Search and Hit Enter

Herfstkleuren voor je interieur

Ben jij alvast op zoek naar inspiratie voor mooie herfstkleuren voor je interieur? Zoek niet verder, want wij hebben een aantal super mooie interieurkleuren gevonden, waarmee jij dit jaar door de herfst en winter kan komen!

herfstkleuren interieur
Super mooie botantische herfstkleuren in de prachtige serre van het C.O.Q. hotel in Parijs.

We zitten nog midden in de zomer, en we kunnen gelukkig nog even genieten van lekkere hoge temperaturen en heel veel zon. Maar voor je het weet is het weer herfst! Daarom is het een goed idee om alvast na te denken over hoe jij meer sfeer en warmte kunt creëren in huis tijdens de maanden die je vaak binnen in huis doorbrengt. En als het om sfeer gaat in huis, dan speelt kleur natuurlijk een hele belangrijke rol.

Wij namen eens een kijkje op de website van Wijzonol. Het verfmerk is minder bekend bij consumenten, maar veel professionele schilders kiezen voor Wijzonol. En dat is niet voor niets, wijzonol verf staat bekend als kwaliteit en duurzaam. Dat geldt zowel voor de binnenverf als buitenverf.

botanische herfstkleuren interieur

Herfst kleurenpalet

Hierboven zie je een kleurenpalet bestaande uit acht verschillende kleurtinten. We hebben het weliswaar over kleuren voor de herfst, maar dit betekent niet dat je alleen maar donkere en warme aardetinten hoeft te gebruiken. Ook koelere kleuren kunnen heel mooi in een herfst interieur toegepast worden. Om je een idee te geven hoe je bovenstaande herfstkleuren in huis kan gebruiken, hebben we de mooiste inspiratie voorbeelden gevonden waar een aantal van deze kleuren in terugkomen.

Aardetinten

Scandinavische interieurs staan bekend om de lichte neutrale kleuren, maar in deze keuken van een appartement uit Stockholm, zijn er voor echte herfstkleuren gekozen. Naast de prachtige houten keukenkasten en een mooie houten vloer, zijn de muren en het plafond heel bijzonder bruin geverfd. Het grootste gedeelte van de muur is donkerbruin geworden, terwijl er een strook is gecreëerd van een lichtere bruintint. Ook het plafond is daarin meegenomen.

herfstkleuren bruine muren

Ook in dit interieur, ontworpen door Taiwanese interieur- en ontwerpbureau HAO Design, is er gekozen voor hele mooie herfstkleuren. Houten wandbekleding is gecombineerd met houten plafondbekleding. En wat erg leuk is, is dat er gekozen is voor een super leuke mintgroene dressoir. De natuurstenen vloer staat er ook prachtig bij.

mooie herfstkleuren interieur

Herfstkleuren hoeven niet altijd terug te komen in de muren en vloeren. Het is juist leuk en makkelijk om de kleurwisselingen te doen met accessoires in huis. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen, kussens, vloerkleden en bedlinnen. Hiermee kan je snel een eenvoudig heel het jaar door verschillende sferen creëren in huis.

Hieronder zien jullie de super mooie slaapkamer van Deense ontwerpster Cathrine Bækken. Een lichte houten vloer is gecombineerd met zwarte muren, terwijl de gordijnen en het bedlinnen in warme bruintinten zijn.

herfstkleuren in slaapkamer

Groen

Groen is een hele mooie en populaire interieurkleur, zowel voor de winter als de zomer. Olijfgroen en mosgroen zijn twee tinten die een ruimte super sfeervol kunnen maken. In deze woonkamer is er gekozen voor een hele mooie groene muur. De meubels en accessoires passen daar perfect bij – de houten wandplank, het daybed, de zwarte vloerlamp, de planten, noem maar op.

herfstkleuren groene muur

En de kleur groen kan je natuurlijk ook op heel veel andere manieren terug laten komen in je interieur. Deze woonkamer is ingericht met een lichte neutrale basis met een houten vloer en strakke witte muren. Het jute vloerkleed kan zowel in de zomer als de winter, en op de lichte linnen taupe bank zijn super mooie mosgroene kussens geplaatst. Prachtig!

herfstkleuren interieur mosgroene kussens op bank

Geel staat bekend als een zomerse kleur, maar het kan ook een hele mooie kleur voor de herfst en winter zijn. Okergeel is daar een heel mooi voorbeeld van. Enerzijds is het een heel mooie zonnige kleur, terwijl het ook heel mooi gecombineerd kan worden met donkere kleuren, zoals bruin, donkerblauw of donkergroen.

Koele herfstkleuren

Hieronder zie je een prachtige moody woonkamer met donkergrijs-blauwe muren in combinatie met een lichtgrijze houten vloer. Een vloerkleed is altijd een goed idee in huis, vooral tijdens de koudere maanden. En op het vloerkleed is een super mooi chaise longue geplaatst in het okergeel.

herfstkleuren okergeel

Bovenstaand interieur toont dat je ook met koelere kleuren een heel mooi, warm en sfeervol herfst interieur kan inrichten, zolang er ook warme tinten gebruikt worden.  Ook in onderstaande slaapkamer zijn de muren in een koele grijsblauwe kleur geverfd, terwijl er tóch een hele sfeervolle herfstsfeer is gecreëerd. Dit is mogelijk door te kiezen voor een warme donkerbruine houten visgraat vloer.

koele herfstkleuren slaapkamer

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *