Search and Hit Enter

10x Ijsblauw in interieur

Ijsblauw interieur

We hebben hier eerder geschreven hoe mooi blauw in een interieur kan zijn. Welke blauwe tint je ook kiest, het zal altijd een frisse uitstraling hebben. Vandaag willen we het hebben over één van de meest populaire blauwe kleurtint, namelijk ijsblauw. Ijsblauw is een prachtige lichte blauwe kleurtint. Het lijkt heel erg op babyblauw, maar ijsblauw heeft meer een grijze waas. Wat dat betreft komt Denim Drift blauw er heel dichtbij. Natuurlijk kan je deze mooie kleur op heel veel manieren in je interieur terug laten komen. We laten je de mooiste inspiratie voorbeelden en leuke ideeën zien.

1. Ijsblauwe muren

Zoals altijd, beginnen we naturlijk met de muren. Ijsblauwe muren maken elke ruimte fris en koel. Het is een hele mooie muurkleur voor de keuken of badkamer, en ook voor de kinderkamer is het een hele goede keus. Een aantal mooie keuzes voor ijsblauwe muurverf is Flexa grijsblauw, Wood&Wall krijtverf Bashful Blue of Borrowed Light van Farrow & Ball.

ijsblauwe muren

ijsblauw interieur muur

Ijsblauwe muur slaapkamer

2. Ijsblauwe bank

Heb je een andere blauwe kleurtint of een hele andere kleur aan de muur, dan zou je ijsblauw als accentkleur in je interieur kunnen gebruiken. Neem bijvoorbeeld een ijsblauwe bank als blikvanger voor in de woonkamer. Wij hebben alvast een aantal hele mooie ijsblauwe banken voor je gevonden. Welke vind jij het mooist? Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Ijsblauwe bank

3. Ijsblauwe keuken

Wil je een keer wat anders dan een witte keuken of een lichtgrijze keuken, maar je wilt wel een mooie frisse keuken? Ijsblauw is een hele mooie keukenkleur. Onderstaande ijsblauwe keuken is daar een mooi voorbeeld van. Het staat super goed bij de lichte houten vloer, en het vormt ook een hele mooie combinatie met de volledig betegelde keuken achterwand met witte metrotegels. Klik hier om meer van deze keuken te zien.

Ijsblauwe keuken

4. Ijsblauw in badkamer

Net als in de keuken, is ijsblauw ook een hele fijne kleur voor de badkamer. Je kunt kiezen voor ijsblauwe muren met leuke wandtegels, maar je kunt bepaalde delen van de muren ook ijsblauw verven. Een ijsblauwe badkamermeubel kan ook super mooi zijn. Hieronder zie je een super mooi voorbeeld!

ijsblauwe badkamermeubel

ijsblauwe tegels

ijsblauw badkamer

5. Ijsblauwe gordijnen

Blauwe gordijnen kom je niet heel vaak tegen, maar ze kunnen prachtig zijn, vooral ijsblauwe gordijnen. In onderstaande slaapkamer hebben ze gekozen voor ijsblauwe linnen gordijnen. Zoals je kan zien, kan je ijsblauw heel mooi combineren met andere tinten blauw. De lichtgrijze vloerbedekking staat er ook prachtig bij.

Ijsblauwe gordijnen

6. Ijsblauwe kast

Net zoals een ijsblauwe bank, kan een kast ook een mooie blikvanger zijn. In de woonkamer, maar ook bijvoorbeeld in de keuken, slaapkamer of kinderkamer. Een mooie vitrinekast in de woonkamer, een servieskast in de keuken of kledingkast in de slaapkamer of kinderkamer. Kan je geen kast vinden naar jouw wensen? Je kunt ook een oude kast die je al hebt ijsblauw verven, bijvoorbeeld met krijtverf. You’ll love it!

Ijsblauwe kast

Ijsblauwe kast

Ijsblauwe kast

7. Ijsblauw bedlinnen

Je kunt in de slaapkamer ook een vleugje ijsblauw toevoegen met dekbedovertrek. Misschien is het een goed idee om daarmee te beginnen, omdat je er even aan kunt wennen. Vind je het niet mooi, dan kan je het met net zoveel gemak vervangen door een andere kleur. Onderstaande Dekbedset van gewassen linnen
is van H&M, hier verkrijgbaar!

Ijsblauw bedlinnen

8. Ijsblauw in kinderkamer

We hebben hierboven al aangegeven hoe je ijsblauw in een kinderkamer kan gebruiken. Met een kast, met dekbedovertrek of met ijsblauwe muren. Maar je kunt ijsblauw ook als thema gebruiken voor het inrichten van de kinderkamer of babykamer. Het ontwerp van onderstaande kinderkamer is gemaakt door Łukasz Głogowski Design, en ijsblauw speelt een hele belangrijke rol. Zoals je kan zien wordt het super leuk gecombineerd met underlayment meubels. Klik hier om meer van deze leuke kinderkamer te zien.

Ijsblauw in kinderkamer

9. Ijsblauw in babykamer

Ook Lauren Conrad koos ijsblauw als de belangrijkste kleur voor de inrichting van de babykamer van haar zoontje Liam. Niet alleen werd een muur ijsblauw geverfd, ze heeft het ook gecombineerd met een ijsblauwe fauteuil en een ijsblauwe commode kast. En ook hier zie je dat ijsblauw heel mooi staat bij houttinten. Klik hier om meer van de babykamer te zien.

9. Deur ijsblauw verven

Heb je gekozen voor ijsblauwe muren? Wat een leuk idee kan zijn, is om de deur die bij die muur hoort, in dezelfde kleur te verven. Hierdoor wordt het een mooi geheel, wat een stuk rustiger zal ogen. Bij een witte muur en een ijsblauwe deur zal je meer contrast zien. Hieronder twee leuke inspiratie voorbeelden.

Deur ijsblauw verven

Deur ijsblauw verven

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *