Search and Hit Enter

Magneetverf

Wil je een grote magnetische muur maken in huis? Veel mensen gebruiken hier magneetverf voor. Maar wat is magneetverf eigenlijk? Werkt het echt goed? En welke magneten moet je gebruiken voor het beste resultaat? Lees het allemaal hier!

magneetverf

Wat is magneetverf?

Magneetverf is eigenlijk net als gewone verf. het verschil is dat er behalve dat er kleine deeltjes ijzerstof in worden gemengd. Als je het op een oppervlak verft, krijg je een laag donkere verf op de muur wat magnetisch werkt. Een leuk alternatief voor een magneet, bijvoorbeeld voor in de keuken of een grote muur of kast in de kinderkamer voor het ophangen van tekeningen, posters, todo lijstjes, foto’s, noem maar op.

Magneetverf kopen?

Er zijn heel veel verschillende merken en fabrikanten die magneetverf hebben. Wij hebben een aantal goede magneetverven voor je op een rijtje gezet.

Als je op internet zoekt op magneetverf, dan krijg je naast de verschillende merken, ook verschillende reviews te zien. Met dit soort producten is het altijd verstandig om eerst vooronderzoek te doen. Want alleen dan kan je zorgen dat je het beste resultaat krijgt. Wij hebben daarom een aantal praktische tips voor je op een rijtje gezet voor het gebruik van magneetverf in huis.

magneetmuur verf

Tip 1: goed roeren

Wat magneetverf magnetisch maakt, zijn de kleine stukjes verpulverd ijzer die in de verf zitten. ‘gewone’ verf moet je al goed roeren, zodat alle stoffen gelijkmatig door de hele pot verdeeld worden. Vanwege de kleine ijzerdeeltjes in magneetverf, is het zelfs nog belangrijker om het verf goed door te roeren. Begin daarna zo snel mogelijk met het verven om te voorkomen dat de verschillende stoffen naar beneden zakken.

Bij de meeste bouwmarkten en winkels waar magneetverf verkrijgbaar is, krijg je vaak een gratis houten mengstokje mee. Deze kan je ook los kopen. Je zou ook een verfmenger kunnen kopen die je kunt koppelen aan een elektrische boormachine. Elektrisch mengen zal altijd sneller en eenvoudiger zijn.

magneetverf speelkamer

Tip 2: Goed afdekken

‘Gewone verf is erg dik en plakkerig, maar dat geldt zelfs nog meer voor magneetverf. Het spettert ook gemakkelijk en hangt niet op dezelfde manier op de kwast als gewone verf. Met andere woorden, rotzooi is gemakkelijk te maken. Sterker zelfs, het is onvermijdelijk dat je gaat morsen. En als dat gebeurt, is het ook nog eens lastig schoon te maken. Voorkom een ​​grondige schoonmaakbeurt door alles goed af te dekken, vooral de vloer. Zorg er sowieso voor dat er geen meubels in de buurt aanwezig zijn.

magneetverf schoolbord

magnetische muur

Tip 3: Meer lagen voor een betere werking

Verschillende merken en fabrikanten geven vaak op de verpakking of blik van de magneetverf aan om twee of drie lagen aan te brengen voor een goede magnetische werking. Uit de reviews is te lezen dat je minimaal drie lagen nodig hebt. Maar als je merkt dat het nog steeds niet goed werkt, zou je meerdere lagen aan kunnen brengen. Sommige mensen verven vier of zelfs vijf lagen magneetverf aan de muur om ervoor te zorgen dat het een sterke magnetrische werking krijgt. Je wilt immers niet dat tekeningen, foto’s en alle andere objecten aan de magneetmuur constant naar beneden zakken.

magneetverf zwart

Tip 4: Magneetverf kleuren

Misschien was je zelf er al achter gekomen dat je alleen maar grijze of zwarte magneetverf kunt kopen. En dat is niet voor niets. Zoals gezegd bevat magneetverf ijzerdeeltjes, die ervoor zorgen dat de verf grijs wordt. Is het niet mogelijk om magneetverf met een andere verfkleur te mengen? Nee, dat is helaas niet mogelijk. Er wordt dan dusdanig veel kleur aan de verf toegevoegd, waardoor de verhouding verf en ijzerdeeltjes verandert. Je krijgt dus wel een andere keur, maar je verliest tegelijkertijd ook de magnetische werking van de magneetverf.

Dit betekent echter niet dat je magnetische muur grijs moet zijn. De oplossing om een andere kleur magneetmuur te maken, is door achteraf de muur te verven met een gewenste kleur. Het is dan wel aan te raden om eerst zoveel mogelijk lagen magneetverf aan te brengen (vier of vijf lagen). We raden ook aan om een donkere muurkleur uit te kiezen. Een witte muur zal niet echt werken, omdat je meerdere lagen moet verven om de grijze muur volledig wit te krijgen, waardoor de magnetische werking zal verzwakken. Veel mensen kiezen om van de magnetische muur over te verven met schoolbord verf.

magneetverf woonkamer

Tip 5: Overweeg handschoenen en wegwerp kwasten en rollen

Zoals gezegd is magneetverf erg dik en plakkerig. Vlekken zijn moeilijk te verwijderen. Daarom is het niet alleen belangrijk om de vloer goed af te dekken, maar ook om handschoenen te dragen. Ook vlekken op je handen zijn namelijk erg hardnekkig. Overweeg ook om kwasten en rollers te gebruiken die je daarna weggooit. Het is namelijk een hels karwei om na de klus alles goed schon te spoelen.

Tip 6: Gebruik sterke magneten

Als je een magneetverf hebt, wil je natuurlijk dat het goed werkt, en niet dat alle objecten naar beneden zakken. Zoals hierboven aangegeven zou je meerdere lagen kunnen verven voor een betere magnetische werking. Maar ook de magneten die je gebruikt spelen een belangrijke rol. Zorg er dus voor dat je sterke magneten koopt. Let op dat een grote magneet altijd betekent dat het sterk is. Sommige sterker kleine magneetjes kunnen beter werken dan sommige grote magneten. Natuurlijk zou je ook meerdere magneten kunnen gebruiken om iets op te hangen. Op Magnetenspecialist.nl kan je magneten kopen met verschillende houtkrachten in KG.

Bekijk ook:
15x Zwarte muur
15x Grijze muur
Magnetisch behang van Groovy Magnets

1 Comment

  1. Goed inhoudelijk artikel over de magneetverf, leuk om te lezen! Niet vergeten (uit eigen ervaring) dat Neodymium magneten het beste werken. Niet overal te koop, dus kijk goed rond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *