Interieur kleur

Terracotta in interieur


Terracotta interieur

Terracotta wordt al eeuwenlang gebruikt voor tegels en potten. Sommigen denken dan ook meteen aan die mooie potten als ze terracotta horen. Het staat bekend om de tijdloze warme uitstraling en rustieke charme. In 2017 werd terracotta als een opnieuw opkomende trend in de wereld van interieur & design. Dit keer niet alleen in de vorm van potten en tegels, maar het gestookte kleimateriaal gekenmerkt door de gebrande oranje aardetint waar terracotta zo beroemd om is – is ook een belangrijk designstatement geworden, dat zich uitstrekt tot heel veel andere mogelijkheden in huis. Het grote voordeel van terracotta is dat het zowel een kleur is voor de zomer als voor de winter.

Terracotta kleurtinten

Terracotta is een oranjebruine kleurtint. Als je de RAL kleurenwaaier erbij pakt, dan vind je daarom terracotta kleurtinten in zowel het Oranje als het Bruine segment. RAL kleuren die het meest dicht bij terracotta komen zijn RAL 2013 Parelmoer oranje en RAL 8023 Oranjebruin.

ral 8023 oranjebruin

ral 2013 parelmoeroranje

terracotta tinten

Terracotta combineren

Hoewel terracotta een vrij uitgesproken kleur is, kan je het opvallend goed combineren met heel veel kleuren. Natuurlijk vormt het een goede combinatie uit dezelfde kleurfamilie, zoals oranje, geel, rood, bruin en roze.

terracotta combineren

Daarnaast kan je met terracotta ook hele stijlvolle kleurencombinaties maken met kleuren waarvan je het misschien niet zo snel verwacht.

terracotta grijs combineren

Terracotta en grijs

terracotta hout combineren

Terracotta en hout

terracotta wit combineren

Terracotta en wit

terracotta zwart combineren

Terracotta en zwart

terracotta blauw combineren

Terracotta en blauw

terracotta groen combineren

Terracotta en groen

Terracotta muur

Ben je op zoek naar een mooie, warme en natuurlijke muurkleur, dan zit je goed met de terracotta kleur. Als okergeel dé zomerkleur is, dan is terracotta dé herfstkleur. De oranje, bruine en beetje rode invloeden geven je interieur een warme en knusse sfeer. Hieronder hebben we verschillende terracotta muurverf kleuren van verschillende merken op een rijtje gezet, waarmee je jouw perfecte terracotta muur kunt verven.

terracotta muur

In deze stijlvolle slaapkamer is een prachtige warme sfeer gecreëerd met mooie roodbruine tinten. De terracotta muurkleur komt heel dicht bij de Flexa kleur D0.31.44.

terracotta muur keuken

Voor deze keuken is een gedempte terracotta kleur gekozen voor de keuken achterwand. Hier hebben ze de Red Earth van Farrow & Ball voor gebruikt.

terracotta muur

Deze terracotta muur is geverfd met de Flexa kleur Puur klaproos. Zoals je kan zien staat de kleur prachtig bij de houten vloer en de witte stenen muur.

terracotta muur

Hier zie je de Flexa kleur C6.49.48.

terracotta muur farrow ball

Charlotte’s Locks verf van Farrow & Ball is ook een hele mooie en eigentijdse Terracotta muurverf. Love it!

Terracotta vloer

In warme landen zoals Italië, Spanje, Frankrijk en Portugel zijn terracotta vloertegels super populair. Ze geven je daarom ook altijd een heerlijke mediterrane sfeer. In de woonkamer zien we ze minder vaak, vooral in Nederland, maar terracotta vloertegels zijn wel een heel goed idee voor de keuken, de badkamer of de hal, vooral als je een landelijk interieur hebt.

terracotta vloertegels

terracotta vloertegels

terracotta vloertegels

terracotta vloertegels

Niet zo fan van terracotta tegels, maar je wilt wel een terracotta gekleurde vloer? Tegenwoordig zijn naadloze gietvloeren verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren, ook terracotta!

Terracotta keuken

De meeste mensen kiezen voor een witte, zwarte of een grijze keuken. Wil je een keer totaal wat anders? Een Terracotta keuken kan super mooi zijn. Deze natuurlijke kleurtint staat prachtig in een klassieke keuken, maar ook voor een strakke moderne keuken is terracotta een geweldige keuze. Hieronder zien jullie een aantal mooie inspiratie voorbeelden.

Terracotta keuken

Terracotta keuken

De terracotta keukenkasten staan super leuk bij het terrazzo werkblad.

Terracotta keuken

Terracotta keukenkasten, wit werkblad en een combinatie van zwarte en witte muren.

Terracotta keuken

Een chique keuken met terracotta, marmer en goud.

Terracotta keuken

In deze keuken wordt bewezen dat je terracotta kleur heel mooi met groen kunt combineren.

Terracotta bank

Terracotta kan je natuurlijk ook heel flexibel gebruiken, door het in je interieur terug te laten komen in meubels en accessoires. Een terracotta bank bijvoorbeeld kan dé blikvanger worden van je woonkamer. Weer eens wat anders dan die grijze of beige bank. Wij hebben alvast de mooiste en leukste terracotta banken voor je op een rijtje gezet.

terracotta bank

Terracotta styling

De kleur terracotta doet ons natuurlijk als eerst denken aan die prachtige potten, die in verschillende varianten verkrijgbaar zijn. Maar naast terracotta poten, zijn er ook heel veel andere kleine meubels en accessoires in terracotta kleur verkrijgbaar. We hebben hieronder een selectie gemaakt van verschillende meubels en accessoires waarmee jij jouw interieur kunt stijlen, en op die manier de kleur terracotta kan gebruiken in jouw huis. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

terracotta styling

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Tahnee van der Heijden 29 januari 2021 at 16:40

    Hi, welke kleur terracota is gebruikt bij dr afbeelding van terracota en hout?

    Alvast bedankt

  • Leave a Reply