Woonaccessoires

5x Leuke kamerplanten


Planten zien er niet alleen leuk uit, maar het is ook voor de luchtcirculatie in huis. Planten in huis zijn dus altijd een goed idee! In de jaren ’70 werden kamerplanten vrijwel door iedereen in huis omarmd. Na een tijdje weg te zijn geweest zijn planten weer helemaal back in business. En er zijn zoveel leuke planten waar je uit kunt kiezen. We hebben het hier al weleens gehad over de super leuke pannenkoekenplant. Vandaag willen we vijf andere leuke en populaire planten laten zien, die ook een plekje in jouw huis verdienen!

Gatenplant (Monstera deliciosa)

We beginnen met de gatenplant, ook wel bekend als de Monstera deliciosa. De plant kenmerkt zich met grote bladen met gaten. Je hebt kleine gatenplanten van 15 – 20 cm hoog, maar ze kunnen wel tot 5 meter hoog worden.

Gatenplant

Gatenplant

Gatenplant

Blauwvaren (Phleboduim blue star)

Een andere populaire plant is de Phleboduim blue star, oftewel de Blauwvaren. Je herkent de plant aan zijn groengrijze blad. Als deze geel beginnen te worden, is het tijd om de potgrond te verversen. Niet weggooien dus, de Blauwvaren bloeit vanzelf weer helemaal op. Naast dat de plant er leuk uitziet, heeft het een luchtzuiverende werking.

blauwvaren

blauwvaren

Cactus

Zoals gezegd zijn planten op dit moment helemaal hot. En dat geldt helemaal voor de cactus! Cactussen zijn er in heel veel soorten en maten. De stekels geven de plant een stoere uitstraling. En een heel groot voordeel van cactussen, is dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Ideaal toch?!

Cactus

Cactus

Cactus

Areca Palm – Dypsis lutescens

De Areca Palm is een prachtige tropische plant met een elegante uiterlijk. Omdat de palm snel groeit is het voordelig te kweken. Hierdoor is de Areca Palm heel betaalbaar. Als je op zoek bent naar een luchtzuiverende plant, dan is de deze plant sowieso een goed idee, het is namelijk bekroond tot de beste luchtzuiverende plant!

Areca Palm

Areca Palm

Areca Palm

Chinees Lantaarnplantje

De officieel naam van van het Chinese Lantaarnpaaltje is Ceropegia woodii, maar het heeft ook ‘String of hearts’ als bijnaam. Het super leuke plantje kenmerkt zich namelijk met lange dunne stengels, waar super schattige hartvormige blaadjes aan vastzitten. Het ziet er misschien een beetje fragiel uit, maar dat is het zéker niet.

Chinees lantaarnplantje

Chinees lantaarnplantje

Chinees lantaarnplantje

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply