Interieur kleur

Deur in dezelfde kleur als muur


Houd je van rust en eenheid? Kies er dan voor om de deur in dezelfde kleur als de muur te schilderen. Negen van de tien mensen kiezen voor witte muren. En wit is ook de kleur die het vaakst gekozen wordt voor de deuren in huis. Doordat de deur in dezelfde kleur als de muur is geschilderd, creëer je een rustige eenheid in de ruimte. Dit gebeurt dus onbewust, doordat de witte muren en witte deuren een standaard combinatie is, zonder dat er écht over nagedacht is.

Dit verandert als je besluit om de deur in een andere kleur te schilderen. Dan zal namelijk niet alleen de muur in het oog springen, ook de witte deur zal een stuk opvallender zijn. Dit kan op zich wel mooi zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om de deur in dezelfde kleur te schilderen als de muur.

Deur in dezelfde kleur als muur

Deuren en kozijnen zelfde kleur

Door de deur in dezelfde kleur te schilderen als de muur, wordt het geheel een stuk rustiger. De gehele muur inclusief de deur wordt meer een eenheid. Dan maakt het niet uit of het gaat om een witte muur, een grijze muur, een groene muur, een roze muur of een zwarte muur. Je zult zien dat het een heel stuk rustiger oogt.

Belangrijk hierbij is dat niet alleen de deur in dezelfde kleur als de muur wordt geschilderd, ook de deurkozijn zou dezelfde kleur moeten krijgen als de deur en de muur. Het lijnenspel van de kozijnen kan er namelijk voor zorgen dat het juist weer heel druk wordt. Schilder daarom ook de deurkozijnen in de zelfde kleur van de muur en de deur.

Deur in dezelfde kleur als muur

Deur in dezelfde kleur als muur

Deur in dezelfde kleur als muur

dubbele deuren zelfde kleur muur

deuren en kozijnen zelfde kleur

deuren en kozijnen zelfde kleur blauw

Plinten dezelfde kleur als muur

Om die lijn door te trekken, is het ook aan te raden om de plinten dezelfde kleur te geven als de muur en de deur. Vooral als je van die mooie hoge plinten hebt, zal een andere kleur ervoor zorgen dat de plinten in het oog zullen springen. Het effect van rust en eenheid is het grootst als je alles dus dezelfde kleur geeft.

Dit kan bovendien toegepast worden op alle deuren in huis. De deur van de kamers, de deur tussen de hal en de woonkamer, de voordeur, de achterdeur, noem maar op.

plinten dezelfde kleur als muur

Deur in dezelfde kleur als muur

Een mooi voo

Deur in dezelfde kleur als muur

Deur in dezelfde kleur als muur

Deur in dezelfde kleur als muur

Hier is zelfs het plafond in dezelfde blauwe kleurtint geschilderd als de muur en de deur.

Lambrisering schilderen

We hebben het hier weleens gehad over ‘halve muur schilderen in de woonkamer‘. Een interieurtrend die we de laatste tijd heel veel tegenkomen. Je schildert als het ware een lambrisering aan de muur. Het is natuurlijk geen echte lambrisering, maar de kleur zorgt ervoor dat het op een lambrisering lijkt. Dit leuke idee kan je ook doortrekken naar de deur. De deur krijgt dus ook een geschilderde lambrisering.

Deur in dezelfde kleur als muur

Deur in dezelfde kleur als muur

Dezelfde kleur ideeën aan de muur

Het effect is dus het grootst als de deur, de kozijn, de muur en de plinten dezelfde kleur krijgt. Maar er zijn nog meer leuke ideeën. Je kunt namelijk nog meer objecten dezelfde kleur geven, om het effect nóg groter te maken. We hadden hierboven al laten zien dat je het plafond ook in dezelfde kleur kunt schilderen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook denken aan een kast of wandplanken, die je tegen de muur hebt staan of hangen. Een ander idee is de wanddecoratie aan die muur. En ook de radiator kan je meenemen en schilderen in dezelfde kleur als de rest.

wandplank dezelfde kleur als muur

ikea kast dezelfde kleur als muur

kast dezelfde kleur deur als muur

kleur muur ideeën

lamp stoel dezelfde kleur muur

lijsten dezelfde kleur als muur

wanddecoratie dezelfde kleur als muur

Bron: Bo-bedre.no | Rededition.com | Vanc.be

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply esther van hoof 30 mei 2017 at 23:42

  Hoi, goed geschreven.
  Ik vraag me alleen af dat als je de muur en deur dezelfde kleur wil je dus een lak en muurverf moet zoeken die exact dezelfde kleur hebben???

  Mvg, Esther

  • Reply Jozefien 2 juli 2020 at 09:11

   Hey Esther, ik vroeg me juist hetzelfde af. Blijkbaar zijn er nu verven op de markt die je zowel op muren en deuren kan doen, zogenaamd ‘doorschilderverf’. Je moet dan gewoon passende primer op je muur en deur zetten en dan kan je gemakkelijk afwerken met een zelfde kleur!

 • Reply Niki 26 september 2020 at 17:36

  Hoe heet de groene kleur op de eerste foto? Erg mooi. Groet

 • Leave a Reply