Search and Hit Enter

IKEA inloopkast: inspiratie, foto’s, ideeën

Vandaag hebben we het over de IKEA inloopkast! Een inloopkast is voor velen, zowel voor vrouwen als voor mannen, een echte droom. Iedereen bekijkt bij een bezichtiging van een huis of er een mogelijkheid is voor het inrichten van een inloopkast. Een speciaal ingerichte ruimte voor het opbergen van al je kleding, schoenen en accessoires. Vroeger bleef deze droom bij een droom, die alleen door de rijken onder ons gerealiseerd kon worden. Tegenwoordig is het veel realistischer om een eigen inloopkast in huis te hebben. En IKEA heeft daar zéker een belangrijke rol in gespeeld. De IKEA PAX kasten zijn super populair voor het inrichten van een inloopkast, maar het Zweedse woonwarenhuis biedt nog véél meer andere kastsystemen. Handige systemen waarmee je zelf jouw eigen IKEA inloopkast kunt ontwerpen en samenstellen. Hieronder laten we zien met welke IKEA systemen je jouw droominloopkast kunt ontwerpen. Bekijk de mooie inspiratie ideeën en voorbeelden van leukste IKEA inloopkasten!

ikea inloopkast inspiratie

IKEA PAX inloopkast

Een inloopkast kan je inrichten met kledingkasten, ladekasten en kledingrekken. In de praktijk is het de uitdaging om zoveel mogelijk opbergruimte te creëren in de beperkte ruimte. En dit behaal je vooral als je kasten op maat kunt inrichten. IKEA biedt deze mogelijkheid met de PAX kasten. Dit is het bekendste IKEA inloopkast systeem, waarbij je zelf kunt beslissen hoeveel kasten je neemt. Het is dus een modulair systeem, die je zelf kunt uitbreiden indien dat gewenst is. De PAX kasten serie bevat naast open planken ook ladekasten, kledingroedes en zelfs speciale opbergmogelijkheden voor bijvoorbeeld het hangen van broeken, opslag van dassen en sieraden. Dat is tóch je ultieme inloopkast? Hieronder enkele foto’s.

ikea inloopkast in slaapkamer pax

ikea pax inloopkast mia

inloopkast ikea pax kasten

smalle inloopkast inrichten ikea pax

ikea inloopkast ontwerpen pax

ikea inloopkast op maat pax

ikea open inloopkast systeem

ikea pax inloopkast inspiratie

ikea pax inloopkast open

inloopkast met ikea pax

luxe inloopkast ikea pax

IKEA inloopkast

IKEA inloopkast

IKEA inloopkast

IKEA inloopkast

IKEA inloopkast

Inloopkast met hoek inrichten met IKEA PAX

Het makkelijkste is om een rechte inloopkast te creëren. Dan hoef je namelijk geen rekening te houden met hoeken. Maar als je wel met hoeken te maken hebt, dan is het een goed idee om daar goed gebruik van te maken. Het zijn tóch ruimtes, die je heel goed kan gebruiken. Het PAX systeem heet een hoekkledingkast die je daar perfect voor kunt gebruiken. Hieronder zie je een aantal hele mooie voorbeelden.

ikea inloopkast hoek

ikea inloopkast inrichten met hoek

ikea pax hoekkast

hoek kledingkast inloopkast ikea

IKEA Stolmen inloopkast

Naast de PAX kasten, die ook daadwerkelijk bedoeld zijn voor het inrichten van een inloopkast, had IKEA ook andere kast oplossingen. De Stolmen kasten van IKEA zijn bijvoorbeeld super populair voor het creëren van een open inloopkast. Stolmen is een handig inloopkast systeem, die je helemaal zelf kunt samenstellen. Je kon kiezen uit ladekasten, kledingroedes, open planken en speciale planken voor het opbergen van schoenen. Het was ideaal voor als je een open inloopkast wilt hebben of een inloopkast wilt inrichten in je slaapkamer. Helaas heeft IKEA het Stolmen systeem uit de collectie gehaald.

ikea stolmen inloopkast in slaapkamer

smalle inloopkast ikea stolmen

l vormige inloopkast ikea stolmen

ikea stolmen inloopkast

ikea stolmen inloopkast achter bed

ikea stolmen inloopkast slaapkamer

IKEA inloopkast

IKEA inloopkast

IKEA Elvarli inloopkast

IKEA kennende, halen ze niet zomaar een systeem uit hun collectie, zonder dat ze een betere vervanger hebben. Het IKEA Elvarli systeem is het nieuwe ‘Stolmen’ systeem. IKEA Elvarli is ook een modulair systeem. Met verschillende modules zoals ladekasten, open planken, schoenen planken, manden, en kledingroedes, kan je jouw eigen perfecte IKEA inloopkast zelf samenstellen. Het maakt niet uit hoe klein of hoe groot je inloopkast is, want je kunt helemaal zelf bepalen hoeveel kastelementen je gebruikt. Met de Elvarli planner kan je heel gemakkelijk de IKEA inloopkast ontwerpen.

ikea inloopkast inrichting elvarli

ikea inloopkast ontwerpen elvarli

ikea inloopkast op maat elvarli

inloopkast ikea elvarli

ikea inloopkast elvarli

IKEA Kallax inloopkast

De Kallax kast is de bekende vakkenkast of vakjeskast van IKEA. De Expedit kast is de voorganger van de Kallax kast, die er heel erg op leek. De Kallax is verkrijgbaar in verschillende formaten: 2 vakken, 4 vakken, 8 vakken en 25 vakken. En vooral deze grote variant met 25 vakken is erg populair bij het inrichting van de inloopkast. In de basis is het een open vakkenkast. De open vakken zijn handig voor het opbergen van tshirts en broeken, maar ook accessoires zoals handdoeken. Daarnaast zijn er ook handige lades verkrijgbaar die je in de vakken kunt schuiven. Ideaal voor het opbergen van bijvoorbeeld sokken en ondergoed. De IKEA Kallax wordt in een inloopkast vaak in combinatie gebruikt met andere ladekasten en kledingrekken.

IKEA Kallax en kledingrek in inloopkast

ikea kallax inloopkast

ikea kallax smalle inloopkast

IKEA inloopkast

IKEA inloopkast

IKEA Malm ladekasten

De IKEA Malm ladekasten zijn de populairste ladekasten van IKEA. Je ziet ze vaak in de slaapkamer en hal, maar de IKEA Malm kasten worden ook regelmatig gebruikt bij de inrichting van een inloopkast. De ladekasten zijn ideaal voor het opbergen van t-shirts, sokken en ondergoed. Doordat het vrij lage ladekasten zijn, kunnen ze perfect gecombineerd worden met kledingroedes erboven.

IKEA Malm ladekasten

IKEA Malm ladekasten

IKEA Malm ladekasten

IKEA hack inloopkast

Alle IKEA kastsystemen hebben allemaal een neutraal karakter en zijn verkrijgbaar in neutrale kleuren. We kunnen ons voorstellen dat je dat misschien een beetje saai vindt. Dat is ook de reden waarom er zoveel IKEA hack inloopkast zijn. Een IKEA hack inloopkast is een inloopkast die gecreëerd is met de kasten van IKEA, die op een bepaalde manier aangepast zijn. Sommigen vinden het bijvoorbeeld leuk om de kasten in een andere mooie kleur te schilderen. En het is ook een hele leuke hack om de standaard deurgrepen te vervangen door andere deurgrepen. Hieronder vind je een aantal mooie mooie hacks voorbeelden van de IKEA inloopkast.

ikea inloopkast hack hoekkast

ikea inloopkast hack klein

ikea inloopkast hack schilderen

ikea inloopkast hack inbouwkast

IKEA inloopkast in schuine wand

Bovenstaande voorbeelden van de IKEA inloopkast hack hebben allemaal een esthetisch karakter. Het heeft allemaal dus te maken met hoe het eruit ziet. Maar soms passen de IKEA kasten gewoon niet in een ruimte, bijvoorbeeld omdat je een schuine wand hebt. Wat je dan kunt doen, is de IKEA kasten op maat maken. Er zijn heel veel mensen die te maken hebben met een schuine wand in de inloopkast of in de slaapkamer, bijvoorbeeld omdat het op zolder is ingericht. Hieronder kan je zien hoe deze mensen het hebben opgelost.

ikea inloopkast schuine wand

ikea inloopkast schuine wand

ikea inloopkast schuine wand

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *