Search and Hit Enter

15x Zwart wit interieur

Officieel zijn zwart en wit geen kleuren. Wit is licht en zwart is het gebrek aan licht. Zwart en wit komen bovendien niet voor in de kleurcircel. Wit is alle kleuren bij elkaar en bij zwart ontbreken juist alle kleuren. Dit neemt niet weg dat zowel zwart als wit enorm populair zijn. Zwart witte kleding, zwart witte auto’s, zwart witte telefoon, en dus ook in interieurs. Waarom? Gewoonweg omdat beide niet-kleuren helemaal mooie kleuren zijn!

Zwart wit interieur

Zwart wit combineren in interieur

Zwart en wit zijn individueel erg populair, maar eigenlijk zijn zwart wit gecombineerd nóg populairder. Eigenlijk kunnen ze niet zonder elkaar, ook niet in interieurs. De zwart witte Scandinavische woonkamer is daar een heel mooi voorbeeld van, net als de mooie zwart witte keuken en de industriële zwart witte slaapkamer. En we hebben hier laten zien dat ook zwart witte kinderkamers super leuk en stoer zijn.

witte-muren-vloer-zwarte-meubels

witte-vloer-zwarte-meubels

Hoewel steeds meer mensen vooral ook voor mooie kleuren gaan in hun interieur, zal de zwart wit trend altijd populair zijn. Zwart wit is tijdloos, elegant, chique en straalt ook enorm veel luxe uit. Maar hoe kan je eigenlijk een mooi zwart wit interieur creëren?

Zwart wit interieur basis

De basis in het interieur bestaat uit de vloer, het plafond en de muren. Het meest voor de hand liggend is om zowel het plafond, de vloer als de muren wit te schilderen, wat vooral heel veel licht en ruimtelijkheid creëert. Het geheel zwart schilderen komt minder vaak voor, omdat licht en ruimte tóch erg belangrijk zijn voor veel mensen. Je zou zwart wit wel afwisselen, door bijvoorbeeld een witte vloer te combineren een zwarte muur. Je kunt ook zwarte en witte muren afwisselen, of zelfs een muur of meerdere muren voor de helft zwart en voor de helft wit te schilderen.

zwart-wit-woonkamer

Zwart witte meubels

Net als een zwart witte interieur basis, zijn zwart witte meubels ook erg populair. Zwarte of witte banken, zwarte of witte stoelen, zwarte of witte tafels, zwarte of witte kasten, noem maar op. Probeer een mooi balans te vinden om rust te creëren in een zwart wit interieur. Deze rust kan je bijvoorbeeld creëren om een zwarte kast tegen een zwarte muur te plaatsen ipv. een zwarte kast tegen een witte muur, of andersom.

Zwart witte accessoires

Naast de grote zwart wit meubels, zijn er natuurlijk ook heel veel zwart witte woonaccessoires. Compleet zwarte of compleet witte accessoires, maar ook accessoires waarbij zwart wit gecombineerd zijn. Een leuke trend is bijvoorbeeld zwart witte patronen, die terug kunnen komen in kussens, dekens, behang, posters, noem maar op.

zwart-wit-eetkamer

zwart-wit-keuken

zwart-wit-muur

zwart-wit-hal

zwart-wit-inspiratie-interieur

witte-vloer-zwarte-kleed

zwart-wit-interieur

zwart-wit-keuken-inspiratie

zwart-wit-wooninspiratie

zwart-wit-slaapkamer

zwart-wit-decoratie-interieur

Bron: Frichic.com | Thedesignchaser.com | Decouvrirdesign.com | Storiesbyme.se | Decocrush.fr | Hegeinfrance.com

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *