Interieur

Alles wat je wil weten over houten jaloezieën op maat


Denk je aan raamdecoratie, dan denk je aan houten jaloezieën. Deze vorm van raamdecoratie is in de afgelopen jaren erg populair geworden. Niet zo gek ook, want ze geven je interieur direct een luxere, warmere uitstraling. Ben jij nog niet bekend met houten jaloezieën of wil je ze binnenkort aanschaffen en wil je er maar over weten? Wij vertellen je alles wat je wil weten over houten jaloezieën!

houten jaloezien op maat keuken

De verschillende soorten hout

Als het aankomt op houten jaloezieën is er meer keuze dan je zou denken. Bij de houten jaloezieën op maat van Joe Benelli heb je de keuze uit lindehout jaloezieën, Abachi houten jaloezieën, bamboe houten jaloezieën en PVC jaloezieën met houtnerf.

  • Lindehout is een makkelijk te bewerken houtsoort en wordt dus ook veel gebruikt voor houten jaloezieën. Houten jaloezieën van dit type hout hebben geen houtnerf en zijn in één egale kleur gelakt. Het voordeel van dit type hout is dat het jouw nieuwe jaloezieën heel betaalbaar maakt!
  • Abachi hout is luxer hout dat bekend staat om de mooie, grove houtnerf. Daarnaast wordt dit type hout veel gebruikt in sauna’s en kun je Abachi jaloezieën dus met een gerust hart in je badkamer plaatsen. De hoge luchtvochtigheid is voor Abachi hout geen probleem.
  • Bamboe is een snelgroeiend type hout, waarbij alleen de plant zelf gekapt wordt. De wortel blijft altijd in tact. Dat maakt bamboe jaloezieën direct een hele duurzame optie. Bamboe jaloezieën zijn overigens niet alleen duurzaam, maar ook heel stijlvol. De lichte houtnerf in deze jaloezie zorgt voor een luxe, warme uitstraling in je interieur.
  • PVC is een kunststof en kan in elke gewenste vorm gegoten worden. Zo ook in jaloezieën! De nagebootste houtnerf geeft deze jaloezie een mooie, moderne look en is geschikt voor elke ruimte in huis, van woonkamer tot slaapkamer en badkamer.

moderne houten jaloezieen op maat

Houten jaloezieën met ladderband

Standaard worden houten jaloezieën afgewerkt met ladderkoord. Deze ladder, gemaakt van koord, houdt de horizontale lamellen op zijn plek. Maar wist je ook al dat je 50mm, 63mm en 70mm houten jaloezieën kunt laten afwerken met ladderband? Hierbij wordt er een stijlvol band geplaatst over de ponsgaten en over het ladderkoord, zodat die netjes uit het zicht blijven. Voor de houten jaloezieën met lamelbreedte 25mm heb je alleen keuze voor ladderkoord, helaas.

Je kunt ladderband in veel verschillende egale kleuren en prints kiezen. Voor een rustig geheel kun je kiezen voor een kleur ladderband dat mooi aansluit bij de kleur van je jaloezieën. Wil je juist een statement maken? Kies dan voor een afwijkende kleur of misschien zelfs leuke print!

hoe houten jaloezieen ladderband

Schoonmaken is echt geen hels karwei

Laat je niet bang maken door alle verhalen over het schoonmaken van (houten) jaloezieën. Tja, het zijn nu eenmaal stofvangers. Maar dat het schoonmaken zo’n rotklus is, valt gelukkig wel mee! Aan een oude sok heb je eigenlijk al genoeg. Doe deze om je hand en pak vervolgens elke lamel beet. Ga van links naar rechts, zodat je het stof van de gehele lamel kunt afvegen. Je kunt dit ook met speciale jaloezieën borstels doen.

Een andere optie, die een stuk sneller werkt, is om je jaloezie te sluiten en er vervolgens met een plumeau langs te gaan. Hierdoor verwijder je snel losliggend stof. Open je jaloezie weer en draai de lamellen nu via de andere kant dicht, zodat je ook de achterkant van de horizontale lamellen kunt afstoffen.

hoe houten jaloezieen schoonmaken

En ook het monteren is kinderspel

Ook niet geheel onbelangrijk: de montage van houten jaloezieën. Ook dat valt gelukkig erg mee. Je krijgt namelijk twee beugels die je aan het plafond of tegen de muur plaatst. Daar zet je de bovenbak van je houten jaloezie vervolgens tegenaan. Aan de beugel zit een hendel waarmee je de bovenbak vastzet in de beugels.

Zorg er wel voor dat je plafond of muur waterpas is, zodat de houten jaloezieën ook mooi recht hangen en niet gaan botsen tegen de muren. Is je plafond of muur niet helemaal waterpas? Dan kun je bij de bouwmarkt speciale vulringen aanschaffen. Kind kan de was doen!

Bekijk ook:
Houten jaloezieën van hoge kwaliteit
Shutters, niet zomaar raamdecoratie!
De mooiste Raamdecoratie: Duo rolgordijnen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply