Search and Hit Enter

Een mooie accentkleur

Kleuren spelen een hele belangrijke rol in een interieurontwerp. Neutrale kleuren zijn natuurlijk enorm populair, waar heel veel mensen voor kiezen. Maar steeds vaker kiezen mensen juist ook voor andere kleuren. Dit kunnen verschillende kleuren zijn, die mooi met elkaar gecombineerd kunnen worden, maar dit kan ook één bepaalde accentkleur zijn. Een mooie kleur, waarmee je bepaalde elementen in huis extra laten opvallen. Vandaag willen we jullie inspireren met de mooiste accentkleuren in huis!

Kies de juiste kleurtint

Het kiezen van de juiste accentkleur kan best een uitdaging zijn. Vaak wordt er gekozen voor een favoriete kleur. Die is natuurlijk anders voor iedereen. De één vindt geel mooi, de ander vindt rood mooi, en weer een ander vindt blauw weer helemaal geweldig. Welke kleur het ook wordt, zorg ervoor dat je de juiste kleurtint neemt. De ene kleurtint rood kan heel anders zijn dan de andere kleur rood. Zorg er bovendien voor dat het een kleurtint is, die ja makkelijker kunt combineren met eventuele andere kleuren. Elke kleur heeft een hele stijlvolle kleurtint, die erg populair is het de wereld van interieur & design. Hieronder hebben we een aantal mooie voorbeelden op een rijtje gezet: okergeel, bordeauxrood, mintgroen, mosgroen of lijfgroen, marineblauw of babyblauw, pastelroze.

Okergeel

Okergeel is een hele mooie gele kleurtint. Je ziet het vaak terug als muurkleur, maar okergele meubels en accessoires zijn ook erg populair. Denk aan een okergele bank, een okergele fauteuil, okergele kussens, noem maar op.

accentkleur geel

accentkleur geel

accentkleur geel

Boredeauxrood

Rood is een tricky kleur. Je moet ervan houden, zéker als het gaat om grote oppervlakken. Boredeauxrood is een veel gekozen rode kleurtint, die een interieur een chique en klassieke look geeft.

accentkleur rood

accentkleur rood

accentkleur rood

Mintgroen, mosgroen of olijfgroen

Groen heeft heel veel verschillende mooie tinten, waarvan mintgroen, mosgroen en olijfgroen dé populairste tinten zijn. Groen is erg populair in de kinderkamer, met name mintgroen, maar het wordt ook heel mooi toegepast in de rest van het interieur. Mosgroen en olijfgroen zijn echte klassiekers, die altijd een goed idee zijn.

accentkleur groen

accentkleur groen

accentkleur groen

Marineblauw of babyblauw

Blauw werd vroeger gezien als een echte mannelijke kleur, ook voor het interieur. Maar steeds vaker kiezen ook vrouwen voor een marine blauwe muur, indigo blauwe bank of een babyblauwe tegel voor de badkamer. Loving it!

accentkleur blauw

accentkleur blauw

accentkleur blauw

Pastelroze

Daar waar blauw een echte mannenkleur was, was roze vooral een vrouwenkleur. In tegenstelling tot blauw, wordt roze nog wel vaker gezien als een echte vrouwenkleur. Dit neemt natuurlijk niet weg dat het een hele mooie kleurtint is, die je op hele leuke manieren toe kunt passen in een interieur.

accentkleur roze

accentkleur roze

accentkleur roze

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *