Search and Hit Enter

15x Zwarte muur

Een zwarte muur, durf jij het aan? Negen van de tien mensen gaan voor witte muren in huis, en zwart is natuurlijk het tegenovergestelde. We hebben hier al eerder laten zien dat een zwarte vloer super mooi kan zijn. In de complete zwarte hal kan je zien dat ook zwarte muren heel stoer kunnen uitpakken. Het is natuurlijk wel een hele gedurfde keuze om de muren zwart te schilderen. Hoewel zwart een populaire kleur is in de wereld van interieur en design, durven veel mensen het téch niet aan om voor zwarte muren te kiezen. Sterker nog, voor kleine appartementen worden zwarte muren zelfs afgeraden. Vandaag willen we laten zien dat zwarte muren gewoon super mooi en stoer zijn. Doen dus!

zwarte-muren-keuken

Het effect van zwarte muren

De kleur van de muren doet heel veel met de sfeer en uitstraling van een ruimte. Voordat je blind kiest voor zwarte muren, omdat je het mooi vindt, is het wel verstandig om eerst stil te staan wat het effect is van zwarte muren. Op basis daarvan kan je beslissen of een zwarte muur of meerdere zwarte muren iets voor jou is. Zwart is de meest donkere kleur die er bestaat.

Aan de ene kant kan dat dus ervoor zorgen dat het somber somber wordt. Als je van jezelf weet dat je daar niet tegen kunt, dan is een zwarte muur misschien niet zo’n goed idee. Heb je daar totaal geen last van, dan zou je zelfs na kunnen denken om alle muren zwart te verven. Sommigen combineren dat zelfs met een zwart plafond! Als je het op de juiste manier combineert, dan kan kan een zwarte muur er juist voor zorgen dat je interieur luxe en klasse uitstraalt.

zwarte-muur-witte-muren-slaapkamer

zwarte-muur-werkplek

zwarte-muur

Zwarte muur achter TV

Daarnaast kan je met een zwarte muur ook handige trucjes uithalen. En één van die trucjes is om te kiezen voor een zwarte muur achter de TV. Er zijn heel veel mensen die de TV een groot lelijk ding hebben. Deze willen ze dan ook het liefst verbergen. Dit zou je kunnen doen door de TV in een kast met deuren te plaatsen. Maar je zou ook kunnen kiezen voor een zwarte muur achter de TV. Op een witte muur is het contrast heel groot tussen de muur en de TV. Door te kiezen voor een zwarte muur achter de zwarte TV, zal de TV een stuk minder aanwezig zijn.

tv ophangen aan zwarte muur

zwarte muur achter tv

tv aan zwarte muur

Zwarte muur in kleine ruimte

En is een zwarte muur in een kleine ruimte wel zo verstandig? Er wordt vaak beweert van niet. Wit en licht maken ruimtes groter, terwijl zwart ruimtes juist kleiner maakt. Dit klopt inderdaad, maar er zijn manieren om die zwarte muren te te compenseren. Contrast is het antwoord. Zolang je ervoor zorgt dat je genoeg contrast hebt in die kleine ruimte, dan kunnen zwarte muren geen kwaad, vooral niet als het gaat om slechts een enkele zwarte muur. Combineer een zwarte muur bijvoorbeeld met lichte muren. En een kleine ruimte met alleen maar zwarte muren kan super stijlvol zijn als het bijvoorbeeld gecombineerd is met een sfeervolle lichte houten vloer.

zwarte-muur-slaapkamer-witte-vloer

zwarte-muur-klassieke-woonkamer

zwarte muur kleine ruimte

zwarte muren kleine slaapkamer

Halve muur zwart schilderen

Vind je het allemaal tóch net iets te spannend, dan zou je kunnen overwegen om een halve muur zwart te schilderen, en de andere helft te schilderen in een andere kleur. Je creëert dan een soort lambrisering van zwart verf. Een halve muur schilderen is een interieurtrend die je vooral de laatste jaren heel vaak tegenkomt in de woonkamer, slaapkamer en vooral de kinderkamer.

half-zwarte-muur-kinderkamer

halve-zwarte-muur-kinderkamer

halve-zwarte-muur-kinderkamer

Zwarte muurverf

Heb je besloten om een zwarte muur of meerdere zwarte muur te nemen, dan is de volgende vraag natuurlijk hoe je dat voor elkaar gaat krijgen. De meest voor de hand liggende methode is verven. Dit kan zowel over gestuukte muren als muren met behang. Er zijn heel veel soorten zwarte muurverf verkrijgbaar van verschillende merken en afwerkingen.

Zo heeft Histor bijvoorbeeld de Histor Perfect Finish muurverf mat zwart. Dat is een extra dekkende, matte muurverf. Je kunt ook voor de Pure Muurverf Extra Mat van Flexa kunnen gaan. Dat is een zwarte muurverf op basis van acrylaat, die voor een langdureige mooie uitstraling zorgt. Daarnaast heeft Flexa ook de Strak op de Muur Muurverf Mat. Dat is ook een zwarte muurverf met een matte finis die lang mooi blijft. Er is dus genoeg keuze als het gaat om goede zwarte muurverf.

Zwarte muur

zwarte-muur-boekenkast

zwarte-muur-2

zwarte muur

zwarte-muur-woonkamer

zwarte-krijtmuur-slaapkamer

Zwart behang

Heb je geen zin om te verven, dan kan je natuurlijk ook kiezen voor zwart behang. Wil je het gewoon eenvoudig houden, dan kan je kiezen voor egaal zwart behang. Vind je egaal zwart een beetje saai, dan kan zwart behang met een motiefje of een patroon een leuk idee zijn. Je kunt denken aan zwart behang met een grijze motiefjes, maar zwart behang met kleur kan ook heel mooi zijn. Mooie kleurrijke bloemen of zwart jungle behang. De keuze is reuze.

zwart behang slaapkamer

zwart behang

zwart behang bloemetjes woonkamer

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *