Woonkamer ideeën

10x TV in de hoek


De meeste mensen plaatsen niet hun TV in de hoek. De TV wordt het meest tegen een rechte muur in de woonkamer geplaatst. De televisie kan op een tv meubel geplaatst worden of je kunt ook de TV aan de muur ophangen.

Maar in sommige woonkamers is het soms een beter idee om de TV in de hoek te plaatsen of op te hangen. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Als je te maken hebt met een open haard of kachel bijvoorbeeld, die veel plek inneemt van de rechte muur. Of als je een hele kleine woonkamer hebt. Dan komt het gewoon beter uit om de TV in de hoek te plaatsen. De grote vraag is dan wel: Hoe dan? Hoe zorg je ervoor dat het een mooie TV hoek wordt? Vandaag willen we jullie daarom inspireren met 10 mooie inspiratie voorbeelden van woonkamers waar de TV in de hoek is geplaatst.

1.

TV in de hoek ophangen met beugel

In deze mooie Scandinavische woonkamer, is de TV met een speciale beugel precies in de hoek opgehangen. De TV zwevende witte meubel is aan de rechte muur gemonteerd, met daarboven een mooie collage met verschillende lijsten.

TV op hoekmeubel plaatsen of aan de muur hangen?

Er zijn twee mogelijkheden als je de televisie in de hoek wilt plaatsen. Je kunt net als bij een rechte muur kiezen voor een TV meubel. Een normale TV meubel, maar er zijn ook speciale TV meubels verkrijgbaar die bedoeld zijn voor hoeken, zogenaamde televisie hoekmeubels. Het is uiteraard ook mogelijk om de TV aan de muur op te hangen. Ook hier zijn speciale muurmeubels voor.

De tweede uitdaging is de rest van meubels in je woonkamer. Dus waar plaats je de bank of meerdere banken? Waar plaats je de salontafel? Hoe ga je om met wanddecoratie? Noem maar op. Bekijk de tien mooie inspiratie voorbeelden en got inspired!

2.

TV in de hoek op vintage meubel met hairpin poten

In deze hoek vind je de televisie op een stoere vintage meubel met stalen hairpin poten.

3.

TV in de hoek op industriële IKEA kast

Hier hebben ze de TV gewoon op een industriële kast geplaatst van IKEA.

4.

TV in de hoek met paneel

Er zijn ook speciale wandpanelen verkrijgbaar, waar je de TV aan kunt hangen. Het paneel is verkrijgbaar in verschillende materialen en kan verschillende kanten opgedraaid worden.

5.

Stoere TV hoekmeubel van steigerhout

Een stoere TV hoekmeubel die gemaakt is van steigerhout.

6.

TV in de hoek

Doordat de bank tegenover het grote raam is geplaatst, hebben ze de televisie met een beugel in de hoek opgehangen in deze moderne woonkamer.

7.

TV in de hoek boven een op maat gemaakte kast

In deze woonkamer hebben ze een op maat mooie gemaakte dressoir kast gemaakt, die over de gehele breedte van de woonkamer loopt. De kleine TV is met een beugel in de hoek boven deze kast opgehangen.

8.

TV in de hoek op een kleine meubel

Vanwege de open haard, is de TV op een kleine meubel in de hoek geplaatst.

9.

Op maat gemaakte TV hoekmeubel

In deze woonkamer is er gekozen om een op maat gemaakte TV hoekmeubel te maken, waar de televisie aan opgehangen kan worden. Nice!

10.

TV in de hoek op een plank

Hier hebben ze het ‘probleem’ opgelost, door de TV schuin op een plank te plaatsen. Ze hebben hier dus een plank als TV meubel gebruikt. Dat kan natuurlijk ook!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply