Interieur kleur

Olijfgroen in interieur


Olijfgroen is één van de mooiste groentinten die je in het interieur kunt toepassen. De naam is natuurlijk te danken aan de groene olijf. Het is een mooie natuurlijke kleur die tussen groen en bruin zit, en tegelijkertijd ook een beetje gelig . Omdat het een groentint is, zou je misschien niet zeggen dat het een veelzijdige kleur is. Maar naast dat je olijfgroen op heel veel verschillende leuke manieren een plekje in je interieur kunt geven, kan je olijfgroen ook heel mooi combineren met andere kleuren en materialen.

Hier hebben we al de hal laten zien met olijfgroen geschilderde lambrisering. En in deze woonkamer kan je zien hoe mooi olijfgroene muren kunnen zijn in huis. Zoals gezegd kan je deze mooie natuurlijke kleur op heel veel verschillende manieren toepassen in je interieur. Daar gaan we vandaag dus meer van laten zien.

Olijfgroen combineren

Olijfgroen is een hele mooie eigentijdse kleur die je heel mooi kunt combineren met andere groene kleurtinten. Wissel het af met zowel lichte als donkere groentinten. Daarnaast vormt olijfgroen ook een mooie combinatie met andere natuurtinten. Denk aan bruin, taupe of grijs. En wat ook heel mooi is, is de combinatie van olijfgroen met goud of koper!

Olijfgroen in interieur

Olijfgroen in interieur

Olijfgroen in interieur

Olijfgroen in interieur

Olijfgroene muur

Olijfgroen is een hele mooie muurkleur. Omdat muren grote oppervlakken zijn, zijn de groene muren perfect om je huis een mooie natuurlijke en sfeervolle uitstraling te geven. De officiële olijfgroene RAL-kleur is RAL 6003. En elk verfmerk hanteert haar eigen kleurcode of naam. Histor hanteert bijvoorbeeld de kleurcode 1341, en Flexa heeft het de naam Olijfgroen x Expert genoemd. Je kunt de muur olijfgroen schilderen, maar je kunt de muur of muren bekleden met olijfgroen behang.

olijfgroene muur slaapkamer

olijfgroene muren

olijfgroene muren

Olijfgroene meubels

Naast olijfgroene muren kan je ook denken aan olijfgroene meubels. Een mooie olijfgroene bank bijvoorbeeld of een olijfgroene fauteuil. Een mooie olijfgroene leren banken of lederen fauteuil kan een hele mooie blikvanger worden in de woonkamer. Verder kan je denken aan olijfgroene eetkamerstoelen, salontafels, eettafels, kasten, noem maar op.

olijfgroene bank ikea

Dit is de super mooie Orrsta olijfgroene bank van IKEA, genaamd VALLENTUNA. VALLENTUNA is een modulaire bank, die je helemaal naar wens kunt samenstellen.

olijfgroene-kast

olijfgroene-salontafel

olijfgroene-bank

olijfgroene-eettafel

Olijfgroene decoratie accessoires

Tot slot kan je olijfgroen toevoegen in je interieur door middel van decoratie accessoires. Leuke olijfgroene accessoires die je heel makkelijk kunt toevoegen, en met hetzelfde gemak ook weer kunt vervangen door een andere kleur. Denk aan olijfgroene kussens, olijfgroen dekbedovertrek, olijfgroene kaarsen, olijfgroen vloerkleed, olijfgroene vazen noem maar op.

Olijfgroen in interieur

Olijfgroen in interieur

Olijfgroen in interieur

Olijfgroene keuken

Groene keukens zijn niet zo populair. Als je tegen mensen zegt dat je voor een groene keuken gaat, dan zullen ze er raar van opkijken. Maar wacht maar totdat ze je mooie olijfgroene keuken zien! Naast olijfgroen, kunnen andere groene kleurtinten ook erg leuk zijn voor een keuken. Mintgroen en mosgroen zijn hele mooie voorbeelden. Combineer olijfgroene keuken met een wit, marmeren of gouden werkblad. Het resultaat zal verrassend mooi zijn. Vind je olijfgroene keukenkasten een beetje too much? Dan kan je ook olijfgroene keuken tegels overwegen. Olijfgroene tegels voor op de vloer of aan de keuken achterwand. Olijfgroen kan je ook heel eenvoudig in de keuken toevoegen door het gebruik van kleinere accessoires. Denk aan servies of keukentextiel.

Olijfgroene keuken

Olijfgroene keuken

Olijfgroene tegels keuken

Olijfgroene keuken

olijfgroene keuken marmeren werkblad

olijfgroene keuken

Olijfgroene gordijnen

Met gordijnen kan je ook op een hele eenvoudige manier kleur toevoegen aan je interieur. En olijfgroene gordijnen zijn prachtig, of het nou linnen of fluwelen gordijnen zijn. Olijfgroene gordijnen zijn kant en klaar verkrijgbaar bij winkels zoals IKEA, Hema of Leenbakker, net als bij bekende bouwmarkten zoals Gamma, Praxis en Karwei. Dit kunnen inbetween gordijnen zijn, maar er zijn ook hele mooi olijfgroene gordijnen verkrijgbaar die verduisterend zijn.

Olijfgroene gordijnen

Olijfgroene gordijnen

Olijfgroene gordijnen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Denise 18 november 2017 at 20:39

  Waar komt de olijfgroene lounge bank vandaan?
  Grt Denise

 • Reply brenda schoenmaker 9 november 2018 at 16:47

  hallo, waar komt het olijfgroene vloerkleed vandaan?

 • Reply Helga 4 april 2019 at 09:14

  HELP
  Ik heb een olijfgroene bank gekocht. Heb 2 stoeltjes die opnieuw bekleed moeten worden. De vloer is betongrijs. Ik weet niet welke kleur dan het beste is voor de stoeltjes. (Lichte kamer met veel glas, witte keuken, modern interieur) Houd van rust.

  • Reply Manfung Cheung 8 april 2019 at 08:16

   Hoi Helga,

   Leuk dat je die vraag hier stelt. Zou je een een foto van je woonkamer met de bank naar ons kunnen mailen? Dank!

  Leave a Reply