Search and Hit Enter

10x TV in de hoek

Overweeg je je TV in de hoek van de kamer te plaatsen? Ontdek de voordelen, praktische tips en de beste oplossingen voor meubels en kabelbeheer in onze complete gids.

TV in de hoek ophangen met beugel
In deze mooie Scandinavische woonkamer, is de TV met een speciale beugel precies in de hoek opgehangen. De TV zwevende witte meubel is aan de rechte muur gemonteerd, met daarboven een mooie collage met verschillende lijsten.

In het tijdperk van streaming en binge-watching is de televisie een vast onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Het is dan ook essentieel dat deze op de juiste plek in huis staat. Terwijl velen de TV centraal in hun woonkamer plaatsen, is er een trend ontstaan die de moeite waard is om te overwegen: de TV in de hoek plaatsen. Deze keuze biedt niet alleen een uniek en stijlvol uiterlijk aan je leefruimte, maar het kan ook praktische voordelen met zich meebrengen. Denk aan het optimaliseren van de ruimte, het bieden van meer zitmogelijkheden en zelfs het verbeteren van de kijkervaring door het vermijden van hinderlijke lichtreflecties. In dit artikel duiken we dieper in de overwegingen en geven we je inspirerende en praktische tips om van jouw kijkhoek een pareltje te maken.

Een compacte hoekoplossing die functionaliteit combineert met stijl. Perfect voor kleinere ruimtes, dit meubel biedt een strakke, opgeruimde uitstraling met zijn doordachte kabelmanagement en elegante eiken afwerking. Hier verkrijgbaar.
Een compacte hoekoplossing die functionaliteit combineert met stijl. Perfect voor kleinere ruimtes, dit meubel biedt een strakke, opgeruimde uitstraling met zijn doordachte kabelmanagement en elegante eiken afwerking. Hier verkrijgbaar.

 


Wanneer kiezen voor een TV in de hoek?

Het plaatsen van de TV is vaak een centraal discussiepunt bij het inrichten van een woonkamer. De hoek is misschien niet de eerste locatie die bij je opkomt, maar er zijn meerdere scenario’s waarin dit de ideale keuze kan zijn. Hier zijn enkele situaties waarin je zou kunnen overwegen je TV in de hoek te plaatsen:

 • Kleinere ruimtes: Vooral in compactere woonruimtes kan elke vierkante meter cruciaal zijn, zoals in een kleine woonkamer of een kleine slaapkamer. Door de TV in de hoek te plaatsen, kan je de ruimte in het midden van de kamer maximaliseren voor andere doeleinden, zoals sociale interactie of speelruimte voor kinderen.
 • Meer zitplaatsen: Wanneer je TV zich in een hoek bevindt, kun je gemakkelijker een gezellige U-vormige zithoek creëren, waardoor meer mensen comfortabel naar het scherm kunnen kijken zonder hun nek te draaien.
 • Vermijden van reflecties: Als je grote ramen of veel natuurlijk licht in je woonkamer hebt, kan het plaatsen van de TV in het midden van de kamer zorgen voor hinderlijke reflecties op het scherm, vooral tijdens bepaalde tijden van de dag. Door de TV in de hoek te positioneren, kan je dit effect minimaliseren.
 • Focus op andere designelementen: Misschien wil je dat de TV niet het middelpunt van je woonkamer is. Door de TV in de hoek te plaatsen, kan je de aandacht vestigen op andere opvallende designelementen, zoals een kunstwerk, een open haard of een mooi meubelstuk.
 • Flexibele kamerindeling: Als je regelmatig je meubels verplaatst om je woonruimte op te frissen, kan een TV in de hoek je die extra flexibiliteit geven. Hierdoor kun je gemakkelijker spelen met de ruimtelijke indeling zonder dat de TV altijd centraal staat.

In essentie hangt de beslissing om je TV in de hoek te plaatsen af van je persoonlijke voorkeuren, de indeling van je kamer en je esthetische doelen. Het belangrijkste is dat je een opstelling kiest die zowel functioneel als visueel bevredigend is.

TV in de hoek op een plank
Hier hebben ze het ‘probleem’ opgelost, door de TV schuin op een plank te plaatsen. Ze hebben hier dus een plank als TV meubel gebruikt. Dat kan natuurlijk ook!

TV op een meubel vs. aan de muur: De beste opties

De plaatsing van je TV is één ding, maar hoe je hem precies positioneert – of dit nu op een meubelstuk is of aan de muur hangt – is weer een heel ander aspect van het inrichtingsproces. Beide opties hebben hun eigen set voordelen, afhankelijk van je persoonlijke smaak en de behoeften van je ruimte. Laten we eens dieper ingaan op de verschillende mogelijkheden:

 • Op een meubelstuk:
  • Traditioneel TV meubel: Dit is een populaire en eenvoudige keuze. Een recht meubelstuk kan in de hoek van de kamer worden geplaatst. Door de TV licht te kantelen, kun je de beste kijkhoek bereiken. Een TV-meubel biedt ook opbergruimte voor andere elektronica, zoals een dvd-speler, spelconsole en opbergruimte voor films of games.
  • Plank als TV meubel: Een plank als TV meubel kan een minimalistische en zwevende uitstraling geven aan je TV-hoek. Dit kan bijzonder effectief zijn in modernere interieurs of als je streeft naar een meer ‘clean’ look. Het nadeel is dat er beperkte ruimte is voor opslag en het is essentieel om ervoor te zorgen dat de plank sterk genoeg is om het gewicht van de TV te dragen.
 • Aan de muur:
  • TV-beugel met een verstelbare arm: Een TV aan de muur geeft je woonruimte een moderne uitstraling en kan ruimtebesparend zijn. Met een verstelbare arm kun je de hoek en hoogte van de TV gemakkelijk aanpassen, wat vooral handig is als je vanuit verschillende punten in de kamer kijkt.
  • Hoek-TV-muurbeugel: Speciaal ontworpen voor hoekplaatsing, deze beugels stellen je in staat de TV op de optimale kijkhoek te positioneren. Bovendien wordt de ruimte onder de TV vrijgehouden, wat ideaal kan zijn voor extra opslag of een strakker design.

Bij het kiezen tussen een meubelstuk of een muurbeugel is het belangrijk rekening te houden met de lay-out van je kamer, je opbergbehoeften en de gewenste esthetiek. Terwijl sommige huizen kunnen profiteren van de minimalistische uitstraling van een aan de muur gemonteerde TV, kan in andere settings een mooi TV-meubel of plank de ruimte echt completeren.

Deze moderne hoek TV meubel is gemaakt om een televisie in de hoek te plaatsen van de woonkamer! Hier verkrijgbaar.
Deze moderne hoek TV meubel is gemaakt om een televisie in de hoek te plaatsen van de woonkamer! Hier verkrijgbaar.

Kabelmanagement: Esthetisch en functioneel

In het digitale tijdperk van vandaag komt de gemiddelde TV zelden alleen. Met randapparatuur zoals gameconsoles, Blu-ray-spelers, soundbars en streamingapparaten kunnen de kabels al snel een wirwar worden die niet alleen onaantrekkelijk is, maar ook functionele problemen kan opleveren. Een doordacht kabelmanagement is daarom essentieel. Hier zijn enkele tips om je kabels netjes, georganiseerd en uit het zicht te houden:

 • Kabelgoten: Deze zijn speciaal ontworpen voor het wegwerken van kabels. Ze kunnen aan de muur worden bevestigd en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren om bij je interieur te passen. Het is een eenvoudige manier om kabels van je apparaten naar stopcontacten of naar andere apparaten te leiden, zonder dat ze over de vloer liggen.
 • Kabelclips en -binders: Deze kleine hulpmiddelen zijn ideaal voor het bundelen van meerdere kabels samen. Ze kunnen achter je TV-meubel of aan de achterkant van je TV worden geplaatst om kabels georganiseerd en gebundeld te houden.
 • Ingebouwde oplossingen: Veel moderne TV-meubels en muurbeugels zijn zo ontworpen dat ze rekening houden met kabelmanagement. Ze hebben vaak uitsparingen, lussen of clips waar je je kabels doorheen kunt leiden.
 • Draadloze alternatieven: Overweeg draadloze opties waar mogelijk. Dit kan zijn in de vorm van Bluetooth-luidsprekers, draadloze oplaadstations of zelfs draadloze HDMI-oplossingen. Het verminderen van het aantal kabels kan het beheer aanzienlijk vereenvoudigen.
 • Label je kabels: Als je veel apparaten hebt, kan het moeilijk zijn om te onthouden welke kabel bij welk apparaat hoort. Gebruik kleine labels om elke kabel te markeren, zodat je in de toekomst snel en gemakkelijk aanpassingen kunt maken.
 • Houd rekening met toekomstige behoeften: Technologie evolueert voortdurend. Als je vandaag je kabels organiseert, denk dan aan de toekomst. Laat wat extra ruimte of flexibiliteit over voor nieuwe apparaten die je later misschien wilt toevoegen.

Kabelmanagement gaat niet alleen over het creëren van een schone look; het draagt ook bij aan de functionaliteit van je ruimte. Door je kabels netjes en georganiseerd te houden, verminder je het risico op struikelen, beschadiging van apparaten of zelfs kortsluiting. Met een beetje planning en de juiste hulpmiddelen kun je een veilige, esthetisch aangename en functionele kijkhoek creëren.

TV in de hoek boven een op maat gemaakte kast
In deze woonkamer hebben ze een op maat mooie gemaakte dressoir kast gemaakt, die over de gehele breedte van de woonkamer loopt. De kleine TV is met een beugel in de hoek boven deze kast opgehangen.

Conclusie: Een hoek, een blikvanger

Het positioneren van je TV in de hoek van een kamer kan zowel uit esthetisch als functioneel oogpunt een verrijkende keuze zijn. Of je nu beperkte ruimte hebt, een bepaalde designesthetiek nastreeft of eenvoudigweg de kijkervaring wilt optimaliseren voor meerdere kijkers, er is een hoekoplossing die past bij jouw behoeften.

Het kiezen tussen een meubelstuk of het monteren aan de muur hangt sterk af van je persoonlijke voorkeur en de specifieke eisen van je woonruimte. En terwijl technologie evolueert, blijft het belang van doordacht kabelmanagement constant, zowel voor de look als voor de veiligheid van je entertainmenthoek.

Wat de keuze ook is, het belangrijkste is om een oplossing te vinden die resonantie vindt met jou en de sfeer van je huis. In de juiste hoek geplaatst, kan je TV een ware blikvanger worden die zowel uitnodigt tot ontspanning als tot sociale interactie. Dus ga zitten, neem je afstandsbediening en geniet van de show!

Bekijk ook:
TV ophangen
10x TV aan de muur
10x Zwevende TV meubel
Plank als TV meubel – Ontdek de mogelijkheden en voordelen

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *