Interieur

Je interieur veranderen door middel van shutters


Shutters in je interieur worden gebruikt als raambekleding en geven je woning een mooie uitstraling. Wil je weten wat de voordelen zijn van shutters? Lees er in deze blog meer over, want we zetten ze allemaal op een rijtje voor je.

Shutters in je interieur als blikvangers

Shutters zijn sfeervol en geven je woning een elegante uitstraling. Een shutter is geen standaard zonwering of raamdecoratie. Lees meer over de voordelen van shutters hieronder.

Lees meer over waarom je shutters zou moeten nemen

Shutters zijn een duurzame vorm van raamdecoratie. Ze zorgen ook dat de zon uit je woning geweerd wordt. Door shutters aan te schaffen krijgt je woning een hogere waarde als je hem in de verkoop zet. Daarnaast kun je shutters op zowel elk type raam laten plaatsen. Dakramen, ronde ramen, hoge ramen, draai kiepramen, brede ramen of speciale ramen; er is altijd een geschikte shutter voor te vinden! Shutters kun je over het algemeen meefinancieren als je de hypotheek voor je (nieuwe) huis afsluit. Shutters kunnen prijzig zijn en door ze te laten meefinancieren zit je niet met een extra kostenpost.

shutters slaapkamer

Onderhoud & het esthetische aspect

Shutters kun je heel makkelijk zelf reinigen. Je kunt ze prima schoonmaken met een doekje en wat water. Een ander voordeel van shutters is het esthetische aspect; je kunt de lichtinval perfect maken als je shutters als zonwering hebt. Je kunt zelf bepalen of je de shutters dicht of juist open zet. Half-open is ook een mogelijkheid als je wel licht in je woning wilt, maar geen fel zonlicht naar binnen wilt laten schijnen.

shutters ronde ramen

Meer privacy & een beter isolatie door shutters in je interieur

Shutters hebben een functie als raamdecoratie en om de zon te weren. Ze zorgen voor meer privacy in je huis, terwijl je er met de verstelbare lamellen voor kunt zorgen dat er wel gewoon licht naar binnen schijnt. Er bestaan ook shutters met een tussenverbinding waarbij je de optie hebt om de onderste lamellen open te houden en de bovenste dicht. Daarnaast hebben shutters ook een isolerende functie. Het voordeel hiervan is dat je de kou buiten houdt in de winter en dat je woning tijdens de zomer koel blijft. Hierdoor bespaar je ook nog eens op je energierekening!

shutters op zolder

Meer voordelen

De meeste shutters kunnen goed tegen vocht. Ze zijn daarom perfect als raamdecoratie in je badkamer. Let er wel op dat je shutter echt bestand is tegen vocht, want dit geldt niet voor alle merken. Shutters zijn functioneel, maar je kunt ze ook gebruiken als kastdeur of roomdivider. Dit maakt ze een mooie aanvulling op je interieur. Daarnaast zijn shutters kindvriendelijk en kunnen kinderen er niet vast in blijven zitten. Bovendien kun je de lamellen makkelijk bedienen. Verder zijn shutters onderhoudsvriendelijk. Je hoeft ze alleen maar schoon te maken met een vochtig doekje of swiffer. Je zult geen last meer hebben van viezigheid! Tot slot zijn shutters verkrijgbaar in alle soorten en maten, voor elk type raam. Er zal dus altijd een shutter te vinden zijn die helemaal aansluit op jouw wensen.

shutters moderne badkamer

Bekijk ook:
Shutters, niet zomaar raamdecoratie!
Verticale lamellen
Alles wat je wil weten over houten jaloezieën op maat

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply