Keuken

Binnenkijken in de nieuwe keuken van Shauna


Vandaag gaan we een kijkje nemen in de nieuwe keuken van Shauna, ontwerper en blogger van The House of Silver Lining. Toen Shauna een aantal jaren geleden begon met het ontwerpen van haar nieuw woning, had ze geen idee hoe haar keuken eruit moest zien. Het moest in ieder geval een moderne en comfortabele keuken worden. Het ontwerp heeft ze helemaal zelf gemaakt, en met behulp van een lokale meubelmaker heeft ze haar keuken gerealiseerd. Een droomkeuken die alle elementen bevat van een fijne, moderne en comfortabele keuken. Lage zwarte keukenkasten, open houten wandplanken, een luxe keukeneiland, een binnendeur met glas naar de bijkeuken, gouden details, noem maar op. Benieuwd wat het resultaat is? Kijk snel verder!

Binnenkijken in de nieuwe keuken van Shauna

Lichte open keuken

De oude keuken van Shauna was een beetje afgesloten van de woonkamer. De nieuwe keuken moest dus meer een verlengde zijn van de woonkamer. Daarom heeft ze gekozen voor een open keuken. Het is een prachtige open en lichte ruimte met heel veel ramen, die voor een fijne lichtinval zorgen. Alle muren zijn strak gestuukt en wit geschilderd, en gecombineerd met een sfeervolle warme houten vloer.

Hoewel het een open keuken is, heeft Shauna tóch een duidelijke grens gecreëerd tussen de woonkamer en de keuken. Dit heeft ze gedaan met het plaatsen van glazen wanden met zwarte stalen frames. Hierdoor is het tóch een aparte keuken geworden, zonder dat het ten koste gaat van de ruimtelijkheid en het licht. Een perfecte oplossing!

Binnenkijken in de nieuwe keuken van Shauna

Binnenkijken in de nieuwe keuken van Shauna

Grote droomkeuken

De keuken bestaat maar liefst uit vier units. Drie units zijn parallel naast elkaar gepositioneerd, bestaande uit een gedeelte tegen de muur met het grote fornuis en bijbehorende afzuigkap, gevolgd door het luxe eiland en de grote bartafel. Daarnaast is er nog een vierde unit geïnstalleerd bij het grote raam met onder andere een extra wastafel. Met de houten wandplanken aan beide kanten van het grote stoere raam met zwarte kozijnen is er nóg meer opbergruimte gecreëerd. De zwarte keukenkasten zijn stoer, maar hebben ook een klassiek chique uitstraling. Dit is vooral te danken aan het marmeren blad en de mooie gouden deurgrepen. De gouden wandlampen aan de keuken achterwanden en de grote gouden hanglampen boven de bartafel en het keukeneiland passen daar perfect bij.

Binnenkijken in de nieuwe keuken van Shauna

Binnenkijken in de nieuwe keuken van Shauna

Vaste inbouwkasten en bijkeuken

Aan de rechter vind je zelfs nog meer kastruimte, in de vorm van prachtige vaste inbouwkasten. De koelkast en vriezer vind je aan de linkerkant, terwijl er aan de rechterkant een vitrinekast is gerealiseerd. Het eikenhout geeft de keuken een knusse en warme uitstraling.

Binnenkijken in de nieuwe keuken van Shauna

Als je denkt dat dit alles is, dan heb je het mis. Naast de keuken is namelijk nog een bijkeuken ingericht. Hoewel het een aparte ruimte is, is de bijkeuken tóch bij de hoofdkeuken betrokken. Dit is te danken door de nieuwe binnendeur met glas. Er is gekozen voor een zwarte deur met een gouden deurgreep, passend bij de rest van de keuken. Dit soort mooie details vormen vaak de kerst op de taart.

Binnenkijken in de nieuwe keuken van Shauna

Klik hier om meer te lezen over de nieuwe keuken van Shauna!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply