Keuken, Woonaccessoires

10x Mooie serviescollecties van topmerken


Iedereen heeft servies in huis, je kunt immers niet altijd direct uit de verpakking eten. Sommigen zien servies als noodzaak, en gaan voor basis servies, maar er zijn ook mensen die servies als een vorm van kunst zien. En mooi servies is eigenlijk gewoon kunst natuurlijk. Mooi servies kan een gedekte tafel niet alleen maken of breken, het is ook super leuk om servies op een decoratieve manier in de vitrinekast, boekenkast of op wandplanken te plaatsen. Ben je op zoek naar mooi servies? Wij hebben tien merken voor je op een rijtje gezet!

1. GRADESº van Joris Bijdendijk

GRADESº is de servies lijn van chefkok Joris Bijdendijk, gekenmerkt door een eenvoudige, stijlvolle en minimalistische uitstraling. Het bestaat uit 16 items, bestaande uit aardewerken kommen, sauskannen, borden en kopjes.

mooi servies Grades by Joris Bijdendijk

2. KAITØ stoneware van Jos ten Berg

De KAITØ stoneware is een prachtige servies collectie van familiebedrijf Jos ten Berg. De collectie bestaat uit vier kleurenseries: Forest Green, Slate Silk, Indigo Blue en Blossom Red. Allemaal kenmerken ze met een mooie reactieve glazuurlaag. Bij deze collectie staat foodbeleving voorop.

mooi servies kaito indigo blue

3. Serax Base van Piet Boon

Serax werkt met verschillende top ontwerpers voor verschillende producten. Top ontwerper Piet Boon heeft in samenwerking met Serax een eigen tableware collectie ontwikkeld, genaamd Base. De collectie bestaat uit minimalistisch mooi servies, die de gedeelde aandacht voor detail en toewijding aan perfectie weerspiegelt.

Mooi servies Piet Boon Serax Base

4. Gastro van Ron Blauw

Deze mooie serviescollectie is ontwikkeld door meesterchef Ron Blauw in samenwerking met GASTRO Organic Stoneware servies. De borden, schalen en bekers kenmerken zich met een prachtige natuurlijke organische vorm, die zowel staat voor passie en liefde voor koken als de durf of anders te zijn. De collectie is verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren. Deze collectie is super geschikt als zowel servies voor thuis als horeca servies.

mooi servies gastro ron blauw

5. Studio Prints Homespun van Churchill

Dit is de super mooie Studio Prints Homespun collectie van Churchill servies. Deze collectie is ontwikkeld is gebaseerd op de voedingstrend waarbij het vooral draait om verse producten en ingrediënten. De ontwerpers van Churchill lieten zich inspireren door de Homespun designs uit het V & A Museum in Londen. Prachtig!

Studio Prints Homespun van Churchill

6. Karbon van RAK Porcelain

Deze stoere serviescollectie heeft de naam Karbon gekregen, ontwikkeld door RAK Porcelain. De collectie bevat een mooie selectie borden, kommen en kopjes in een glinsterende zwarte kleur die is bestrooid met kristallijne stippen. Het heeft een dramatische impact op de presentatie, waardoor kleuren intenser worden zodat het eten echt opvalt op het bord of in de kom.

Karbon van RAK Porcelain

7. Terres de Rêves van Anita Le Grelle

Kunstenares Anita Le Grelle heeft de Terres de Rêves serviescollectie ontworpen, wat ook de naam is van het bedrijf van Anita. Alle kopjes, borden, kommen en schalen stralen liefde voor ambacht uit. Stuk voor stuk zijn het kleine kunstobjecten!

Terres de Rêves van Anita Le Grelle

8. Surface van Sergio Herman

Natuurlijk heeft ook Sergio Herman een eigen serviescollectie. In samenwerking met het Serax heeft hij de collectie Surface ontwikkeld, die de gezamenlijke passie voor samenwerken en creativiteit onderstrepen. De sterren chefkok heeft zich voor dit persoonlijk project zich inspireren door de ongerepte natuur van Zeeland, met haar ruwe texturen en mooie onvolmaaktheden. Love it!

Surface van Sergio Herman

9. FCK van Frédérick Gautier

Door water, klei en zand te combineren, kon de mens mortel, cement en beton uitvinden. Deze elementen van ons dagelijks leven en onze huizen komen voort uit het onbewerkte materiaal. Gemaakt van cementsteengoed of aardewerk, deze “La T” theepotten, “Concrete Theepotten” genoemd, zijn een eerbetoon aan de architectuur en de materialen die de mensheid in staat hebben gesteld om te overleven. Beton verwijst naar het ruwe uiterlijk van die materialen die door de mens zijn uitgevonden en naar de nostalgie van de tijd die ze hebben doorgebracht in die interieurs waarmee ze zijn uitgedost. Maak kennis met de prachtige FCK serviescollectie van Frédérick Gautier.

FCK van Frédérick Gautier

10. Woodart van RAK

De Woodart collectie van RAK Porcelain biedt een ongeëvenaarde sensorische ervaring, waarbij elementen van zicht en aanraking worden gecombineerd met porselein dat doet denken aan natuurlijk hout. Met behulp van een geavanceerd productieproces is RAK in staat om niet-poreuze producten te produceren met een uitzonderlijke weerstand tegen breuk als gevolg van dagelijkse mechanische en chemische agressie of andere verschillende handelingen. De handmatige glazuurspuittechniek is één van de meest succesvolle op de huidige markt en overtreft veel duurzaamheid, sanitaire en ontwerpnormen.

Woodart van RAK

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply