Interieur kleur

15x Grijze muur


Grijze muur

Witte muren staan absoluut op nummer één als populairste muurkleur, maar grijze muren zien we direct daaronder op nummer twee. Grijs is een koele, neutrale en uitgebalanceerde kleur. Het is een emotieloze kleur die vaak negatief geassocieerd wordt met saai en vies, maar grijs is zéker ook een hele mooie en verfijnde kleur. Er is bovendien een heel groot verschil tussen lichtgrijze muren en donkergrijze muren. Hoewel het allebei grijstinten zijn, is het contrast heel groot als het gaat om sfeer en uitstraling. Lichtgrijs gaat natuurlijk richting wit, terwijl donkergrijs juist naar zwart toe gaat. Er is wel één belangrijk overeenkomst, zowel lichtgrijs als donkergrijs zijn erg veelzijdig. Alle grijstinten zijn heel gemakkelijk te combineren met andere kleuren en materialen.

1. Grijsblauw

Interieurontwerp, Julia Goodwin, de blogger achter My Manicured Life, verfde de muren in haar woonkamer in een mooie lichte grijsblauwe kleurtint. Het lichtblauwe grijs staat prachtig met wit, houttinten, waterige tinten groen en donkerblauw.

grijze muren grijsblauw

2. Smalle woonkamer

Decor Aid een interieurontwerpbureau uit New York City. Voor een klant hebben zij in onderstaande woonkamer gekozen voor een mooie lichtgrijze muurkleur. De lichtgrijze muren zien er niet alleen mooi en modern uit, het geeft ook diepte aan deze smalle woonkamer. Ze hebben de muurverf ‘Gray Tint’ gebruikt van Benjamin Moore. Door het plafond helder wit te houden, voelt de kleine ruimte iets groter aan.

grijze muren smalle woonkamer

3. Warmgrijs

In deze ruime open woonkamer is door Benni Amadi Interiors gekozen voor warme grijze muren. Deze warme grijze muurkleur heeft daarom iets weg van taupe. Wat erg fijn is aan deze kleur, is dat het prachtig combineert met warme houttinten zoals afgebeeld op de foto. Hierdoor heeft de woonkamer nóg meer een warme en knusse sfeer gekregen.

grijze muur warmgrijs

4. Lichtgrijs

Ook Studio McGee is een grote liefhebber van de grijze muur. Zij hebben in de eetkamer van een moderne woonboerderij gekozen voor hele mooie lichtgrijze muren. Een klassieke lichtgrijze muurkleur die heel mooi past bij de klassieke landelijke stijl van het pand. Hoewel lichtgrijs over het algemeen vrij koel, straalt deze kamer tóch heel veel sfeer en warmte uit, ook dankzij de verschillende houttinten, zoals de houten vloer en de houten meubels.

grijze muur lichtgrijs

5. Muurcollage

Hier creëren de lichtgrijze muren een achtergrond voor een eclectische kunstcollectie in een huis van Michelle Gage, een binnenhuisarchitect gevestigd in Villanova, Pennsylvania. Deze woonkamer bewijst dat grijs een hele mooie achtergrondkleur is, die andere elementen beter tot z’n recht laat komen. Super mooi!

grijze muur muurcollage

6. Charcoal grijs

Deze woonkamer hebben we gevonden bij Est magazine, waar ze een kijkje hebben genomen in een klein appartement van een creatief stel. In kleine ruimtes worden donkere kleuren vaak afgeraden, maar hier wordt bewezen dat het tóch heel mooi kan zijn. In de woonkamer hebben ze gekozen voor één charcoal grijze muur, gecombineerd met witte muren en zelfs een grijze vloer. Loving it!

Grijze muur - Charcoal grijs

7. Donkergrijs

In Scandinavische landen wordt er meestal gekozen voor lichte muren, maar zo nu en dan kom je ook interieurs tegen voor donkere muren. Zo heeft Architectenbureau Skälsö voor donkergrijze muren gekozen voor een project in het Zweedse Härnösand. Een prachtige karakteristieke woning uit 1900, gekenmerkt door zowel een donkergrijs exterieur als interieur. In de woonkamer tref je niet alleen donkergrijze muren (bijna zwart) aan, ook de houten vloer, het plafond, de op maat gemaakte inbouwkast én de mooie linnen bank zijn donkergrijs. Hierdoor is er een moody sfeer ontstaan, die dankzij de bamboo lamp en het bankje van kurk van IKEA ook warmte uitstraalt.

Donkergrijze muren

8. Betonstuc

Betonstuc muren is super populair in interieurs. Het werd een lange tijd alleen toegepast in natte ruimtes zoals de badkamer en het toilet, maar je ziet het steeds vaker ook in ‘normale’ ruimtes, zoals de woonkamer, slaapkamer of hal. Het is bovendien niet alleen voor industriële interieurs, wat je misschien verwacht, ook in moderne interieurs of zelfs klassieke en landelijke interieurs kunnen grijze betonstuc muren super mooi zijn. In deze woonkamer hebben ze een betonstuc grijze muur gecombineerd met een betonvloer. Prachtig!

grijze muur betonstuc

9. Lambrisering

Wat ook een leuk idee is, is om de grijze muur te combineren met lambrisering. In deze werkkamer kan je zien wat voor effect dat heeft. Een lichte visgraat vloer is gecombineerd met karakteristieke witte lambrisering en een strak gestuukte grijze muren. Bovenaan de muren is ook nog een witte strook van ongeveer 30 cm gecreëerd. De collage van spiegels aan de grijze muur boven het bureau ziet er ook heel leuk uit.

grijze muur lambrisering

10. Kinderkamer

Grijze muren zijn ook heel populair in kinderkamers. Omdat grijs een neutrale kleur is, zijn grijze muren zowel geschikt voor jongens als meisjes. En leeftijd maakt ook niet uit, ongeacht jong of oud. IN deze kinderkamer is een neutrale basis gecreëerd van lichtgrijze muren en een lichte houten vloer. Het zou dus ook de basis kunnen zijn voor een normale slaapkamer of woonkamer. Het zijn de meubels en accessoires die deze kamer een echte kinderkamer look geven.

Grijze muren kinderkamer

11. Wit en grijs

Witte muren kunnen heel mooi gecombineerd worden met grijze muren. Deze combinatie wordt dan ook regelmatig gebruikt door interieurstylisten, voor het creëren van een neutrale warme sfeer in een interieur. Hieronder zie je de mooie woonkamer met open keuken van een klein zolderappartement, waar de rechte muren lichtgrijs zijn geverfd, terwijl de schuine muur wit is geworden. Super mooi!

wit en grijze muren combineren

12. Blauw en grijs

Grijs staat niet alleen mooi bij wit. In dit interieur wordt bewezen dat grijs een hele veelzijdige kleur is, die je bijvoorbeeld ook heel leuk kunt combineren met blauw. In deze eethoek is de grote muur blauw geverfd, waar een lichtgrijze muur haaks op staat. Natuurlijk past de lichtgrijze vloer er ook heel leuk bij!

blauwe en grijze muur combineren

13. Grijze wandtegels

Grijze muren kunnen niet alleen gecreëerd worden met muurverf, je kunt natuurlijk ook kiezen voor grijze wandtegels. En dit is niet alleen mogelijk in de badkamer of het toilet, zelfs in de slaapkamer of woonkamer kan je grijze wandtegels nemen. Dat hebben de ontwerpers van architectuurstudio Ritz & Ghougassian bijvoorbeeld gedaan voor één van hun inspirerende projecten. De grijze betonvloer en de grijze muren zorgen van een kille basis, maar wordt perfect gebalanceerd door de houten keuken en de houten eettafel.

grijze muren wandtegels

14. Verschillende tinten grijs

Tussen lichtgrijs en donkergrijs heb je nog ontzettend veel varianten ertussen. Interieurontwerpster Cathrine Bækken van ontwerpstudio Heem koos in de woonkamer van een Scandinavisch appartement in Noorwegen om twee tinten grijs te combineren aan de muren. De grote donkergrijze muur achter de bank vormt samen met de vintage leren bank de focuspunt van de ruimte, terwijl de rest van de muren lichtgrijs zijn geschilderd. Een goede keus!

grijze muur combineren lichtgrijze muren

15. Verschillende tinten grijs

Kristian Lillelund en Mariah Malewicz zijn dol op grijs. Daarom hebben ze alle muren in hun appartement volledig donkergrijs geverfd. En dat is niet alles, ook de deuren, plinten en zelfs het plafond hebben dezelfde grijze kleurtint gekregen. Dit hebben ze gecombineerd met een mooie visgraat houten vloer en verschillende houten meubels.

grijze muren plafond plinten deuren

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply leonie 1 februari 2021 at 13:44

    Hoii, ben heel erg benieuwd naar de kleur / type verf die gebruikt is op foto 12. Zowel van de blauwe als van de grijze kleur.

  • Leave a Reply