Trap

15x Zwarte stalen trapleuning


Zwarte stalen trapleuning

We zien ze steeds vaker voorbij komen, zwarte stalen trapleuningen. Vanwege de robuuste, stoere industriële uitstraling kiezen steeds meer mensen ervoor om hun trap te combineren met een zwarte stalen trapleuning. Zwart staal is sowieso erg populair in het interieur. Deze woontrend heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld, en het lijkt erop dat zwart staal nooit meer gaat verdwijnen. Het ziet er niet alleen stoer uit, belangrijker is dat het ook veelzijdig en tijdloos is. Vroeger werden vooral zwarte stalen kozijnen gebruikt, buiten maar tegenwoordig vooral ook binnen. Daarnaast kan je ook denken aan zwarte stalen deuren, zwart staal look sanitair, zwarte stalen rekken, zwarte stalen deurknoppen en deurgrepen, noem maar op. En hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de zwarte stalen trapleuning. Vandaag willen we jullie inspireren met de mooiste en meest stoere inspiratie voorbeelden!

1. Designtrap

Architectuurstudio DontDIY kreeg de opdracht om het bestaande interieur van een gezinswoning in Bankya, een klein stadje aan de rand van Sofia, te renoveren. De opdracht omvatte ook een nieuwe werkruimte voor de klanten, die het lokale modemerk Artelie runnen. De architecten wilden de kruising tussen de twee verdiepingen van huis A01 markeren met een stoere zwarte stalen trap. Deze structuur bevat een verscheidenheid aan opslagoplossingen, maar is ontworpen om zo licht mogelijk te lijken.

zwarte stalen designtrap

2. Betonstuc muur

Cereal heeft het interieur van een nieuw duplex penthouse gestyled, dat te koop is op het schiereiland Greenwich – een gebied in Londen dat een culturele transformatie ondergaat. Het interieur kenmerkt zich met een stoere basis, bestaande uit een betonvloer en betonstuc muren. Dit hebben ze bij de trap gecombineerd met een stoere zwarte stalen trapleuning en balustrade. Zo’n soort trapleuningen kopen kan tegenwoordig gewoon online.

zwarte stalen trapleuning betonstuc muur

3. Op witte balustrade

Deze prachtige trap is ontworpen door interieurontwerpstudio Starr Sanford. De ontwerpers hebben een stijlvolle houten trap gecombineerd met minimalistisch strak gestuukte witte wanden balustrade. De witte balustrade is afgewerkt met daarbovenop een zwarte stalen trapleuning.

zwarte stalen trapleuning op witte balustrade

4. Minimalistisch plat

Het Indonesische architecten- en interieurbedrijf ATT Architects heeft een zolderruimte in Jakarta getransformeerd tot een kantoor met open deuren, geïnspireerd op Scandinavisch design. De vergaderruimte is toegankelijk via een wit geverfde massief eikenhouten trap. Het is een mooie open trap, gecombineerd met minimalistisch platte zwarte stalen trapleuning aan de witte muur. Heel nice!

minimalistisch platte zwarte stalen trapleuning

5. Hout en staal

De Canadese studio Kl.tz Design heeft een trap met zwevende houten treden en een dunne stalen balustrade opgenomen in het lichte interieur van dit gerenoveerde huis. Aan de binnenkant van de trap is een platte zwarte stalen minimalistische trapleuning gemonteerd.

trapleuning hout staal

6. Ruwe betonnen en stalen trap

Ruw beton, witte ceder en uitgestrekte glazen vlakken definiëren dit lichte huis ontworpen door de Canadese studio Bourgeois en Lechasseur Architects in de buurt van een skigebied. In het midden van het huis is een ruimte met dubbele hoogte met een met metaal gevoerde trap tegen een ruwe betonnen muur geplaatst. En bij zo’n stoere trap hoort natuurlijk ook een stoere zwarte stalen trapleuning!

Ruwe betonnen en stalen trap

7. Eikenhouten traptreden met zwarte muur, trapleuning en balustrade

De Canadese studio Naturehumaine heeft een duplex uit de jaren 1950 in Montreal gereviseerd, waarbij een zwart trapvolume in het midden naast andere grimmige hedendaagse oppervlakken is geplaatst. Bessborough Residence is een eengezinswoning in de wijk Notre-Dame-de-Grâce in de Canadese stad, waarvan de begane grond is opgeknapt door de lokale ontwerpstudio Naturehumaine. Voor de stoere trap is er gekozen voor eikenhouten traptreden, stoere zwarte muren en de combinatie van zwarte stalen latten balustrade en trapleuning.

Eikenhouten traptreden met zwarte muur, trapleuning en balustrade

8. Mintgroen

Mamout en AUXAU hebben een fantastisch herenhuis in Brussel gerenoveerd. Overal kom je prachtige elementen tegen, zoals de visgraat vloer, de wit geschilderde bakstenen muren, met mintgroene trap en de mintgroene accenten door het gehele interieur. De grote trap behoort tot één van de blikvangers, met houten traptreden en een mintgroen gepoedercoate stalen trapleuning.

mintgroene stalen trap

9. Onder een dakraam

Brooklyn Studio Light and Air Architecture heeft een lokaal huis gereviseerd met behulp van een nieuw structureel trappenhuis om het hele interieur onder een dakraam met elkaar te verbinden. De indrukwekkende trap, die meerdere verdiepingen met elkaar verbindt, is voorzien van een stoere zwarte stalen trapleuning.

Zwarte stalen trapleuning onder dakraam

10. Hangende, zwart stalen wenteltrap

De architectuurstudio Dash Marshall uit New York heeft van twee Tribeca-woningen één huis gemaakt, verbonden door een hangende, zwart stalen wenteltrap. Bij de wenteltrap is een passende zwarte stalen trapleuning gecreëerd, die mooi meeloopt met de vorm van de trap.

zwarte stalen trapleuning wenteltrap

11. Art Deco stijl

Casa Nido is een eengezinswoning in de provincie Buenos Aires, de stad San Fernando, op 1,6 km afstand van Rio de la Plata. Het hele project was gericht op het uitgangspunt om de Art Deco-stijl van het bestaande huis te respecteren en een lichte structuur over het nieuwe gebouw te gebruiken. De zwarte stalen trap met bijbehorende trapleuning is een mooi voorbeeld hoe ze dat met moderne materialen hebben gerealiseerd.

Zwarte stalen trapleuning art deco stijl

12. Wit staal

Gelegen in Taipei, Taiwan, is dit kleine appartement van nog geen 18m2 onlangs opgeleverd door A Little Design. Middels een mooie trap met eiken houten traptreden en witte stalen trapleuning, kom je op de vide slaapkamer terecht. Geweldig ontwerp!

witte stalen trapleuning

13. Blauwe trap, glazen balustrade en zwarte stalen trapleuning

Gelegen in Tel-Aviv, Israël, werd dit inspirerende appartement met twee verdiepingen volledig opnieuw ontworpen door Maya Sheinberger. Het appartement bevindt zich op de bovenste verdieping van een gebouw dat bijna 20 jaar geleden werd gebouwd. Het heeft twee verdiepingen, de meeste woonruimtes bevinden zich op de onderste verdieping en op de bovenste verdieping zijn een werkruimte, een extra badkamer en een groot dakterras van nog eens 100 m². De lay-out bleef grotendeels zoals het was, maar de hele ruimte kreeg een moderne nieuwe look en een klassieke maar toch trendy kleur- en materiaalschema. Een van de belangrijkste kenmerken in het appartement is de blauwe trap met de glazen leuning en zwarte stalen trapleuning, die fungeert als een sculpturaal brandpunt in de ruimte.

Blauwe trap, glazen balustrade en zwarte stalen trapleuning

14. Zwevende houten trap

Deze dubbele bovenwoning uit New York is ontworpen door de ontwerpers van studio MAD. Het is in 1817 gebouwd en bevat veel prachtige originele details zoals bakstenen muren en houten balken. Veel van deze details zijn met respect behandeld en bewaard gebleven. Dit hebben ze gecombineerd met moderne elementen zoals de stoere zwevende trap met zwarte stalen trapleuning.

Zwevende houten trap met stalen trapleuning

15. Bakstenen muur

Dit huis is gelegen in Brooklyn in een overstromingszone en is onderworpen aan de wetten van de planning op deze specifieke plek. Het huis zelf is daarom boven gelegen om de belangen van de bewoners beter te beschermen in geval van een grote overstroming van de Hudson. De ontwerpers hebben gekozen voor een eikenhouten trap bij de stoere bakstenen muur. De zwarte stalen trapleuning past er perfect bij!

zwarte stalen trapleuning bakstenen muur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply