Search and Hit Enter

Schone lucht in huis!

Gezonde lucht is super belangrijk voor de gezondheid. Dat geldt voor de buitenlucht, maar vooral ook voor de binnenlucht in huis. Als je kijkt naar mensen die in het westen wonen, geldt het dat mensen maar liefst 90% van hun tijd binnen zitten. Bij een vervuilde lucht in huis, kan directe schade opleveren voor je gezond. Je kunt er bijvoorbeeld allergische reacties van krijgen, of je zou er verkouden van kunnen worden, of erger! Daarom willen we vandaag een aantal handige tips delen voor schone lucht in huis. Start vandaag!

Schoon huis

Laten we beginnen bij de basis. Het is natuurlijk een inkoppertje, dat het het belangrijk is om een schoon en stofvrij huis te hebben. Het is vanzelfsprekend dat je regelmatig moet stofzuigen, maar wat veel mensen misschien niet weten, is dat het ook belangrijk is om de meubels regelmatig te moeten afstoffen. Meubels kunnen namelijk chemicaliën afgeven. Gebruik bij het schoonmaken bij voorkeur natuurlijke producten.

schoon huis

Planten

Planten zijn altijd een goed idee in huis. Ze zien er niet alleen super mooi en leuk uit als decoratie van je interieur, planten zijn vooral erg goed voor de lichtcirculatie in huis. Dat is meerdere malen wetenschappelijk bewezen (zelfs ook door de NASA). Neem bij voorkeur luchtzuiverende planten, zoals de Nephrolepsis (krulvaren), de Spathiphyllum (lepel- of vaantjesplant), de Hedera helix (klimop), de Sanseveria (vrouwentongen) of de Dracaena (drakenbloedboom). Tegenwoordig is je huis niet compleet zonder plant!

luchtzuiverende planten

Ventileren

Dit is misschien de beste tip die je kunt krijgen voor een schone lucht in huis, ventileren! Ventileren houdt simpel in dat je aan de ene kant de vervuilde lucht zoveel mogelijk naar buiten wordt afgevoerd, en aan de andere kant schone en frisse lucht binnen in huis haalt. Er zijn verschillende soorten manieren om je huis te ventileren, zoals natuurlijke ventilatie, mechanische ventilatie of balansventilatie. Lees hier meer over ventilatie in huis.

Luchtvochtigheid

De luchtvochtigheid in huis is ook een heel erg belangrijk punt. Deze mag niet te droog, maar ook niet te vochtig zijn. Dit kan namelijk ook negatieve invloed hebben op je gezondheid. De perfecte (relatieve) luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 60%. Je kunt dit opmeten met behulp van een simpele hygrometer.

luchtvochtigheid in huis

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *