Search and Hit Enter

Zwarte vloer inspiratie

Een zwarte vloer is niet de meest populaire kleur, maar het kan super mooi zijn. In de woonkamer, slaapkamer, keuken en zelfs in de badkamer. Vooral bij een licht huis met witte muren, vormt een zwarte vloer een bijzonder contrast in je interieur. Het heeft een bepaalde chique klassieke uitstraling. Hoewel dat natuurlijk ook afhankelijk is van het soort vloer. Een zwarte houten vloer heeft bijvoorbeeld een veel klassiekere uitstraling dan een zwarte gietvloer, terwijl zwarte tegels en plavuizen zowel modern als authentiek kunnen zijn.

Zwarte vloer inspiratie

Wij zijn ervan overtuigd dat een zwarte vloer een hele goede keuze is. Tóch twijfelen veel mensen of ze een zwarte vloer moeten nemen in huis. Dat begrijpen we ook wel, want het gaat wel om de vloer, die bepalend kan zijn voor de sfeer en uitstraling van een interieur. Is het wel verstandig om een donkere vloer te nemen? Zwart is natuurlijk de méést donkere kleur, donkerder kan dus niet. Wat zijn voor- en nadelen van een zwarte vloer? Wat past bij een zwarte vloer? En wat voor kleur muur past mooi bij een donkere vloer? Is het verstandig om lichte muren te nemen, zoals witte muren? Of kunnen donkere muren ook mooi zijn in combinatie met een zwarte vloer?

Hoewel er niet één antwoord is op al deze vragen, omdat het vaak ook een smaakkwestie is, proberen wij jou hier te helpen om de juiste en doordachte keuze te maken. Daarnaast laten natuurlijk ook de mooiste inspiratie voorbeelden zien van intereiurs met een zwarte vloer.

Zwarte vloer inspiratie

Zwarte vloer inspiratie

Voordelen van een zwarte vloer

Laten we beginnen met de voordelen van een zwarte vloer. Hier vind je vier voordelen, die laten zien dat een zwarte vloer een uitstekende keuze is.

  • Donkere kleuren zijn warm en sfeervol. Een zwarte vloer zorgt er dus voor dat je een warm en sfeervol interieur krijgt;
  • Met een zwarte vloer kan je voor een heel mooi licht-donker contrast zorgen in huis. Combineer een zwarte vloer met lichte muren. Wat wel verstandig is, is om geen spierwitte muren te nemen. Het contrast wordt dan té sterk, wat kan resulteren in een drukke uitstraling. Gebroken witte muren zijn daarom verstandiger;
  • Het klinkt misschien een beetje raar, maar kleuren komen beter tot hun recht bij een zwarte vloer;
  • Het belangrijkste voordeel van een zwarte vloer is natuurlijk dat het mooi is. Het heeft een bepaalde chique klassieke uitstraling. Dat moet dé reden zijn waarom je voor een zwarte vloer zou moeten kiezen.

zwarte vloer voordelen

Nadelen van zwarte vloer

Naast bovenstaande voordelen, hebben donkere vloeren ook nadelen. Ook deze willen we natuurlijk met je delen, zodat je een goede keuze kunt maken.

  • Een zwarte vloer kan een interieur donker en klein maken. Als je een kleine woning hebt, is het daarom aan te raden om een lichte vloer te kiezen. Een zwarte vloer kan er namelijk voor zorgen dat je kleine appartementje nóg kleiner aanvoelt;
  • Met een donkere vloer in huis, is het vuil sneller zichtbaar in huis. Dit klinkt misschien een beetje raar, want juist op een donkere vloer zou vuil minder zichtbaar moeten zijn, toch? Dat is dus niet waar. Vooral het stof is heel snel zichtbaar bij een zwarte vloer. Dat betekent dus meer stofzuigen.

zwarte vloer nadelen

Zwarte houten vloer

De meest populaire vorm van een zwarte vloer is een houten vloer. De meest klassieke en authentieke zwarte vloer die je kunt hebben. Vaak gaat het om een oude houten vloer die zwart is geschilderd. Het schilderen van een oude houten vloer is een relatief eenvoudige manier om nieuw leven te geven aan je oude vloer. Nadat het zwart is geschilderd, zal het lijken alsof je een compleet nieuwe vloer hebt. Je hebt matte zwarte houten vloeren, maar hoogglans kan ook super mooi zijn.

Zwarte vloer inspiratie

Zwarte vloer inspiratie

Zwarte vloer inspiratie

Zwarte vloer inspiratie

Zwarte vloer inspiratie

Zwarte vloer inspiratie

Zwarte gietvloer

Als mensen een gietvloer nemen, wordt vaak gekozen voor de kleur grijs of wit. Een zwarte gietvloer wordt bijna nooit gekozen, vanwege de twee nadelen die je hieronder ziet. Een zwarte gietvloer heeft, vooral in vergelijking met een houten vloer, een super strakke en moderne uitstraling. En het grote voordeel, is dat het een egale vloer is.

Zwarte vloer inspiratie

Zwarte vloer inspiratie

Zwarte vloer inspiratie

Zwarte vloer inspiratie

Zwarte vloer inspiratie

Zwarte tegels

Zwarte tegels kom je het meest tegen in de badkamer, toilet of keuken. Maar ze worden ook weleens gelegd in de hal, woonkamer of slaapkamer. Het grote voordeel van tegels is dat het super onderhoudsvriendelijk is. Vlekken kunnen gemakkelijk verwijderd worden. Zoals we boven hebben aangegeven, zijn er zowel moderne strakke zwarte tegels of zwarte tegels met een klassieke look.

Zwarte vloer inspiratie

Zwarte vloerbedekking

Tegenwoordig wordt er niet meer zo snel voor vloerbedekking gekozen. In de keuken zéker niet, maar ook niet in de woonkamer. Vloerbedekking zie je nog wel regelmatig in de slaapkamer. Het grote voordeel van tapijt in de slaapkamer is dat het lekker warm en zacht aanvoelt. Hieronder vind je een aantal mooie inspiratie voorbeelden van zwarte vloerbedekking in de slaapkamer.

zwarte vloerbedekking

zwarte vloerbedekking slaapkamer

donkere vloerbedekking

Zwarte vloer combineren

Als het gaat om kleur en materiaal in een interieur, dan draait alles om combineren. Het vinden van de juiste combinaties. Hierboven hebben we het al gehad over het combineren van een zwarte vloer met lichte muren, wat resulteert in een mooi contrast. Maar hoe zit dat met meubels? Past een zwarte vloer wel bij mijn bruine bank? En is het verstandig om een witte keuken met een zwarte vloer te combineren?

zwarte vloer woonkamer

zwarte vloer slaapkamer

Hoe meer contrast je in een ruimte creëert, hoe drukker het wordt. In een kleine ruimte is het verstandig zo min mogelijk contrast te creëren. Combineer daarom donkere meubels met de zwarte vloer. In een grote ruimte, kan contrast juist heel mooi zijn. Dan kan je gerust een licht vloerkleed, een witte keuken of een lichte bank op een donkere vloer plaatsen.

zwarte vloer witte muren

zwarte vloer woonkamer

Bron: Roomed.nl | Milkdecoration.com | Lonnymag.com | Interiormagasinet.hegnar.no | Architectenweb.nl | Habitos.be

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *