Interieur

Met de juiste raamdecoratie laat je je interieur spreken!


‍Denk je bij raambekleding alleen aan het warm houden van het huis in de winter en het koel houden van je huis in de zomer? Nou, niet echt, want er is veel meer dan dat! Ramen versieren met de juiste raambekleding maakt je huis zoveel mooier. Ben jij benieuwd wat de raamdecoratie voor jouw interieur kan betekenen? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je er meer over!

raamdecoratie gordijnen woonkamer

Meet je ramen correct

Het eerste wat je moet doen is ervoor zorgen dat je maten kloppen. Je wilt geen gordijnen of shades bestellen die te lang of te kort zijn. Je wilt er ook voor zorgen dat je maten gebaseerd zijn op de binnenmaten van je ramen.

Bepaal wat voor soort raambekleding je wil

Er zijn veel verschillende soorten raambekleding waaruit je kunt kiezen. Jaloezieën, gordijnen en meer. Het is belangrijk dat je een type kiest dat bij je inrichting past. Je wil er ook voor zorgen dat de keuze voor raambekleding je in staat stelt het licht en de privacy regelen.

Gordijnen zijn waarschijnlijk de meest voorkomende vorm van raambekleding. Ze zijn er in veel verschillende materialen, patronen en kleuren. Met gordijnen kun dus iets vinden voor bijna elke inrichting. Om het licht te regelen met gordijnen heb je een paar opties. Je kan gevoerde gordijnen nemen als je het donker wil hebben in een kamer. Maar als je meer licht wil in de kamer kies je voor lichtdoorlatende gordijnen.

slaapkamer verduisterende gordijnen

Vouwgordijnen zijn geweldig om licht en privacy te regelen. Ze zijn er in veel verschillende kleuren en stoffen. Om het licht te regelen kan je ze van boven of van onderen openen en sluiten met een handslinger, ideaal in gebruik dus.

Rolgordijnen zijn ideaal voor het regelen van privacy en licht. Ook deze zijn verkrijgbaar in vele kleuren, patronen en in veel verschillende stoffen bij de specialist in raamdecoratie. Dit zorgt ervoor dat rolgordijnen of jaloezieën in elk interieur passen. Verder zijn ze makkelijk in gebruik en vergen ze weinig onderhoud.

Kies de raambekleding op basis van het licht in de kamer

Bij het kiezen van je raambekleding is het naast het juiste type kiezen ook belangrijk om na te denken over het licht in de kamer. Als er veel zonlicht door de ramen binnenkomt, kun je het beste raambekleding kiezen die een deel van de zon tegenhoudt. Als er niet veel licht in de kamer is, kan je ook kiezen voor raambekleding die meer licht binnenlaat.

gordijnen combineren jaloezieen

Bekijk ook:
Verticale lamellen
Dip dye gordijnen verven
Alles wat je wil weten over houten jaloezieën op maat

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply