Search and Hit Enter

IKEA keukentje pimpen

IKEA keukentje pimpen? Wij geven je leuke tips en laten de mooiste inspiratie voorbeelden voor je gevonden van de IKEA duktig keuken hacks!

Het IKEA keukentje is een super hot item. Er zijn heel veel speelkeukentjes verkrijgbaar, maar geen één is zo populair als het IKEA Duktig keukentje. Als je kleine kinderen hebt, dan heb je er waarschijnlijk één thuis staan. Zo niet, dan heb je het in ieder geval overwogen. Het houten keukentje van IKEA kenmerkt zich met een vrij basic ontwerp, waardoor hij vrijwel in elk interieur past. Daarnaast is het met een prijs van € 79.95 erg betaalbaar, zoals we gewend zijn van IKEA. En als je geluk hebt, vind je er één in de aanbieding in de koopjeshoek. Maar de belangrijkste reden waarom het IKEA keukentje wereldwijd zo enorm populair is, is omdat je het heel leuk kunt pimpen. Door het IKEA keukentje te pimpen, kan je het een hele unieke look geven. Super leuk voor je kind, maar stiekem nóg leuker voor jezelf!

ikea keukentje pimpen terracotta
Dit IKEA Duktig keukentje van Margaux behoort tot één van onze favorieten!

Onderdelen pimpen

Standaard wordt het IKEA keukentje geleverd met een lage kast met links een transparante deur en rechts een dichte deur. In het werkblad is de elektrische kookplaats en de wastafel met kraan verwerkt. Het bovenkastje heeft twee open vakken en een dichte kast, met daaronder een stang voor het ophangen van keukengerei. In principe kan je alle onderdelen pimpen, maar dat hoeft natuurlijk niet. We hebben even op een rijtje gezet welke onderdelen je hoe kunt pimpen.

taupe ikea speelkeukentje
Molly van Almostmakesperfect.com heeft deze mooie Duktig hack gerealiseerd!

Frame

Het frame van het IKEA keukentje is gemaakt van berkentriplex. Dit ziet er al best stoer uit, maar wat vooral erg fijn is, is dat je het heel makkelijk kunt verven. Op die manier kan je het frame dus elke gewenste kleur geven. Daarnaast zijn er ook speciale stickers en plakfolie beschikbaar, waarmee je de zijkanten, de voorkant en de achterkant kunt pimpen. Zo zijn er stickers verkrijgbaar in de look van marmer, krijtbord of tegels, maar ook stickers met een bepaald thema. Zo kan je bijvoorbeeld de achterkant beplakken met een winkelthema (groenteboer, snoepwinkel, etc.), en het IKEA keukentje omgedraaid gebruiken.

Connie van Thewinkhouse.com koos voor een mooie houtlook!

Poten

Om de vier houten poten zitten standaard grijze doppen van kunststof. Deze kan je ook heel eenvoudig in een andere kleur spuiten. Dit kan dezelfde kleur zijn als het frame, maar het kan dus ook een hele andere kleur zijn.

Deuren en deurgrepen

Het IKEA keukentje heeft standaard drie houten deurtjes met drie kunststof deurgrepen. Beiden kan je in een andere kleur spuiten. Vind je de standaard deurgrepen niet mooi? Dan kan je die ook vervangen door andere deurgrepen, net zoals je dat kunt doen bij een echte keuken. Leren deurgrepen zijn bijvoorbeeld super leuk!

ikea keukentje pimpen mintgroen
Het bewijs dat mintgroene keukens super leuk zijn!

Keuken achterwand

Standaard heeft het IKEA keukentje geen keuken achterwand. Het is een open gat waar je doorheen kunt kijken. Dit betekent niet dat je er geen kunt toevoegen. Je kunt heel eenvoudig een plaat aan de achterkant vastmaken, bijvoorbeeld van multiplex of mdf. Deze kan je vervolgens in dezelfde stijl pimpen als de rest van het keukentje. Je kunt het verven, beplakken met stickers of folie, noem maar op.

Werkblad

Ook het werkblad kan je heel leuk pimpen. Ook het houten werkblad kan je namelijk in een andere leuke kleur verven. Daarnaast heb je ook weer leuke stickers en folie om het werkblad een totaal andere look te geven.

roze ikea keukentje pimpen
Een droom van elk keukenprinsesje, een roze IKEA keukentje!

Kraan

De standaard kraan is grijs en gemaakt van hetzelfde materiaal als de poten. Deze kan je dus ook in elke andere gewenste kleur spuiten. We hebben bijvoorbeeld hele leuke zwarte, witte en gouden varianten voorbij zien komen!

Stang

De stang wordt meestal standaard gelaten, maar ook deze kan je een ander kleurtje geven.

Wasbak

Wat je met de kraan, de stang en de poten kunt doen, geldt ook voor de wasbak. Je kunt het dus pimpen met een ander kleurtje.

ikea keukentje pimpen zonder kasten boven
Je kunt dingen toevoegen om, maar je kunt ook een IKEA keukentje pimpen door onderdelen niet te gebruiken.

Knoppen

De enige twee knoppen van het IKEA keukentje zijn de twee kleine ronde knopjes van de kookplaat. Het is daarom een heel leuk idee om extra knoppen toe voegen. Je kunt bijvoorbeeld zelf ouderwetse draaiknoppen toevoegen boven het linkerdeurtje. Je kunt van het bovenste kastje ook een magnetron maken, door het te beplakken met speciale magnetron stickers.

Lampen

Wandkasten van echte keuken hebben vaak spotjes aan de onderkant. Deze kan je ook toevoegen aan het IKEA Dutktig keukentje!

IKEA keukentje hacks

We hebben Instagram afgestruind om op zoek te gaan naar de leukste hacks van het IKEA Duktig keukentje. Het is super leuke en inspirerend om te zien hoe creatief ouders kunnen zijn om het speelgoedkeukentje te pimpen. Ze zouden hier een wedstrijd van moeten organiseren!

1. Terracotta

Franse Interieurontwerpster Margaux Follis heeft het IKEA keukentje van haar dochter een super mooie makeover gegeven. De deurtjes hebben een terracotte kleur gekregen, er zijn ronde houten draaiknoppen toegevoegd, en de nieuwe keuken achterwand is beplakt met witte metrotegels stickers.

https://www.instagram.com/p/Buvj-jwAkdF/

2. Twee Duktig keukentjes naast elkaar

Wow, op het account van Sonia en Kamil hebben we deze Duktig hack gevonden. Ze hebben niet één keukentje gebruikt, maar ze hebben twee keukentjes aan elkaar gemaakt, waardoor het speelgoedkeukentje twee keer zo groot is geworden. Geweldig!

https://www.instagram.com/p/BwpeLfsgeRI/

3. Donkergrijs

Emma uit Zweden heeft het IKEA keukentje donkergrijs geverfd, en gecombineerd met een wit marmeren werkblad. De verlichting is ook een heel goed idee!

https://www.instagram.com/p/B3exsb_nm1h/

4. Groen

Groen IKEA keukentje, bruine leren deurgrepen en een met witte vierkante tegels betegelde keuken achterwand. Daar heeft Line voor gekozen!

https://www.instagram.com/p/B3ecE8xhhLa/

5. Lichtgrijs

Het is te zien dat Rachel een grafisch ontwerpster is. Haar gevoel van vormgeving uit zich ook de de IKEA Duktig hack, die ze voor haar zoontje heeft gerealiseerd. De deurtjes zijn lichtgrijs geverfd, er zijn witte draaiknoppen toegevoegd, en onder de keuken vind je twee mooie houten fruitkisten. Simpel, maar super stijlvol!

https://www.instagram.com/p/B3aPl-jAuYL/

6. Sushi sticker set

Deze Duktig hack hebben we gevonden op het account van ZoeyZo Kids Concept. Daar kan je terecht voor Sushi Sticker Sets, maar je het IKEA keukentje kunt pimpen tot een sushi restaurant.

https://www.instagram.com/p/B3MZppEI8IT/

7. Burger sticker set

Meer fan van burgers en patat? Deze burger stickerset is verkrijgbaar bij Dutch-lifestyle.

https://www.instagram.com/p/B2DweoJCIKu/

8. Mintgroen

Deze Duktig hack behoort tot één van onze favorieten. We hebben het gevonden bij Roomodelista. Een mintgroen Duktig keukentje, lichtbruine leren deurgrepen en een keuken achterwand die met kleine witte hexagon tegeltjes is betegeld. Love it!

https://www.instagram.com/p/B2BNd0RjZZ8/

9. Zwart

Zwarte keukens zijn super hot op het moment. Laat je kids ook genieten van deze keukentrend, door het IKEA keukentje zwart te verven. Deze hebben we gevonden bij Lenae!

https://www.instagram.com/p/B1gcQl-FW8e/

10. Houten IKEA keukentje

Connie liet zich inspireren door het super mooie speelgoedkeukentje van Woodchuck. Op amazone kocht ze houtlook stickers, waarmee ze het IKEA keukentje heeft beplakt. Daar bleef het niet bij. Ze besloot ook het kraantje, de wastafel en de stang te pimpen. Ook heeft ze een keuken achterwand en mooie houten ronde deurknoppen toegevoegd aan het keukentje.

https://www.instagram.com/p/B09K8FUjqf2/

Naast het IKEA Duktig keukentje, zijn er nog veel meer leuke IKEA hacks te bedenken. Wij hebben de leukste IKEA hacks voor je op een rijtje gezet.

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *