson. De serie bestaat uit een kleine en een grote kledingkast, een toilettafel en twee nachtkastjes. De hele serie is gemaakt met bamboe, die alle meubels een Japanse esthetiek geven. De Nordiska nachtkastjes hebben drie lagen, waarvan de dichte lade zich tussen twee open vakken bevindt. Het bijzondere is dat de lade vanuit twee kanten bereikbaar is. Hierdoor kan je een grote opbergcombinatie of scheidingswand creëren als je meerdere Nordiska nachtkastjes bij elkaar zet. Het Nordiska nachtkastje is hier verkrijgbaar in twee formaten. Het kleine formaat is €59,95 en het grote formaat is €69,95.

ikea nachtkastje nordiska

7. Björksnäs

Een ander IKEA nachtkastje die we ook heel leuk vinden is het Björksnäs nachtkastje.
De Björksnäs serie is sowieso een hele leuke serie met een bed, een ladekast en dit nachtkastje. Alle drie de meubels zijn gemaakt van licht berkenhout, gecombineerd met stijlvolle leren details. Helemaal passend bij de nieuwste woontrends! Voor het Björksnäs nachtkastje hebben ze de lade afgewerkt met een leren handgreep. Vind jij dit nachtkastje ook zo leuk? Het is hier verkrijgbaar voor €69,95.

ikea nachtkastje bjorksnas

8. Setskog

Een nachtkastje is een meubel die je normaal gesproken niet zo snel verplaatst, maar het is een ander verhaal als je bijvoorbeeld een klein appartementje hebt met een slaapbank. Dan kan het handig zijn om een nachtkastje te hebben die je makkelijk kunt verplaatsen. Het IKEA nachtkastje Setskog, in de kleuren wit of zwart, ziet er niet alleen heel stoer uit, maar het heeft ook wieltjes, waardoor je het nachtkastje heel soepel kunt verplaatsen. Het Setskog nachtkastje is hier verkrijgbaar voor € 29,95.

ikea nachtkastje setskog

9. Lierskogen

Van alle nachtkastjes die we hier boven hebben laten zien, is het Lierskogen nachtkastje van IKEA veruit het meest bijzonder. Het bijzondere ontwerp is gerealiseerd door ontwerper Henrik Preutz. Lierskogen is een rondvormig nachtkastje, waarvan je de hoogte op verschillende lengtes kan instellen. Onder het tafeltje bevindt zich een mand, waar kleine spullen kan worden opgeborgen, zoals een leesbril of een boek. En omdat het rondvormig is, kan je het nachtkastje ook heel leuk vrijstaand gebruiken in plats van tegen de muur. Het is hier verkrijgbaar voor €39,95.

ikea nachtkastje lierskogen

10. Knarrevik

Het Knarrevik nachtkastje is het meest eenvoudige nachtkastje van IKEA. Het eigenlijk gewoon een kleine bijzettafel, die je in elkaar kunt zetten met behulp van een constructie met metalen stangen. Hoewel het ontwerp erg eenvoudig is, kan het tóch een stijlvol itempje zijn in elke slaapkamer. Het Knarrevik is met een prijs van slechts €9.99 het goedkoopste nachtkastje uit dit rijtje. Hier verkrijgbaar!

ikea nachtkastje knarrevik

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply